Nu så!

Ja nu ska jag uppdatera ang helgen. Men blir i korta drag, orkar inte skriva allt :)

Fredag: Åkte jag till Västerås, på vägen dit så svängde jag in till Fia (pappas kusin). Vi pratade en massa om det mesta och tiden går ju väldigt fort när man har roligt! Alice fick följa med in, Fia har två grandisar och en blandras, och de funkade väldigt bra ihop! Så där har jag en hundvakt sen :) Vi pratade även om hästarna deras, och det lät väldigt bra!
Kom iväg lite sent men kom fram till Västerås iaf. Vi åkte direkt och handlade alkohol och mat. Sen hem och fixa mat, blev tacogratäng med diverse tillbehör. Var ju tänkt att vi skulle ut på kvällen, men maten blev klar så sent så vi satt hemma och pratade och drack istället. Väldigt trevligt!

Lördag: Inledde vi med en långpromenad vid mälaren, väldigt trevligt och hundarna slocknade direkt när vi kom hem. Vi fixade mat och gjorde oss iordning. Idag bjöds det på marinerad älgrulle med hasselbackspotatis, sås och sallad, mumma :) Klart det då jag gjort marinaden ;) Vi njöt av middagen med god dricka till. Ikväll bestämde vi oss för att gå ut så vi gick till Sandra klasskompis ett rum bort. Där hade vi en liten förfest. När det väl var dags att åka ut på krogen så bestämde jag mig för att stanna hemma, var inge sugen. Hemma fester är bra mycket roligare :) Så jag höll vovvarna sällskap istället.



Söndag: Var en riktig slappdag, slappade hela dagen och åt pizza till middag. Var ett flera månader sist jag åt pizza så det var riktigt gott!

Måndag: Gjorde vi inget märkvärdigt heller, lugn dag.

Tisdag: Var Sandra till skolan, så jag skjutsade iväg henne så vi bara kunde åka direkt sen. Så jag fixade och donade i Sandras lägenhet, diskade, dammsög, duschade, packade in allt i bilen och tog hand om alla odjur. Så det var lite att göra minsan, men det var trevligt. Åkte till Högskolan vid halv 1 och sen for vi hemåt. Svängde in till djurmagazinet och köpte kaninmat sen bar det av. Vi svängde in till Äppelbo för att hälsa på Ädel, var riktigt trevligt! Samma sak där så pratade vi väldigt mycket så tiden bara flög iväg! Var kul att Ädels pojkvän Adam var riktigt pratsam. Han har bra hundsyn faktis, hoppas vi kan komma dit nå mer snart!
Sen åkte vi hem, gav alla hundar mat och sen åkte vi till Vickan. Där satt vi också och prata å prata, mycket prat vart det. Men det var jättetrevligt! Gillar Vickan skarpt! <3

Idag har jag inte gjort så mycket, kollat lite på saker som kommer ha med hästarna i sommar att göra. Fixat i bagerstugan, men hade behövt bärhjälp! Och pappa kommer inte hem än på ett tag... Men eldat har jag gjort så det blir lite varmt, kommer inte bo där inatt men sen. Ska ut och kolla lite mer sen, stega upp de tilltänkta hagarna och se hur mycket stolpar respektive stängsel det kommer gå åt. Ska bli kul med sommarhästar! :D

Nej nu ska jag fortsätta med det jag ska, ge hundarna mat och stega upp hagarna :)
Men en uppdatering iaf! Bilder här nedan, egobilder ;)



Ha det så bra nu! Ska bli bättre på att skriva i bloggen nu :)
Kramkram


Västerås

Ja jag är i Västerås hos Sandra, därför den dåliga uppdateringen. Har inte orkar och orkar inte riktigt nu heller. Men då vet ni varför jag inte uppdaterar :) Kommer med en bättre uppdatering om helgen en annan dag.

Ha det gött så länge!
Kramkram

Dags att sova

Ja nu ska jag nog sova. Har målat klart och det vart riktigt fint! Ska ta hem min ljuslyktor och annat från västerås. Ska packa lite nu innan jag lägger mig så behöver jag inte packa allt imorgon :)



Natti!
Kramkram

Massor av bilder

Ja idag blir det ett inlägg med massa bilder. Jag har fått låna en sladd av Jonte så nu kunde jag lägga över alla bilder från telefonen till datorn. Gött!

Idag har jag varit och jobbat uppe på kyrkberget, faktis skönt att jobba lite. Sen när jag kom hem åt jag frukost och gick ut till bagerstugan och hjälpte mormor att måla. Nu sitter jag inne och funderar på middag. Ska ut och fortsätta måla om en stund och sen ska jag plocka ut bilen och packa. Har lite att göra ikväll :P Men det är ju bra jag har nå för mig.

Vil även gratta min skrutta Alice, Brallis, Brallan, Grevinnan - ja kärt barn har många namn, på 1års dagen! Stor brutta nu minsan ^^ Älskar dig älskling!
    
  Bilder på min skrutt som liten liten skrutt ^^

Här kommer andra bilder på det som hänt senaste tiden som jag skrivit om men inte kunnat lägga ut bild på. Jag lägger ut små miniatyrer så får ni klicka upp dom själva om ni vill se dom i större format :) Bilr ingen text heller så kika bara och njut ;)

                                     

Det får duga för tillfället, har massa fler bilder men jag tar de i nästa inlägg ^^ Så det inte blir alldeles för mycket bilder i detta inlägg. Ska väl göra lite nytta nu, få se vad jag ska fixa för mat...

Kramkram


24 mars

Dumma mig att inte uppdatera igår fast jag sa det :P Eller jag skrev lite, men skrev ju att jag skulle fixa mer senare. Men jaja, det hände inte så mycket mer ändå igår.

Idag håller jag på och eldar i bagerstugan, ska väl flytta in dit sen med mina vovvar och mina saker. Har ju tv och dator så då klarar jag mig där ute :) Får gå in och gå på toa och laga mat/äta. Men det ska gå finnemang! Skönt att få något eget iaf. Det drygaste är att det står två frysboxar där inne, mormors och Anders, så det kan ju bli lite spring. En nackdel, men men...

Har även fått jobb under påsk, ska jobba skär torsdagen och påskafton uppe i Sälen. Jag och Sandra, så det ska bli trevligt. Sälja lite korv och hamburgare, kaffe och läsk. Så det blir bra! Tjäna in lite extra pengar :) Det kan ju behövas!

Få se om det ev blir sommarhäst till sommaren, hade varit rikigt kul! Igår lät det det på mamma som att det vore bra för Ida att lära sig hur det är att ha häst. Men nu lät det som att det inte skulle gå! Blir så trött på henne när hon säger en sak och sen dagen efter säger en annan!!!! Faan att hon inte kan vara djur människa, det är hon lite, men att hon var det mer! Att hon tyckte det var kul med djur, hon tycker mer att det är jobbigt och stör sig på djuren. Blir så irriterad när hon som sagt först säger att det är okej och sen ändrar sig!!! Det hatar jag med henne... Hon ser bara arbetet med dom, det gör inte jag. Få se vad som händer.. Men håller tummarna för att hon tar sitt förnuft till fånga och inser igen att det hade varit bra för Ida.

Men ikväll ska jag bli miljonär! Så då kan hon inte säga något, då ska jag göra vad jag vill! :P Då jävlar ^^

Nej nu ska jag fortsätta, ut och elda + städa lite :)
Kramkram

Grattis Mimmi!

Ja idag är det den 23 mars och då fyller Mimmi år, Vanådalens Nadja. 8år blir hon. Vad fort tiden har gått! Kan knappt tro att vi haft henne i åtta år. Alla duster som vi haft med enna hund kommer vi nog aldrig få igen (skönt nog), en bestämd dam som vet vad hon vill. Men jättehärlig och genomsnäll. Duktig jakthund med, och det är ju huvudsaken.

Lägger upp några bilder på henne från i vintras, ska nog lägga upp lite gamlare bilder senare. Ska nog scanna in bilderna från när hon var liten me, så får ni se lill skruttan.





Grattis Mimmi!

Nu ska jag ta mina hunar och åka till Mona och ge hästarna lunch. Och förresten snön bara värker ner ute, jag som hade hoppats på att det inte skulle snöa nå mer nu.. Men men.

Skriver mer senare!
Kramkram

Fy skäms

på mig att kika på blocket! Har hittat ännu en annons då det blir ett enormt sug i hundtarmen! Gahh så det kan bli! Men men, kika kan man ^^ Hade jag haft pengar och eget hus + hundgård hade jag skaffat de direkt! Har iaf 2 olika hundar som jag är sugen på :P

Nej fy på mig att kika på blocket. Den ena hunden är en rysstövare och den andra är en blandras, båda är jakthundar. Vet vad ni tänker när jag säger blandras, men jag har inga problem med det :)

Ska fortsätta kika lite på blocket ändå :P
Kramkram

Skogsutflykt

Idag har jag varit på en liten skogspromenad med hundarna. Var upp vid halv 6 i morse för att släppa ut katten och hämta lite salva till mina händer, och då var det -20grader ute. Brrr så kallt... Och när jag släppte ut Nisse så sprang Miss Li ut å, och det är ju alldeles för kallt för henne att gå ut! Men hon ville inte in. Visste ju att Ida snart skulle upp så jag gick och la mig igen :)

Sen vaknade jag igen vid 9 och då låg jag i sängen och hade myspys med mina djur. Ida hade släppt in Miss Li på morgonen. Hade Alice i fotändan, Lattja bredvid mig och Miss Li på mig, riktigt mys ^^ De är så goa mina djur.

Gick upp och gav hundarna och mig själv mat. Gick ut med mina vovvar och så att skaren höll för Lattja, även för Alice. Så då vände jag och packade in alla hundar i bilen och åkte till buråbergs vägen. Släppte Lattja och Alice, Mimmi fick gå i lina. Lattja tog sig fram fint i skogen, skaren höll riktigt bra. Alice höll det också förr till och från. Vi gick iaf fram efter vägen. När vi gått en bit så vänder vi, men stannar för och vänta in Lattja som är borta. Ser henne en bit in skogen, hon bara är där går runt, lägger sig ner och så. Visslar på henne, hon kommer mot mig, stannar och viftar på svansen och springer tillbaka. Då bestämde jag mig för att ta mig dit för att se vad hon gör.

Börjar gå, men skaren höll inte för mig, så jag sjunker ju igenom hela tiden. Hon är kanske 200m in i skogen så det är ju inte så långt att gå, men ändå en liten bit. Pulsar på och sätter fast Mimmi i en stubbe när jag börjar närma mig, förstår att det lär vara något smaskigt. Och alla vet ju hur Mimmi är om det är nå ben. Sista biten kryper jag fram, och Lattja hade hittat ett ben. Så Lattja får ta benet med sig så kryper/pulsar vi tillbaka ut till vägen. Måste påpeka att jag inte hade nå täckbyxor, utan vanliga mjukisbyxor och inga längkalsonger. Så jag var lagomt blöt och kall om knäna när jag kom ut till vägen, var ändå snö över knäna när man sjönk igenom.

Åkte till affären när jkag kommit fram till bilen. Handlade lite och sen for jag hem och ockuperade mig framför tvn. Var ju ghostwispher och top model. Har även eldat och tvättat idag, känns bra att ha lite rena kläder då jag ska till Sandra till helgen. Vi ska ju ut och roa oss lite. Ska bli riktigt kul att komma bort lite till helgen! Fixade mat sen lagomt till då mamma kom hem, vart potatis, pölsa och fläsk. Riktigt mumma var det!

Tog lite bilder å, men har ingen sladd än. Till helgen kommer det nog komma massa bilder! Om inte Jonte kommer förbi med sin sladd.

Nu ska jag fortsätta kika på tv. Då vet ni vad jag gjort idag.
Kramkram

Attans då :P

Enligt testet som jag gjorde på facebook i början av veckan så stod det att det var 100% säkert att jag skulle få ett ligg i helgen, men det gott folk har inte blivit av. Tänkte bara säga det till er, ifall ni undrar ;) Nej totalt lugnt har det varit.

Nu ligger jag ner myst i sängen med Alice i fotändan och Miss Li bredvid mig. Kan säga att jag har en 90 säng å det e rätt så trångt :P Men vad göra man inte för de man älskar ^^ Finns det hjärterum så finns det stjärterum som man säger, vilket stämmer :) Bara Lattja som saknas nu.

Ska bestämma mig för en till film som jag ska se innan jag släcker ner. Gött å bara ligga i sängen och mys med djuren och film. <3

kramkram

Uppdatering

Igår hann jag inte uppdatera, jobbade i sälen till 1. Sen åkte vi ner på system och sen hem till Venjan, var hemma kvart över 2. Tog en promenad med mina hundar, bäst att passa på medans vädret var fint. Gick upp till Ann-Charlotte, för jag förstod att mamma var där. Orkade inte gå med Lattja tillbak, hon e lite stressad och dragig i kopplet. Så jag satte in henne i mammas och pappas bil, så gick jag och Brallan in till Charlotta och de andra. Alice e så lugn med barn, men hon tyckte att minsta killens bulle (som han höll i handen och sprang runt med, han e 2år) var jätteintressant och följde efter han för att ta den. Så jag har lite att jobba med där :P



Sen gick vi till Ylva för att hämta lite pengar. Efter det gick jag hem. Alice går så fint i koppel, även när Lattja är med. Så duktig så ^^ Hon har även blivuit väldigt duktig på inkallning, så länge det inte finns någon störning, och så är hon jätteduktig på kommandot Här. Jag är så stolt över henne. Säger jag Här så går hon lungt lite bakom mig, inte som Lattja som vill springa iväg direkt och går mer framför mig. Mötte Ida vid affären så hon gick med mig och Alice hem, var väl hemma kvart över 5. Var bara att hoppa in i duschen direkt. Tog god tid på mig i duschen, gött å duscha en stund. Bytte om och vänta tills resterande delen av familjen var klara.

Då bar det av till Maria och Ander, på andra sidan ån, på middag. Det vart fondue med potatisgratäng, sallad, beasås och vitlöksavioli (stavning??). Aviolin var mums!! Middagen i största helhet var mums, och jag åt alldeles för mycket, bra gjort av mig :P Till efterrätt bjöds det på hallonsorbet, galss, grädde, maränger, chokladsås och hallon. Det var mumma det med! :) Jag åkte hem strax efter 10 för att gå och lägga mig, skulle ju upp och jobba.

Idag när jag vaknade så var det ett riktigt snöoväder ute! Nu när man äntligen börjat längta ordentligt till våren. Klockan 7 kom Madde, det snöade hela vägen till sälen. Först så avsynadevi stugor, efter lunchen så städade vi. Gick riktigt bra, vi slutade kvart över 4. Då hade det spruckit upp och solen lyste så fint! Hemma i Venjan lyste också solen. Hemma stod maten på bordet så det var bara att äta, gött! Efter maten satte jag mig i soffan.

Och det är här jag e nu :) Ska ta en promenad med mina vovvar och sen ska vi mysa ner i sängen och kika på film, bara jag och hundarna :) En riktig myspys kväll tillsammans. Ska dricka lite te och äta upp sista delen av pajen, börjar nog få lite ont i halsen...


Nu ska jag fortsätta med mitt, blir nog ingen mer uppdatering idag. Imorgon kanske???
Kramkram

Dags att sova

ska upp tiiidigt imorgon, iaf tidigt om man jämför med annars. Klockan 7 kommer Madde och hämtar mig, så kommer behöva gå upp vid 6. Ska fixa lite matsäck nu så de e klart.
Vart ett kort inlägg, men då vart det iaf 2 idag ;)

Natti natt
Kram

Jobbat idag

Ja idag har jag jobbat, var tänkt att jag egentligen skulle jobbat igår men jag kände att jag inte orkade igår. Så jag åkte upp och jobbade idag istället, gött med ett jobb där man får välja själv hur jag vill jobba ;) Och tur att jag åkte idag, var bara 3pers där så jag hade fritt fram och städa, inga som var ivägen och det var skönt!

Igår så var en lugn dag, jag gjorde de vanliga sysslorna som jag gör varje dag. Diskade lite, städade lite, fixade inför middagen, eldade, tog han om hundarna, kaninerna och lite annat. Ida kom hem vid 4, så vi kika på top model och sen åkte vi och handlade. Lite mat inför kvällen. När vi kom hem så låg det en skål på golvet, vad gör den där tänkte jag. Sen insåg jag att det var i den räkorna legat som jag tagit upp. Så då har Lattja (bara hon som var hemma) snyltat räkor från bänken, hon har blivit en riktig tjuv på senaste tiden och verkar alltid vara hungrig. Vet inte vad det beror på...

Så jag fick gå ner och ta upp nya räkor. Hade även tagit upp älgkött. Så jag och Ida vilade oss lite innan vi tog tag i maten, vi fixade räktoast till förrätt, älgkött med hemmagjorda klyftisar, rotfrukter i ugn och sallad. Efterrätt hade vi gjort en rabarberpaj med vaniljsås.En riktig myskväll :) Pappa kom hem från jobbet igår och mor hade också jobbat hela dan, och de kom hem precis samtidigt. Sen avslutade vi kvällen med en film, The Hottie and The Nottie. Den var bra!

Nu ska jag knata till affären med mina vovvar. Det blir jobb hela helgen, gött å tjäna in lite extra pengar :) Skriver kanske lite mer senare, beroende på vad jag hinner och orkar :P

Kramkram


Lite intressanta filmer

Ja jag hittade lite intressanta filmer på youtube om vargen, är värda att se! Lägger upp dom här så får ni kika :) Ni får kika på dom i ordning.


Första filmen

Andra

Tredje

Och sista.

Tyckte de var väldigt bra! Ni vargkramare kan också se dom och få lite insikt i hur det är, som ni inte tänker på.

Annars har jag inte gjort så mycket idag. Victoria kom förbi på fika, vi satt och fikade och pratade i några timmar, var väldigt trevligt! :) Så det ska vi snart göra om, en tjejkväll framöver har vi bokat ^^ Med middag och tjejfilm :P

Ska fixa lite sen middag eller kvällsmat nu och sen blir det tv + en promenad resten av kvällen :)
Kramkram

Vårkänslor??

Ja det känns nästan så. Har haft det lugnt på senaste tiden, men nu börjar det kännas igen. Lite smådrygt på ett sätt men samtidigt härligt, bara det hade varit besvarat ;) Jaja ä kum fell när i e redo (blanding mellan Venjansmål och svenska:P) Linda skrev också att hon vill vara så där lite gulligt kär, puttinuttig å det vill jag med. Så där nykär eller vad man ska säga. Jag har aldrig haft en sån kärlek, eller i åttan var jag ihop med en i min klass men jag var så feg så det blev aldrig nå rikitgt, vilket jag ångrar lite i nuläget. Men men nu e det försent. Jag har mycket kärlek att ge ;) hahaha nej nu ska jag prata om nåt annat och inte mina "problem" :P Fast iofs så är det en blogg med mina tankar och funderingar, så jag kan allt skriva på ändå ;)

Nej när den tiden kommer, det ska bli tider det, tror jag iaf. Har ju ingen erfarenhet av det alls, men det märks la. De ordnar sig, förr eller senare gör det alltid. Jag vill iaf bli så där härligt kär som familjen i Älvdalen e, Jörgen å Tina, de verkar så kära än trots alla barn och de har varit tillsammans så länge. De är mina förebilder ^^


Tyckte de var en gullig bild :)

Har hållt på och kikat på kläder ikväll, har hittat en sida som har supersnygga kläder (enligt mig;)). Synd bara att jag inte har pengar så jag kan handla lite :P Får väl bli en annan gång. Skulle lätt kunna få ihop hur mycket kläder som helst där! Snygga klänningar, linnen, tunikor, tröjor ja rubbet! Bon Prix heter "butiken", värt att kollas upp. Har för mig att syrran också tyckte om den sidan, men jag e inte säker :P

Nu ska jag nog ta en frukt, släppa ut hundarna och sen sova :) Tror jag iaf. Natti!
Kramkram

Hej

Ja jag har hållt på och funderat över nyheten som jag skrev om inna, och jag vet att det kommer att lösa sig med allt. Och fixar den inte det inom en tid så får  vi lite mindre tilldelning på älgar till jakten, och det gör väl inte så mycket. Kan bli bra för älgstammen till nästa år :) Så jag har inget agg mot denna person alls :)

Kände bara att jag ville skriva det, så att alla vet det.
Kramkram

Kul!!

Har fått reda på att våran älgjakt kan vara hotad, känns ju väldigt kul! Det är ju dumt att hela laget ska behöva straffas för vad en person har gjort. Tycker att bara den personen borde straffas för det. Men det lär väl ordna sig, hoppas jag... Få se hur många älgar vi kommer få tilldelning på till hösten "/ Kul!

Men till lite roligare nyheter så har jag gått med både Lattja och Alice lösa idag, hela våran promenad. Och Lattja vet jag sköter sig hur bra som helts, det gjorde hon nu med :) Alice blir bara bättre och bättre, nu kommer hon när man ropar, kan gå här en liten stund.. Mina duktiga tjejer =) De är världsbäst!

Har även kört in lite ved idag med, tagit hand om Idas kaniner, gett Monas hästar mat och tagit hand om mina hundar :) Ska ta hand om Mimmi strax med, hon ligger i bilen just nu. Ska även ner å elda lite. Miss Li har fått gå ut idag, egentligen lite för tidigt, men såret ser väldigt fint ut! Det har läkt super fint, så tänkte att det inte gjorde någto. Bra hon får ut och göra sig av med lite energi :)

Nej nu ska jag ta och fixa lite och sen e det top model :) See you later!
Kramkram (avslutar med e bild på mig å brallan :))

Ligg i helgen??

Hahahaha gjorde ett test på FB, "får du ligga i helgen". 100% vart mit resultata, var lite roligt för det tvivlar jag starkt på :P Men man ska aldrig säga aldrig. Var lite kul :P Iofs gjorde jag ett test på "När ska du dö" den 29juli 2009, så då lever jag alltså på övertid, inte illa alls :P Så de e ju inte att lita på men kul å kika :)

Super goda bullar och supergott bröd böev de iaf :) Så jag e nöjd ^^ Kommer gå och smaska hur mycket som helst, ser framemot frukosten imorgon då jag får äta lite mer gott bröd :)

Mamma ringde till Ann-Charlotte ikväll men fick inget svar, så jag ska göra ett försök imorgon. Få se vad hon säger :)

Kramkram

En lite hektisk dag

Eller hektisk och hektis vet jag väl inte :P Men jag har haft lite att göra iaf :)

Jag har eldat, städat dvs dammsugit, plockat ihop och torkat golven. Sen har jag bakat glutenfria bullar och glutenfritt bröd, väldigt trevligt och gott! :) Så nu blir det lite te, bullar och nybakt bröd framför familjen annorlunda. Det är säsongsavslutning på det programmet, det är väldigt roligt program! Jag diggar familjen i Älvdalen, de är så sköna och har sån härlig inställning inte rädda för att säga saker i tvn :P De verkar fortfarande så kära tycker jag, det är härligt att se.



Jag har en blåsa i munnen, brukar få nån blåsa då jag har råkat bita mig i skinnet i munnen. Och då brukar jag få en blåsa där, och det gör väldigt ont! Speciellt nu när blåsan spruckit, så när jag äter och pratar så gör det ont. Extra ont gör det när man borstar tänderna, ajajaja "/ Stackars mig :P

Nej fixa te och kika på tv :) Skriver kanske mer senare :)
Kramkram


tråk tråk

Ja jag har tråkigt. Kanske de e lika bra att gå och lägga sig?? Sitter och kollar på hus att ev hyra. Men hittar inget alls... Har fått tips på ett hus som jag skulle kunna köpa, men då måste jag ta lån. Och tar jag ettlån måste jag ha ett fast jobb innan, och det har jag inte i dags läget. Det var Leif Mörkerfors som hade sagt det till mamma. Han trodde eftersom annonsen legat ute så pass länge att det kanske skulle kunna gå att få det för 200 000kr. Men det är ju lite väl dyrt... Bättre att hyra först, vet inte om jag kommer bo här hela livet.
http://www.hemnet.se/beskrivning/518392?r=3

Hehe få se om Linda blir nöjd med att jag skriver ett litet inlägg nu :P Hon sa som tips om att jag skulle skriva en listan på 10 saker som folk inte vet om mig. Men det får nog bli i ett annat inlägg. Tror jag ska ta och sova strax, ska se klart numbers först och sen krypa till kojs :)

Imorgon blir det en hushållsysslodag, så skoj. Men men måste man så måste man. Men det blir nog bra :) Då har jag nå för mig, ska gå upp någorlunda tid så jag hinner med allt bara. Fast det ska jag nog klara av.

Nej godnatt nu.. :)
Kramkram

Mina vovvar :)

Ja jag är såå stolt över mina vovvar. De är så lugna och snälla att ha med sig.

Vi var upp till skidstadion idag, hade först bara Alice ute och Lattja fick sitta i bilen. Alice är så lugn att ha med sig, bara står och gör inte så mycket. hon bryr sig inte om människor, om de inte har en korv i handen :P Andra hundar vill hon oftast fram till, men hon e ju inte aggressiv eller arg, vill bara fram och hälsa/leka. Tog ut Lattja sen med, så jag hade båda mina älsklingar. Lattja skäller lite grann i början, men när hon har "skällt av sig" så blir hon hur lugn och go som helst. Så de är så snälla att ha med sig, bryr sig inte om folk eller andra hundar (inte så mycket med andra hundar iaf:))

Sen när skidtävlingen var slut så gick jag hem med hundarna, är nog ändå 3km hem till oss därifån. Men det strålande vädret, musik i öronen + två underbara hundar så gick det super! Alice går ju jättefint i koppel, men man får säga till hon ibland då hon kan börja dra lite. Och hon drar mer när Lattja är med än när jag går med henne själv. Men promenaden hem gick bra, det kändes så bra med vovvarna. Så på sista raksträckan innan vi hemma, så släppte jag Lattja så hon fick gå lös. Hon skötte sig utmärkt! Inte alla som kan göra så med sin jakthund ;) Sen när vi hade lite drygt 100m hem så släppte jag även Alice, för hon är ju inte helt hundra på inkallning så vågade inte släppa henne innan. Men hon skötte sig så bra när hon var lös, kom när jag ropade. Hon börjar kunna kommandot Här rätt bra nu, då ska hon gå vid sidan. Och det funkar väldigt bra även med henne lös :) Så duktiga tjejer jag har ^^

Och det har även börjat gå bra att ha Alice lös på gården, hon har kört med den här; -Alice kom nu (jag) -Hmm, nää inte nu. Svarar Alice :P Hehe kanske inte riktigt så men ni förstår hur jag menar. Hon har bara kommit då hon själv velat. Och jag har haft problem med att hon har sprungit ut på vägen också, men det funkar jättebra nu! Nej nu har nog polletten fallit ner ;)


Här är mina duktiga tjejer :)

Nu ska vi åka till Mona på lite fika, sen ska jag ta en promenad hem med hundarna. Få se om jag tar alla 3 eller bara mina. Har inte bestämt mig än :P Men Mimmi tar fram det värsta ur Lattja, Mimmi har dåligt inflytande på min tjej. Så då är det skönare att bara gå med mina och sen bara med Mimmi :) Märks hur jag gör!

Kramkram

vilken härlig dag!

Ja det har varit en underbar dag! Och den har toppats med fiske och skoter :) Kan inte bli så mycket bättre!

Jag och Alice tog bilen upp efter att vi varit och handlat. Pappa kom och hämtade grejerna som skulle ut på isen och jag och Alice gick. Så vi fick en liten promenad, det var härligt. Väl där var det lite folk och de hade fått 7 gäddor och några abborrar på pimpelspö. De som var där var; pappa, Ida, Mats Nylander, hans bror, några av deras barn, Tomas och Emma (Tomas dotter). Riktigt trevligt gäng :) Tomas hade även med sig sin engelska setter hane, Flerran på 13 år. Han tyckte Alice luktade JÄTTEgott och var som en svans efter henne. Förskte sätta på henne och så flirtade han med henne. Han stod och slickade henne hur mycket som helst på halsen, men Alice varkade tycka det var skönt ;)

Vi fick 3 gäddor till och även en fin abborre på angeldon. Pappa fick några fina abborrar med, så imorgon blir det stekt abborre till middag :) Var fint väder och blåste inte så mycket där vi var. När vi skulle åka ut till vägen så körde jag skotern dit, Alice fick springa bakom. Jag körde rätt sakta så det inte skulle gå för fort för henne. Så vi lämnade av alla grejer vid min bil och så tog Ida skotern tillbaka till sjön.

När vi kom hem så tog jag en cider, tog med hundarna ut, satte på mig solglasögonen och plugga in musiken i öronen och så gick jag ut och njöt det sista av solen :) Väldigt trevligt! Passade på att köra in två skottkärror med ved, när jag ändå var ute. Sen vilade jag lite till. Och så gick vi in. Alice är riktigt trött nu, vilket är förståligt :P

Nu ska jag fixa mat och sen blir det mys. Ikväll är det final på melodifestivalen :) Trevligt trevligt :) hade bilder jag tagit idag, men min sladd är som bortblåst.. Så kan inte lägga in dom..
Kramkram

Bara uppdatera lite

Så att jag iaf har gjort ett inlägg idag, men det blir nog inte så långt.

Idag har jag städat lite, jobbat alltså. Så det var ju trevligt. Tog väl 4timmar och städa, var väldigt fint väder med. Sen hem och kika lite på tv. Tog sen en promenix med doggsen till "centrum" (sluta retas Linda :P), skulle kika på ett hus som jag ev ska hyra. Men jag vet inte. Var ett jättemysigt hus! Men vill helst bara hyra det över sommaren då jag inte vet hur hösten ser ut, men det här huset är nog mer för nån som vill hyra en längre tid. Hade jag vetat att jag haft ett jobb i ett år eller så, hade jag inte tvekat! Var perfekt då det fanns en hundgård med. Ska prata lite med Ann-Charlotte få se, och höra hur de tänkt i sommar. Annars får jag bo hemma ett tag till, Lena (som äger huset) sa att jag får väl skaffa en karl att dela hyran med :P

Får väl se hur det blir med allt. Tycker det hade passat perfekt att ha så där i centrum, nära till det mesta och perfa med valp och allt. Men hyran blir lite väl dyr, inte som jag har råd med. Fördelen med att om jag tar Lenas hus så får jag göra vad jag vill med det, tapetsera om, måla osv. Så det är ju en fördel! Ska fundera lite och diskutera lite mer med mor och så. Ska även prata lite med Ann-Charlotte få se sen hur jag väljer, vill då inte bo hemma hos mor och far en sommar!

Ja då vet ni lite iaf :)
Kramkram

uppdaterar lite igen

Fast det har inte hänt så mycket sen sist, förutom att jag och moster har fixat mat. Tacogratäng med all dess tillbehör, mums var det :) Till efterrätt vart det chokladpudding och vaniljsås, mums det med :)

Har ju hållt på och fixat med ved och eldning idag och då har jag gått och nynnat på den här låten, tycker den passar bra ^^



Det pratas ju om smstumme, undra om man kan få tangentpekfinger med :P Får ont i mitt pekfinger när jag håller på och skriver på datorn, så jag använder långfingret nu när jag skriver istället. Jaja ä go fell ivör :)

Nu ska jag ta lite mer fika, lite kladdkaka denna gång, eller om jag ska göra slut på chokladpuddingen, har inte bestämt mig än :) Märks la va jag gör.

Fick reda på en rolig nyhet igår, som gjorde min dag lite grann. Jag är ju jägare som jagar med hund, och bor i en av de vargtätaste delarna i Sverige. Så min åsikt om varg är ju rätt självklar, tycker inte om de överhuvudtaget. De passar bäst på djurpark, där kan folk få åka och klappa och kika på dom. Men jaja, det som var bra ang gårdagen var att det försvann 4 vargar. Rälsbussen körde på en flock vargar igår, det var 5st som funnits på spåret men bara 4 som vart träffade. En dog på plats, två fick de spåra ikapp och avliva och den sista fick de idag som de också fick lov att avliva. Rälsbussen var en riktigt bra dödsverktyg, och det bästa av allt är att ingen blir anklagad för dessa döda vargar. Det är skönt! Vargarna tillhörde åppelboreviret som består av 7vargar, men efter gårdagen så finns det nu bara 3vargar kvar. Min kompis Nathalie har blivit av med en hund och 9 får för den flocken av vargar så nu fick de sin hämd, gött!

      Bilderna är tagna och lånade av Nathalie Ädel

Så jag var rätt glad över gårdagen. Ska nog införskaffas fler rälsbussar tycker jag.
Kramkram

Avslutar mitt inlägg med en gullig bild på Nathalies hund Tea som matar deras flasklamm, hon e så fin Tea ^^

Trött

Ja jag har känt mig väldigt trött de senaste dagarna. Ska äta lite + dricka lite vatten så kanske jag blir lite piggare... Jag har kört in lite ved idag och börjat elda.

Var ut i skogen med vovvarna med. Lattja och Alice fick springa lösa och Mimmi fick gå i lina, så nu ligger de lite däckade, iaf Alice :P Och jag känner mig lite däckad med, hade lätt kunnat lägga mig pch sova på soffan en stund. Men ska snart till affären och handla lite till middagen för kvällen. Ska försöka städa lite med.

Kanske skriver lite mer ikväll när jag blivit lite piggare :) Om jag blir det vill säga :P
Kramkram

Äntligen lite bilder!

Ja nu har jag lagt in bilder på datorn! Så jag kan äntligen lägga upp lite blandade bilder på bloggen, de flesta finns redan på facebook. Men tänkte att jag skulle lägga upp några här.

Idag har jag varit till Mora. Miss Li fick åka till veterinären och har fått reda på att hon är vit/tabby. Kan ju vara bra att veta :P Nu är hon iaf kastrerad, så det är skönt! Blir det inga bebisar på henne. Hon är även chipmärkt och vaccinerad, och så har jag skickat in hennes uppgifter till skk. Så snart finns hon att hitta på nätet ^^ Hon är väldigt slö än, ligger mest och sover. Stackars lilla skruttan, tratt har hon på sig med. Hon har även fått lite specialmat, Nisse ville ha den. Men det fick han inte.

Sen åkte vi till brukshundklubben och träffade Lisa och hennes pojkvänn Mattias. Var trevligt! Jag gillar Lisa. Fick även träffa senaste tillskottet Vicky. Alice och Vicky hade väldigt kul ihop, trorts den STORA storlekskillnaden. En trevlig liten prick Lisa skaffat sig. Vart mycket snack och lite hundträning. Vart så stolt över min världsbästa jämthund ^^ Så som hon låg på bruksplanen medans Lisa tränade/lekte/kastade boll med Thea, hade Yubla aldrig fixat! Så min jämthund är världens bästa tjej! :)

Var några som var på brukshundklubben och tränade med, några med schäfer och en med terv. Och oj vad jag saknar träningarna med en träningsnarkoman :) Så jag vill ha en schäfer snart! Tur det inte är så långt kvar nu ^^

Sen var åkte jag och hämta katten hos veterinären och for vidare ner till stan. Skickade Miss Li med bussen hem, ville inte ha henne i bilen medans jag var hos arbetsförmedlingen. Så då fick hon åka med Ida hem. Det gick bra hos arbetsförmedlingen, förhoppningsvis får jag lite pengar i slutet av månaden så jag äntligen kan betal räkningarna + hundmaten själv :) Hade varit underbart!

Ikväll blir det lugnt. Ska ta hand om hundarna nu och sen inte så mycket mer, lägga mig tidigt tror jag. Nu kommer bilderna, lägger  upp dom i miniatyrer så ni får öppna de själva om ni vill se dom i större format :)

    
   
   
  


Så det var allt för just nu, tror inte jag kommer skriva så mycket mer ikväll :)
Kramkram

Glömt??

Ja jag satt och kikade på Yublas minnes film som jag gjort, och det känns som att jag börjat glömma lite hur det var att ha henne. Hur hon va och så. Är det bra eller dåligt?? Hur hon var kommer jag väl ihåg. Hon var en arbetsnarkoman som älskade att springa och träna. Men Linda påminnde mig lite, känns bra. Vill ju inte glömma
min stumpa helt :) Här är filmen som jag gjort själv, tycker om den! Det är säkert redan några som sett den, men det är kanske någon bloggläsare som vill se den ^^



Hittade ju en film då Yubla gör sitt MT, mentaldelen på kroningen. Ska försöka lägga ut den filmen så ska ni få se. Hon hade minsan lite "aggressioner" i sig ändå ;) Var kul att se! Vill hitta Lattjas MH film med, vet att den ska ligga här någonstans. Hade ju varit kul att lägga ut den med så ska ni få se.

Nu sitter jag nere själv, men ska snart stänga av datorn för att gå och lägga mig. Ska till arbetsförmedlingen + veterinären imorgon. Miss Li ska kastreras och jag ska på en informations grej på arbetsförmedlingen. Kul - Not! Men måste man så måste man :) Är lite orolig för hur Miss Li ska klara sig i bilen så pass länge som det kommer ta, men det kommer nog gå bra. Hon lär ju vara drogad och så kommer hon ligga i bur i bilen, så det kommer nog gå bra.

Natti natt alla läsare
Kramkram

Rubrik??

Ja har lite svårt med rubriker. Ser att det är en del som varit in på min blogg idag, men jag har varit dålig och uppdatera idag. Har inte direkt orkat.

Idag har jag varit olydig, fy skäms Theres :P Jag tog en promenix med Marre och hennes son Vilhelm. Och sen bjöd de på fika, och jag skrev till Linda igår att jag brukar vara duktig att inte slarva så mycket. Men idag tog jag ändå. Så fy skäms på mig :P Så nu känner jag mig lite seg, men det är mitt eget fel. Men gott var det, iaf hennes hemmagjorda snickers ^^ Så det ska jag baka sen när Sandra kommer hem, men ha i glutenfri cornflakse. Där har du att se framemot Sandra! :D



Nu blir det rätt lugnt som vanligt, ska kanske baka lite. Funderar på lite kladdkaka och negerbollar. ha lite mys ikväll framför desperate houswives :) Ska även ta en promenix med mina darlingar ^^

Skriver mer sen. Moster har kommit idag med, och Adam då så klart. Så jag och Ida var ute nu och tog lite bilder på hundarna, ska se om hon kommer in med kameran och sladden, så jag kan lägga in bilderna :) Vart nog några bra iaf.

Kramkram

Nu är det nog bestämt!

Ska nog "avboka" valpen hos brigadens. Har inte råd med någon just nu. Så då är det bättre att någon annan får valpen istället.

Har pratat med Molars kennel nu och de har parat en tik nu i veckan. Så de föds i början på maj, och det tror jag hade passat mycket bättre! Tiken heter Molars Fixa (u. Molars Trigga (som är nästan helsyster med Yubla, de har samma pappa och deras mammor är kullsyskon) e. Eros von der Mohnwiese). Har tyvärr ingen bild på henne, men såg på hunddata att hon var grå. Pappan heter Sid vom Haus Pixner. Verkar kunna bli en bra kull. Och tiken i kullen är släkt med Yubla, så då får jag samma gener i denna valp. :) Ska ringa de igen om 5-6v då vet de om hon är dräktig eller inte.

Bilder på Sid vom Haus Pixner:
 
Väldigt fin hane! Kommer ju bara bli grå schäfrar, men det går bra ändå ^^

Väntar på att Kurants Kennel ska ringa. Bra att ha en annan kull som man kan "luta sig på" om det inte skulle bli någon valp från Fixas kull. Spännande iaf! Känns bra att säga nej till den valpen som jag tingat. För om Fixa får valpar så blir de levernasklara i början på Juli, perfa ^^ Då hinner jag jobba och tjäna ihop lite pengar innan!

Ja så ser det ut just nu. Har som sagt nog troligtvis fått ett jobb nu :) Men skriver mer om det när det är helt klart.
Kramkram

phuuu

Ja nu känner jag mig helt slut. Har tagit mig en skidtur idag. Först värmde jag upp med att gå en promenad med hundarna och pulsa över ån/åkern för att ta mig hem. Drygt som faan! Men då släppte jag hundarna så de fick springa lösa, skönt att man har bra pli på jämten ^^

Hem och bytte om. Fick lov att vänta på pappa och att han skulle komma hem och valla mina skidor, det kan inte jag :P Sen satte jag mig i bilen och for. Var en bil vid skidstadion men de var på väg att åka. Pluggade in musiken i öronen, satte på mig skidorna och åkte. Gick bra först. Men spåren var så skitiga så det fastnade massa skit under skidorna så det vart dåligt före/bakhalt. Dåliga spår var det med efter dagsspåret, inte vet jag vad de gjort för att det blivit så. Lyckades tom åka ikapp en person ^^

Åkte 6,4km sammanlagt tog kanske 40-45min. Så jag är nöjd :) Vart lite slut i kroppen, och det ska man bli när man har tränat (anser jag). Så jag stretchade lite lätt när jag var klar och nu har jag tagit en dusch + ätit mat. Känns gött :) Ska kanske stretcha lite mer, annars väntar det en jobbig träningsverk imorgon. Gött å träna faktis :)

Ska snart ringa molars tänkte jag, få se vad de säger. Har kanske hittat ett jobb med, ska bli spännande att se :) Skönt om man lyckas få ett fast jobb nu så jag kan köpa valp + betala räkningar och hyra.

Måste hitta min sladd så jag kan lägga ut bilder på datorn! Har letat men inte hittat den, får leta lite mer. Den måste ju finnas här någonstans. Nackdelen med att bo hemma....

Kramkram

Dejting??

Jag har fått order av Sandra att börja dejta, Linda var också med på det såklart. Så mina sommarplaner kommer innehålla både dejting och valp, förhoppningsvis :P

Kollade molars hemsida nu och såg att de hade parat Yublas syster, snacka om att jag vart sugen! Det är en jättefin tik! Så lik Yubla :) Ska ringa molars imorgon få se. Som det såg ut så vart det bara en tik, så den chansen är nog borta. Men kolla om de har nå fler kullar planerade :) http://www.molars.nu

Nej om man ska släppa ut doggsen en sista gång och sen gå och lägga sig? Har lite att göra imorgon, ska bli trevligt :)

Kramkram

Yes ^^

Ja nu har jag pratat med en kennel och med de som ska hyra/sälja sitt hus. Kenneln skulle ringa upp mig imorgon och de som äger huset skulle ringa mig på fredag. Få se då hur det blir :)

Men kenneln skulle inte ha valpar förän till hösten som det var tänkt, och det kanske passar mig bättre. Väntar på svar från molars med, kanske jag ringer till dom imorgon istället. Få se hur jag ska göra. Men jag har bestämt mig för att nästa hund BLIR en schäfer =) Så det känns skönt att det är klart iaf :) Hoppas att jag hittar en bra valpkull iaf. Har ju en men de har jag inte råd med just nu. Kanske det passar bättre med en valp efter sommaren ändå?? Vem vet :)

Ska kolla runt lite på jobb och söka lite. Så jag kan få ett sommarjobb så jag har råd med att hyra ett hus + en valp :) Det kommer att ordna sig, det känns så!

Imorgon tror jag att det blir en skidtur, hoppas på det iaf. Behöver komma igång lite med träningen. Gött å träna lite faktis :)

Kramkram alla vänner ^^

Hej å hå

Hehe har lite svårt med rubriker så då skriver jag lite som jag gör :)

Kollade runt igår på olika schäferkennlar. Hittade några stycken väldigt intressanta! Ska ringa till en kennel idag och så ska jag även ringa och höra om boende. Få se vad de säger :) Skriver om det sen ikväll.

Har varit till risberg idag. Bestämde mig först att jag inte skulle följa med till risberg, utan hålla mig hemma och kika på tv:n istället. Så pappa och Ida åkte iväg. Jag såg starten och kikade när de började närma sig smågan. Sen så kände jag att jag ändå ville till risberg, hade ju lovat Lina :P Så jag satte in Alice och Lattja i bilen och så for vi till risberg. Hehe jag körde som en galning efter vägen och det var några bilar som var snälla och körde in till kanten så jag kunde susa förbi ^^ Kom fram strax innan täten kom dit. Så det var kul :)

Serverade med Lina. Sen fick Brallan komma ut innan vi for hem. Brallan och Lattja fick komma ut innan vi började servera. Såg även en kändis idag i risberg, Jörgen från familjen annorlunda pappan i familjen från älvdalen. Han var också i risberg och serverade, var lite roligt :P

Nu ska jag fortsätta kika på tv och sen ska jag försöka ringa lite.
Kramkram


Glad i hågen

Ja det är ja :) Har kännt mig uppåt hela veckan! den här veckan har känts så bra, med jobb och saker att göra, fint väder och härliga hundar. Så det har varit härligt. Hoppas att det fortsätter.



Få se om jag ska till risberg imorgon eller inte. Vill det på ett sätt, men på ett annar sätt inte. Får se vad jag väljer, har kvällen på mig att fundera.

Har även hållt på och kollat på lite valpar ikväll, schäfervalpar först och främst. Ja jag hade en kull som jag redan har tingat en valp i, men när de föds så kommer de vilja ha handpenning. Den handpennings summan har inte jag nu. Och så kan jag nog få tag på lite billigare valpar men som ändå kan vara riktigt bra. Jag tycker att 12000kr är väldigt mycket för en valp. Vi sålde våra valpar för 7000 och det tycket jag iofs var billigt med tanke på att det var bra föräldrar. Men mellan 7-9000 för en bra valp är lagom. Max 10000 tycker jag. Alice kostade 11000, var väl lite mycket tyckte jag. Men hon har varit värd varenda öre, ångrar inte att jag köpte henne :)

Jag vill nog ha en valp till sommaren, juni kanske, som jag hade med Alice. Eller maj.. Få se hur det blir :) Ska försöka hitta ett boende med, hyra ett hus här i byn. Ska ringa några här i veckan få se om jag kan få hyra deras hus. Eller så ska jag ringa Ann-Charlotte, som jag hyrde huset av förr. Få se vilka som är billigast :) Ska bli spännande! Skönt att få flytta till något eget igen! Måste få tag på ett bättre jobb med, eller iaf ett heltidsjobb så jag kan få ihop lite pengar :) Annars är det ingen idé att hyra, om jag inte kommer ha råd med hyran.

Har skickat ett mejl till molars idag för att höra om de har någon mer kull planerad i år. De har ju bra hundar med :) De hade en tik som jag ville ha valp efter, men hon dog tyvärr förra året :( Men de har flera bra hundar. Bara jag får en svart eller grå schäfer så är jag nöjd. Vill helst inte ha en vanlig schäfer :P

Nej ska fundera vidare och ta en kvälls promenad med vovvarna och posta ett brev.
Kramkram

Dålig jag e

på att uppdatera. Men som jag skrev förr så har jag faktis skaffat mig ett liv nu för tiden :P Så jag lägger vikt på annat än att skriva i bloggen.

Igår var vi till Risberg och serverade på staffetvasan. Var kanon väder! Gick fort också, var ju bara 1200 åkare ungefär som åkte igår. Och vi var ju några stycken så det gick snabbt. Alice och Lattja fick följa med och sitta i bilen. De fick komma ut lite också, Alice fick träffa Ann-Lis golden Viggo. De hade väldigt roligt tillsammans, och en riktigt trevlig kille hon skaffat sig.

Sen vart vi bjudna på middag och tunnbad på kvällen, hos farbror Mats med familj. De bjöd på kyckling och ris, riktigt gott! Sen mycket snack och efterrätt. Mycket dricka också, men det behöver jag ju inte nämna lär de flesta förstå. Jag var nykter och körde, duktiga jag ;)

Vid närmare 12 på kvällen så vart det tunnbad. -25grader var det ute och närmare 40 i tunnan. Var gött när man väl kom i tunnan. Men jag satt inte i längre än kanske 20min, vart så fruktansvärt rastlös av någon anledning. Så jag gick upp och gjorde något annat istället, titta på tv. Vi kom hem vid 3, halv 4.

Idag gick jag upp vid halv 11, löste lite melodikryss och åt en gemensam frukost med familjen. Nu blir det en promenad med Miranda och Quaxxa, så får Alice ut och springa av sig lite. Sen blir det kanske en skotertur.

Hittar inte min sladd till mobilen, därför inga bilder på senaste tiden. Ska försöka leta lite bättre sen och se om jag hittar den. är lite tråkigt med bloggar utan bilder.

Jaja nu ska vi åka iväg. Ha det gött.
Kramkram

Hej hej :)

Dålig uppdatering igen. Men jag har faktis skaffat mig ett liv dessa dagar ;) Så jag hinner inte riktigt med att uppdatera bloggen. Lägger prioritering på annat :)

Igår jobbade jag på dagis. Började klockan 9.00. När jag kom dit så frågade de om jag kunde stänga, jobba till 16.30. För från början var det tänkt att jag skulle jobba till halv ett. Sen ringde de och frågade om jag kunde jobba till halv fyra, självklart sa jag! Och så när jag kom dit så frågade de om jag kunde jobba till stängning, självklart svarade jag igen! :P Så då vart det jobb en hel dag. Var riktigt kul! Hoppas att de ringer snart igen.

Sen när jag jobbat klart for jag hem och lagade hemmagjord pizza, var riktigt gott! En glutenfri pizza till mig och vanlig pizza till de andra :) Sen vart det en tur till skidstadion med brallan, för lite träning :)

Idag har jag jobbat uppe på kyrkberget med städning. Ida följde med och hjälpte till bara för att jag skulle följa med henne idag och åkte skidor. Så det var snällt av henne :) Städningen tog ca 3timmar.

Hem äta lunch, byta om och sen en tur till skidstadion. Var tänkt att vi skulle åka dagspåret, men jag hade inte så bra skidor så jag åkte 3,6km och Ida åkte 2,8km. Jag tog i när jag åkte så jag vart lite trött. Bättre att köra så fort man orkar istället för att söla.. Tog en dusch när jag kom hem och nu sitter jag här :) Känns redan i benen! Ska stretcha lite nu så jag inte får alldeles för mycket träningsvärk imorgon!

Nu ska jag fixa mat! Blir glutenfria våfflor idag med glass och sylt till, eller grädde. Mumsmums :)
Ha det bra alla vänner!
Kramkram

Sol!

Idag är det underbart väder ute! Få se om vi ska åka iväg nånstans och grilla lite korv och så.. Bara ha det gött i det fina vädret :) Gärna någonstans där vovvarna kan få springa lite lösa med, då blir de glada och nöjda.

Hittade en annons på jägarförbundets hemsida om att de ev sökte fodervärd till en plotthund, snacka om att jag vart lite sugen! ;) Den får man ju gratis, hade  varit något! Men det ska bli en schäfer härnäst, försöker jag intala mig :P

Nej nu ska jag stänga av datorn, vart bara en liten uppdatering... Skriver mer sää och kanske någon bild, vem vet ;)
Kramkram i solskenet.


Har blivit dålig på att uppdatera

Ja det har jag, men har inte riktigt orkat, eller haft tid. Har lagt energi på annat istället :)

Idag har jag varit till risberg och hjälpt till. Var öppet spår idag, bara runt 4400 åkare. Så dagen gick snabbt. När det stängde vårat bord där vi stod och serverade, så hämtade jag ut Alice som suttit i bilen och väntat (hon hade sitt fina täcke på sig:)). Så vi gick runt där bland folket och skidåkarna, var inte så mycket folk där då som innan. Men lite träning vart det. Hon skötte sig så bra min skrutt, var inte lika översocial då som hon brukar. Hon bara gick förbi folket och hundarna vi mötte. Stolt matte =) Få se om vi åker dit till vasaloppet med och lite mera träning.

Har även hittat en utbildning som jag vill läsa. Men den kostar, undra om arbetsförmedlingen kan betala den?? ;) Den är på distans och verkar väldigt bra, något som skulle kunna passa mig. Så ska kolla lite, men det såg ut som att det skulle kunna gå att få det på avbetalning. Så då kanske det går. Bara jag får jobba lite och tjäna in lite pengar först så jag har att ta av :P Utbildningen är iaf Hundfysioterapeut :) Läs om den här http://uph.nu/uph/index.php/utbildning-hund  Tror det skulle kunna passa mig med mina framtidsplaner.

Nu ska jag snart kika på top model, sen ner och städa lite och sen laga lite mat tills mor kommer hem :) Hörs sen!
Kramkram

RSS 2.0