Lite uppdatering

Ja det har varit dåligt med uppdatering några dagar eller rättare sagt på två dar :P Så nu är det dags att uppdatera lite. Men det har varit rätt lugnt nu.

Igår var vi till Mona och åt mat, riktigt gott. Sen såg vi melodifestivalen lite os och sen for vi hem. Jag var snäll och sa till mor att jag kunde köra, så hon fick dricka lite vin. Jag känner fortfarande av från pappas 50års kalas, är inte så värst sugen på alkohol på ett tag. Så då är jag hellre chaffis :)

Hann inte mer än hem och sen for jag till Kättbo och hämtade pappa. Han fick köra hem eftersom jag har lite svårt att hålla hastigheten även fast det är dåligt före :P Hämtade Ida och for hem. Väl hemma får jag ett sms från min farbror, han ville ha skjuts upp till Hålla. Så snäll som jag är så skjutsade jag upp han dit :) Var ett riktigt gäng som var där uppe :P

Kom hem rätt sent, och gick och la mig direkt. Sov alldeles för länge idag. Men det var välbehövligt. Skulle upp och städa sista baracken idag, men vägen var inte plogad. Har man då en icke 4hjulsdriven bil så tar man sig inte fram i 2dm snö på vägen :P Så jag for hem och ringde Lina. Och hon var i byn så vi tog oss en promenad runt byn, eller runt kelinghol :) Riktigt trevligt med mycket snack. Jag gillar Lina, hon e så rolig och får en att skratta.

Nu blir det snart tough love på tv, så kul! Sen project runway. Bara myskväll ikväll, inte göra något speciellt alls :)

Skriver kanske lite mer senare. Ha det bra!
Kramkram

En trevlig kväll :)

Ja jag vart ju bjuden på tacos hos Vickan idag, riktigt trevligt och gott :) Sen gick vi in i tv-rummet och spelade Nintendo Wii, vad roligt det var! Vann gjorde jag med, trots det var första gången jag spelade, Marcus tyckte inte det var kul :P Men tur i spel otur i kärlek, fast jag tycker att jag brukar ha både ock. Nej men ett nintendo Wii blir det sen när jag har råd :)

  

Nu ska jag sova, hann inte städa allt idag så jag ska upp och städa en barack till imorgon. Sen skulle vi bli bjudna på mats hos Mona, ska bli mycket trevligt :) Jag och Ida skulle fixa efterrätt, få se vad vi ska hitta på. Blir väl någon råd.

Nej godnatt nu gott folk, sov så gott :)
Kramkram

Händelserik gårdag!

Ja som jag skrev i sista inlägget så hann jag ju inte med att uppdatera igår. Det var verkligen en händelserik dag!
Det började med att på morgonen så skulle jag åka upp till kyrkberget för att få nycklarna till alla baracker och koder + information. Så jag hade siktat på att åka vid halv 9, för då skulle jag ju vara där till 9 ungefär. Går ut till bilen och den vill inte starta! Min trogtjänare som aldrig svikit mig har börjat svika mig genom att inte vilja starta då den har stått för länge i kylan. Troligtvis så är det kylan som drar ur batteriet, men jag vet inte, jag är ingen bilexpert. Jaja ringer Benke och han kommer och hjälper mig med att dra fram bilen (den stod lite dumt till) och sen starta den med startkablar.

Åker upp till kyrkberget. När jag kommer dit har de stött på ett problem. Chefen på företaget vill inte anställa någon privatperson på timlön, så jag hade behövt vara egen företagare och skicka faktura! Men efter många samtal så löser det sig, så jag blir "inskriven" på ett företag i Malung (som ändå är där och jobbar). Så de ska fixa med fakturering och så jag får lön. Men tycker att de hade kunnat tagit reda på det direkt! Men men det löste sig iaf.

Åkte hem och slängde i mig en snabb lunch. For till Ylva där jag skulle städa. Städade och städade fram tills strax efter två, då var jag klar. Så då hade jag bråttom hem, skulle hinna med bussen 14.42. Men när jag kommer till kyrkan så står det en lös hund vid vägen, utan ägare. Jag vet ju vems hund det är, har kopplat den förr. Och han tyckte det luktade så gott om min bil (har ju haft 2 löptikar i den), så han hoppade in frivilligt :) Körde han hem och ringde Angelica, det är hennes pappa som äger hunden. Så hon ringer upp han så det löste dig.

Nu vart jag ju ännu senare hem, så tog bara en liten snabb dusch, bytte om och tog Alice med mig så sparkade vi fort som jag orkade till korsningen (en sträcka på 500m ungefär). Kom fram vid 14.40, så då hade vi lite tid på oss. Stod och vänta ett tag och till slut kommer bussen. Vi går ut och ställer oss vid vägen, och jag märker att han inte saktar ner tillräckligt. Höjer handen för att visa att jag vill med, då vinkar busschaffören tillbaka och bara kör förbi! Snacka om att jag vart irriterad!! Där hade jag stressat som en tok för att hinna med bussen och så stannade han inte!

Nej så jag ringde dalatrafik och Sussie som jag pratade med där var jättetrevlig! Vart glad över att prata med henne. Men iaf så skulle hon ringa trafikledningen, eller nåt, på dalatrafik och be busschaffören vackert vända. Och det går en kvart, 20 min, 25min men ingen buss. Då det gått en halvtimme efter det att jag pratat med sussie ringer jag upp henne igen. Och då berättade hon att hon hade gett mitt telefonnummer till de på trafikledningen, och så berättade hon även att busschaffören kommit så pass långt att han inte ville vända. Bra jag fick reda på det iaf. Så de skulle väl fixa taxi till mig. Sussie skulle ringa upp de igen och fråga varför de inte ringt till mig, så hon skulle ringa upp mig sen när hon pratat med dom (så att inte mina pengar på mobilen skulle gå åt). Väldigt snällt av henne :)

Så hon ringer upp efter en liten stund och då hade trafikledningen sagt till deras "försvar" att det inte hade gått att nå mig?! Efter att ha stått där och väntat på bussen i mer än en timme så sa jag att jag skulle fara hem, det tyckte Sussie att jag gjorde rätt i. Men de på trafikledningen ringde iaf upp och berättade att de skulle fixa taxi men det skulle ta en stund. Så jag tog en dusch och gjorde mig klar ifall de skulle dyka. Vid 17.07 ringer taxin och då är den i Venjan, guidar han till mig så jag och Alice fick äntligen komma till Sälen, bara 2h försenade var vi där :)

Så det var väl det som var mest händelsrikt igår! Men det började som en jobbig dag men slutade bra. Behövde ju inte betala för taxiresan, så där tjänade jag lite pengar. och sen var jag hos Johan, då skulle vi äta pizza, jag tog kebabtallrik. Och då hade Sune fått maten gratis! :) Så kvällen slutade bra iaf :)

Nej nu ska jag göra mig klar, ska upp och jobba på kyrkberget nu. Kommer väl ta ett tag innan jag städat klart där. Sen ikväll har jag blivit bjuden på middag hos Marcus och Victoria :) Ska bli trevligt!

Skriver mer sen!
Kramkram

Avslutar med en bild på Miss Li :)

24 februari

Ja nu är det staffet på tv, väldigt spännande! :) Ska gå en kvällspromenad med hundarna så fort det är klart. Verkar som det kanske kan bli en till medlaj om vi har tur :)

Ska gå och lägga mig rätt tidigt ikväll, ska upp tidigt imorgon med. Ska faktis jobba imorgon :) Ska först upp till kyrkberget och få lite nycklar och koder + lämna lite grejer.
Sen ska jag åka ner till Venjan igen och städa hos Ylva. Kommer nog bli några timmar med städning. Sedan hoppas jag på att jag och Alice ska hinna med en promenad med Miranda och Qaxxa. Så Alice blir lite trött. För vi ska faktis pröva på att åka buss imorgon, för första gången :) Ska bli spännande! Vi ska till Sälen. För mamma ska dit och jobba imorgon och sedan ska de på personalfest. Så morsan ville ha skjuts hem, och hon tar sin bil in till sälen på morgonen. Istället för att jag ska ta in en till bil så tar jag då bussen in, då det redan finns en bil där :) Jaja det blir nog bra!

Under tiden jag har hållt på och skrivit så blir det OS guld i staffet!!! Jaaa!!! Så kull! :D Grattis Sverige! Måste säga grattis till Norge med som gjorde en riktigt bra sista sträcka :)

Nej nu blir det en promenix sedan sängen. kan inte lov att jag kommer kunna uppdatera bloggen imorgon, kommer ha fullt upp med annat. Men det märks väl. Ha det bra!

Kram och godnatt!

Bra dag

Ja idag har det varit en bra dag. Vaknade till underbart väder (men hade nog velat sova en stund till :P). Slängde in hundarna i bilen ocg for till Mora där jag hade träff med min handläggare på arbetsförmedlingen. Vi gjorde upp en handlingsplan, kollade på mitt CV och personliga brev - så jag har lite att fixa där. Var ju bra att veta vad jag behövde ändra :) Kollade lite annat och fixade en tid på en "kurs", eller vad jag ska säga, den 10e mars. Åkte upp till ica där jag träffade på Mona, så vi tog sällskap en liten svänga inne på ica. Sen handlade jag allt jag skulle :)

Åkte till Djurmagazinet, tog med Alice in för lite träning. Köpte inte så mycket, kikade på en dressyrlänk till henne. Det ska jag handla sen när jag har råd :) Just nu får jag prioritera annat. Kommer ju massa räkningar nu här i slutet av månaden och jag har inga pengar att betala dom med. Kul!

Hem och gjorde upp eld. Insåg att det skulle behövas köras in mer ved. Först satte jag på jämthundarna varsin sele och så tog vi en sparktur till juntis för att möta Ida. Vi gick runt och mötte mor i korsningen. Då dumpade jag av mimmi och Ida så fortsatte jag och Lattja hem själv med sparken. Så nu är nog de rätt nöjda :) Tog ut Alice och Lattja så de fick vara ute och springa på gårde medans jag körde in lite ved. Och nu ligger jag i mammas och pappas säng och tittar på tv. Fick inte titta på det jag ville nere. Och vi fick igång min tv här uppe, så nu har vu två stycken tv apparater i huset, perfa! :)

Ska snart ner och äta mat, Ida har även bakat rulltårta så det blir lite fika sen med, mumma ;) Skriver och kanske lägger ut lite bilder sen, så fort jag hittar min sladd till telefonen..

Kramkram

Kanske...

Ja det lutar mest åt en schäfer just nu.. Fick tips av Lisa att jag kan ju ha både men ta de med ett halv år emellan. Men det har jag nog inte råd med, men tack för tipset Lisa :)

Jag ska upp på datorn nu och skriva ut lite papper inför morgon dagen, då jag ska till arbetsförmedlingen på "samtal". Inge kul men behövs. Tänk vad bra om man kunde få reseersättning av de för att få lov att åka in till Mora. För jag har egentligen inte råd att åka fram och tillbaka. Men det får man ju inte... Dåååligt. Ska även shoppa saker imorgon till jobbet på torsdag. Få se vad och vart jag ska shoppa någonstans. Men det ska nog ordna sig :) Ska nog in till ÖoB och ICA Maxi och kika. Få se om det finns allt där som jag behöver.

Nu ska jag fixa det jag ska, annars så kommer det bli som vanligt att jag gör det i sista minuten.. Och det är typiskt mig att göra så. Men nu ska jag försöka fixa det mesta innan :)

Godnatt nu!
Kramkram

Vad för valp??

Ja jag funderar på vad för valp jag ska skaffa härnäst. Samtidigt som jag vill ha en schäfer så vill jag ha en rysstövare. Gud så svårt det ska vara! Önskar att jag kunde dela på mig så halva jag kan ta Alice och en schäfer och andra halvan kan ta hans om jakthundarna :P Så bra det blivit då!! Hade jag haft pengar, mycket pengar så jag hade kunnat syssla med hundarna på heltd så hade det inte varit något problem heller. Men nu är det inte så, istället så är jag urfattig och bor hemma hos föräldrarna, kul! Eller inte...

Ålbolandets kennel har en ryskstövarkull nu som är nästan 4 mån, där finns det 2 tikar kvar. Fatta att jag är sugen! Men jag vill ju så gärna ha en schäfer nu så jag kan börja träna och tävla igen. Gahh så svårt det ska vara! Ska fundera lite få se vad det blir... Men lutar mest åt en schäfer, men jag vet inte..

Lägger upp lite bilder. Här på rysstövare.

Det här är Riistakairan Jelena som är mamma till valparna på Ålbolandets, är en riktigt fin tik, en av de finaste jag sett. Bilden kommer från Ålbolandets hemsida, www.albolandets.se

Här är Ackers Vasha, hunden längst till vänster. Han är pappa till kullen, ser väldigt mörk och fin ut. Som ni ser så har det skjutits lo för honom, det har det även för tiken. Här under kommer det lite blandade bilder på ryssvalpar, så söta!
   

Här lite bilder på schäfer valpar:

  

De översta bilderna är på Molars Yubla och den undre på Skogsstugan Cula

Nej nu ska vi ta och förberede middagen tills mor kommer hem. Dumma mamma att komma hem vid 5, för då måste ju maten vara klar, och de sänder ju top model mellan 4-5, då vi ska laga mat :P Men det ska nog gå att ordna ändå.. Skriver mer säää
Kramkram


Snö snö och åter snö

När ska det sluta snöa?? Tycker faktis att det räcker nu. Tänk att man aldrig blir nöjd, det finns alltid något att klaga på :P

Jag gick upp idag och tog en dusch. var väldigt skönt! Passade på att ta lite egen tid med lite body lotion. Vad dålig man är på att smörja in sig. Och jag har så lätt för att bli torr, speciellt på händerna. Så nu när jag är hemma själv så har jag tagit lite egen tid, och det är skönt :) Händer inte så ofta dag tid, mer kvälls tid. Nej nog pratat om det :P

Ska till att äta lite lunch nu tänkte jag. Jag håller även på och eldar, vilket behövs göras så att det är varmt och skönt inne. Inge roligt när det är kallt inne och ute. Så det är bara att se glad ut och elda på. :)

Längtar tills nästa vecka! Då börjar det massa nya och bra program! Desperate Housewives och greys anatomi bland annat. De slutade så spännande sist så man har bara gått och väntat på att det ska börja igen :) Och nästa vecka börjar det! läängtaaar!! :D





Nej lunch var det ja :) Skriver nog lite mer senare..
Kramkram

Jobb! :D

Ja som rubriken lyder så har jag fått jobb :) Fast det är bara två extra jobb, men bättre än ingenting alls! :) Ska städa två dar i veckan ett tag framöver. Ena jobbet är att städa i baracker åt folk som ska jobba med att sätta upp vindkraftverk, där sköter jag arbetstiderna själv bestämmer när jag vill jobba och så :) Det är skönt!

Det andra städjobbet är här i Venjan hos en familj, där jag ska städa fredagar. Kanske en 3-4h varje fredag, med att städa och plocka ihop.

Så det ska bli perfa med lite extra cash! :D Som jag behöver det nu när räkningarna snart kommer, så jag slipper låna allt för mycket av mor och far :P

Så idag har jag varit och kikat på jobbet med att städa baracker, verkar bra. Ska börja på onsdag med att shoppa allt som behövs. Och på torsdag ska jag börja städa. Så trevligt så :) Det som är bäst är att de åker hem på torsdag så jag får vara där uppe och städa alldeles själv, det gillar jag :) Samma sak på fredag, då är jag också själv och kan städa som jag vill. Så gött! :)

Nej nu ska jag göra lite saker tills jag ska till arbetsförmedlingen på onsdag.
Kramkram

Tough love!

Har precis käkat tacos och tittat på Tough love, riktigt bra program! Älskar det programmet, så roligt att se :) Kul att se vad de gör för fel och man kanske kan lära sig lite tips själv. Som man kan ha nytta av om man ska på någon dejt framöver ;) Haha men som det ser ut nu så kommer det inte bli någon dejt på ett tag, har ingen att dejta direkt heller. Är för feg, vågar inte :P Men kul att kika på andra som dejtar :)



Nu blir det att kika på project runway och sen blir det skidskytte :) Ska kanske avnjuta lite glass framför tv:n. Mamma kommer  väl hem om en stund. Ska fortsätta elda lite, tog ett tag men nu är det varmt och skönt i huset :) Så det blir bra.

Nej nu ska jag fortsätta kika på tv. Kanske skriver en skvätt till ikväll ;)
Kramkram

Låtar :)

Lägger upp lite låtar som jag tycker är bra :) Så får väl ni tycka vad ni vill ;)


Helt klart en av de bästa låtarna på melodifestivalen, hoppas de går vidare till final! :D Heja Orsa :)


Gårdagens bästa bidrag + Tiomtej. Synd att den här låten inte gick vidare :)


Jag tänker på sommaren när jag hör den här :) Riktigt härlig! Kanske en sommarplåga? :P

Kommer inte på någon mer att lägga upp just nu :) Så det får vara så här så länge! Vi börjar då äntligen få upp lite värme i huset. Ät snart 20grader inne och -18 ute.. Brr.

Nej ska ut med hundarna nu. Få se om Pontus kommer snart eller inte.
Kramkram

chaffis

Jajamen, igår kväll fick jag vara chaffis. Är man duktig och håller sig nykter en kväll så kan man få åka på det, men det kan vara kul :) Beror på vad det är för gäng, vart man ska och vad de är i för tillstånd. Var chaffis åt samma gäng till rättvik + några fler. Det gör jag inte om! Var såååå irriterad den kvällen så all irretation som jag kände satte sig i ryggen (låter dumt men så var det) så jag fick jätteont i ryggen. Bara så där, kan inte vara annat än irretationen som satte sig där. Så onödigt bara... Nej då sa jag en gång och aldrig mer :P

Men igår var de några mindre än rättvik men då var det några nya istället. Så det gick bättre. Jonte ringde och frågade om jag kunde köra och att jag skulle få köra limmo. Men jag var inte alls nå sugen på att köra limmon, inte i snöovädret som igår. Då vill man köra en bil som man "känner". Sen ringde han igen och sa att det inte gick att tanka limmon och om jag kunde ta min bil ändå? Yes tänkte jag! Klart det :P

Men eftersom min bil står på laddning i mormors garage så fick jag låna mammas och pappas bil :) Tänkte även att jag kan ju åka dit tidigare eftersom att mirre var där. Så då har jag ju någon att umgås med tänkte jag. Men ack så fel jag hade, prata lite Miranda och sen umgicks jag mest med Qaxxa (kaxa). Det är ett trevligt gäng, men jag får jämt lite "prestationsångest" när det finns killar i rummet. Det är värren med vissa, andra spelar det inte någon roll med :)



Nej det är annat det med Linda och det gänget, där platsar man in och är del av "underhållningen" hahaha. Nej jag saknar Linda och våra roliga stunder :) Haha vi gör så mycket tokigheter och kan prata om allt, det är skönt :) Eller nästan allt, vissa saker behåller man helt för sig själv ;)


Tänkte faktis lägga upp en låt idag med, den är väldigt fin. Kommer från Hannah Montana the Movie. Trodde faktis inte att den skulle vara så bra som den var, vart glatt överraskad. Det fanns många bra och fina låtar där, men det var speciellt den här låten som var riktigt fin. Lyssna och njut :)



Ska äta upp maten och sedan blir det en promenad med vovvarna, blåser inte lika mycket ute, men det är kaltt brrr. Så det blir ingen långpromenad :P

Hörs senare!
Kramkram

Låt

Tänkte lägga ut en bra låt som jag tycker om. Njut :)



Nej ska kanske ta en promenix fr att skingra mina tankar, tänka på det jobbiga vädret istället :P
Få se hur jag gör.
Kramkram

Kvällsmys

Hade skrivit ett inlägg men så när jag skulle publicers det så loggades jag ut och då försvann det, drygt! Jag och Ida har iaf lite lördagsmys, med massa snask och tv tittande. Trevligt men hade varit trevligare om jag varit själv eller haft lite mysigare sällskap ;)

Jag har en kärlekscoach, Linda :) Hon säger åt mig vad jag ska göra när jag chattar med en kille. det hon mest brukar säga är, Flirta! Men jag brukar vara en dålig/olydig "elev" och inte alltid göra som hon säger :P Är dålig på att flirt, är rädd för att bli dissad. Men Linda Puschar på och tycker jag ska dejta lite, men har aldrig dejtat och vet inte hur man är på en dejt :P Är det en kille med liknande intressen så är det kanske rätt enkelt att få samtalet att flyta på och inte så många pinsamma tystnader. Nej Linda är snäll som försöker hjälpa mig genom att ge mig en spark där bak.

Linda har även sagt att hon ska tvinga mig att lämna telefonnummer till 5 okända killar, så som morsn tvingade mig att dela ut CV:n i Mora. Hehe tur hon inte bor närmare för då hade hon nog verkligen gjort allt för att sätta den planen i verket :P Fast det hade varit kul att bo närmre varandra, vi brukar ha så kul ihop :) hahaha som våra viltlektionen vi hade, vad roligt vi hade! Vi var tamejfan bäst med att rigga fällor! ;) Nej jag saknar den tiden lite.

Det kommer en kille för eller senare, har inte så bråttom. Den som väntar på nå gott väntar aldrig (eller alltid) för länge. ;) Nej få se hur det löser sig i framtiden. Nej nu byter vi samtalsämne, inte hålla på att prata för mycket om detta ämne :P Men kommer inte skriva om nå mer just nu, kanske senare :)

Kramkram :)

Vilket skitväder

Ja rent utsagt! Det är -14grader ute och snöstorm. Det är nu som man bara vill ha en ren inne dag! Vilket det nog kommer bli med undantag för promenad med vovvarna. Skönt med mina vovvar som det bara är att släppa ut så gör de det de ska på gården, värre med Mimmi :P

Jag och Ida var ut för en liten stund sen och körde in ved, det hade tagit slut nere i källaren. Och dumma ved till att inte flyga in av sig själv :P Vad bra det varit! Som tur var så kom Benke och plogade efter att jag kört första lasset ved, så efter det vart det lättare :)

Och igår kväll hade vi kvällsmys med familjen, god mat och dip med chips, morötter och gurkstavar :) Mums mums, bara kasta i mig allt! Sen fick jag kontakt med Vickan och hon sa att hon var ensam hemma så jag bestämde mig för att åka dit och göra henne sällskap. Vi kikade på Sex and The City filmen, den är bra :) Bäst att passa på medans Marcus är borta, för han vill inte se på såna filmer. Han och Nisse kom hem precis när den filmen var slut. Så satt vi och prata en stund, eller de pratas mest :P Sen for jag hem och la mig väl tillrätta vid 4, vadå ha vänt på dygnet!

Morsan väckte mig vid 10 för då var det frukost + lösning av melodikrysset :) Det gick bra, var bara en artist vi inte kunde, men Lina hjälpte oss med det :)

Mamma och mormor har åkt till moster nu, de ska ha konsert imorgon någonstans, så de skulle väl åka idag för att hinna öva lite. Så de tog mormors bil och det var ju bra, för min bil ville inte starta igår. Så nu står den i mormors garage och laddas. Ska ringa Pontus och höra om han kan komma förbi och kika på batteriet. Så nu blir jag och Ida hemma själva ikväll och imorgon, skönt! Men hade varit skönare om jag varit hemma själv :P Men man kan inte få allt.

Ska fixa lite med lunch nu, skriver mer sää :)
Kramkram

Godeftermiddag

Idag har jag varit upp rätt tidigt, eller morsan väckte mig för att äta frukost. Och ute snöar det för fullt, "suck" nu räcker det faktis... Tänkte att jag skulle se om det kommit någon räv på åteln, slängde ut lite snuskkött igår kväll. Som luktar så där riktigt blää, sånt som rävarna gillar. Men eftersom det snöar ute så kan jag inte se om det varit någon och smaskat på åteln. Det märks väl, få se om jag sitter uppe inatt och passar lite. Kanske det kommer nån och går förbi, och då smäller det :P

Har precis duschat. Ska väl ta en promenad med vovvarna mina, sen göra mig iordning för att åka till Sälen. Ska följa med mamma dit för att handla lite hundmat till Alice och hälsa på Sara :) Bäst att passa på medans skjutsen går, blir billigast så :P

Nej blir inte att skriva så mycket mer just nu, men då vet ni vad jag sysslar med idag :) Skriver nog lite mer ikväll när jag kommer hem.

Kramkram

Har inte orkat uppdatera idag

Nej har haft fullt upp med annat, tankar och allt. Har kört in lite ved idag, så det ska finnas för några dagar framöver.

Har även precis ätit mat, det vart sejfilé i ugn med grädde, morötter, sparris, dill, lök, tomat, citron och kryddor. Det vart väldigt gott faktis :) Til det serverades ris och rivna morötter, mums mums :)

Nu blir det till att diska lite och sen elda mer. Sen är det OS :) Kanske en film innan dess, beror på vad det är för os de visar :)

Skriver inte nå mer nu, kanske senare.
Kramkram

Skriver min lista

Ja som sagt så fick jag ju läxa av Sandra, har börjat skriva på min lista nu. Tagit reda på lite lagar nu, vad som gäller och så. Tog ett tag innan jag hittade rätt, men sen så var det bara att skriva av. Skriver för hand, så få se om jag kommer att skriva ner något alls på bloggen sen när det är klart. Det märks vad jag orkar eller får tid med.

Men nu ska jag ta blocket med mig och lägga mig i sängen och fortsätta skriva lite. Sen ska jag sova. Håller tummarna för att det är uppehållsväder imorgon, men det märks väl.

Godnatt nu bloggläsarna.
Kramkram

Framtids planer?

Ja jag har hållt på funderat på mina framtidsplaner, vad jag ska satsa på. Jag har hållt på och funderat på att syssla med polishundar, föda och träna upp polishundar. Har ju velat hålla på med schäfrar, är ju fast med schäfer efter jag haft Yubla :) Älskar deras arbetslust, hur de älskar att jobba :) Och det är ju stor efterfrågan på polishundar hela tiden, och det blir en liten slant för dom.

Har även börjat fundera på jakthundar, tycker väldigt mycket om att jaga och hålla på med hundar. Finns ju en del saker man kan välja på där, man kan antingen jaga in hundar och sälja, ta emot hundar och jaga in dom eller anordna jakter så folk får komma och jaga lite. Hade varit kul att ha att anordna jakter, det finns så många jakthundar som jag vill ha! Lajka, ryss stövare, schiller stövare, jämthund (självklart), drever, bayrare (säkert felstavat) och terrier :) Jaga räv med stövare och terrier, rådjur och hare med drever, älg med jämte, björn och lo med rysstövaren och lajkan. Lajkan kan man även jaga mård och fågel me :) Och eftersökshund är bra att ha. Finns så mycket olika jakter!

Sandra sa att jag kan ju göra både ock. Håller på och funderar på hur? Kanske det är någon mer som vill ha hand om jakterna med mig :) Sätta Venjan på kartan ;) det är svårt! Man kan ju pröva med både ock, sätta mig ner och skriva lite hur det kan se ut om jag skulle ha både ock, jakthundar och polishundar. Mamma har ju hållt på och pratat med pappa och Christer om att de ska fixa jakter och så kan man bo i sundinkojan. Som riktig jakt på som på gamla tider. Man tar en summa och då ingår mat och boende + jakt. Hade varit riktigt kul! Det finns ju även jakter som går att utföra utan hund, bäverjakt tex.

Har man bara bra hundar så kan man nog lock lite folk att komma. Älgjakt och björnjakt lär locka en del iaf! Finns nog folk som vill jaga annat med :) Men det är ju en fördel om man skulle vara två stycken, så slipper jag ha alla hundar själv. En annan nackdel är ju gråbenens utbredning, då kan ju vissa jakter vara hotade. Är mest jakterna utan hund som går att köra då, men de är ju inte riktigt lika roliga. 

Nej så det är mycket tankar som snurrar i huvudet just nu på hur jag ska göra. Men en schäfer kommer det att bli, tycker om deras mångfald till träning/tävling. Man kan göra det mesta med dom :) Och jag vill ju tävla med. Men jag ska kika nu på lite kurser inom turism, kanske läsa lite mera engelska. För det är ju mycket utlänningar som brukar vilja komma upp till Sverige och jaga och då är det bra om man kan engelska.

Sandra har läst mitt inlägg och gett mig läxa tills på fredag, ska skriva en lista på lite olika saker med jakten. Så det ska jag göra om kvällarna nu, kanske lägger upp resultatet på bloggen sen, vad jag kommit fram till. Iaf i korta drag :) Hon gav mig även lite tips så jag fick lite att fundera på.

Hon sa att jakthundarna kan jag ju börja med nu, det har jag lite kunskap om redan. Men för att få fram bra polishundar så behöver jag nog lite mer kunskap. Få se här om det blir en schäfer iår eller om jag väntar ett år till, märks sen när valparn har kommit där jag tingat. Men att ta hem lite jakthundar (valpar, unghundar) går ju att göra nu till sommaren/hösten. Så man kan börja jaga in hunden och sen sälja. Kanske sätta ut annons och fråga om det finns nån som vill få sin hund injagad. Fast det känns dumt att ta hem en hund och man jagar med den och det skulle hända något. Då känns det nästan bättre om det skulle vara ens egen hund, om men säger så.

Men jag har lite att fundera på som sagt och har fått lite uppgifter av Sandra att göra. Ska bli kul att se reultatet sen! Och så ska jag kolla lite kurser, engelska kurser först och främst :)

Vad tror ni som läser?? Kommentera och säg vad ni tycker :)

Lite bilder :)


Era tränar skydd (tiken jag tingat valp efter :))

Polishund i full action ;)

Finns det någon finare syn än detta? :) Jämte har ståndskall

Lajka har stånskall :)

Så säg vad ni tror och tycker :) Jag håller på att uppdaterar det här inlägget lite hela tiden då Sandra ville läsa innan hon skulle stänga av datorn, så ni får kolla lite senare sen om jag har skrivit nå mer.
Kramkram


Sandras namnsdag

Ja idag har Sandra namnsdag, grattis syrran och alla andra som heter Sandra :)

Har faktis inte så mycket att skriva, händer inte så mycket just nu. Idag så ska jag städa och så håller jag på och eldar och tvättar. Snöar gör det ute med... De hade ju lovat fint väderr hela veckan och snö i slutet av veckan, vilket ljug! Det har redan snöat två dagar av tre.

Idag åkte moster och Adam tillbaka till Linghed, det har varit trevligt att ha de här. Får åka ner och hälsa på dom nån gång framöver. Han är så söt lilla Adam, man blir lite småsugen men inte än på ett tag :P Lär hitta en bra karl först och sen få ordning på min tillvaro med jobb och pengar :) Jag har fått reda på av en kompis till Mona att det är jag som kommer få barn först av oss barn :P Hehe få se när det blir, inte än på ett tag iaf.


Jesper matar lilla Adam

Här ligger han och sover på Sandras madrass :)

Nu blev det lite mer att skriva ändå :P Man kommer på saker allt eftersom.
Har lite funderingar på framtiden och planerna. Vad jag egentligen ska satsa på, polishundar eller jakhundar? Det är den stora frågan. Vill både ock.

Ska skriva lite om mina tankar senare får ni säga eran åsikt, ni som läser :)
Kramkram

Yes ett till OSguld!

Ja andra guldet i OS är bärgat! Så roligt!! Igår Charlotte Kalla och idag Björn Ferry :) Det förtjänade Björn, så spännande och kul att se :) Är väldigt glad! Skönt! Kul! Nu blir det curling, inte lika kul men det är ju ändå Sverige som tävlar. Imorgon är det sprint för damer och herrar och störtlopp för damer :) Ska jag också se! Och så är det ishockey imorgon med, både damkronorna och tre kronor tävlar imorgon :) Så det blir Os imorgon för hela slanten!

Tycker Björn har en härlig dialekt ;) Vet inte varför men jag tycker om dialekt/mål, pratar inte själv :P Men killar som pratar mål/dialek, det är grejer det ;) haha

Nej nu blir det lite mer OS, sen sova.. Kolla lite mer på jobb också.
Kramkram

Avslutar med en gammal bild på Alice som fanns på Alice uppfödares fb. Tyckte den var så söt så jag var tvungen för att lägga upp den :) Sååå söt hon var :) Lilla skrutt

Tatuerings planer :)

Ja som rubriken lyder så går jag liite i tatuerings planer. Sandra visade en tatuering som hon skulle tatuera in och berättade vad den skulle betyda. Så jag ska tatuera in samma tatuering som henne :)

Här är tatueringen

Den symboliserar mig och Sandra, jag är solen för att jag är skinande glad, lättsam och utåt, tycker Sandra, Lina och Sassa. Sandra är månen för hon är mer mystisk och tillbakadragen. :) Så det blir nog som den ser ut, med färg och svart. Nu är största funderingen på vart den ska sitta. Sandra skulle även göra 4 stjärnor i vardera hörn på själva bilden. De ska symbolisera mamma, pappa, Ida och (i mitt fall) Yubla eller hundar :) I Sandras fall skulle sista stjärnan symbolisera Lexie.

Vill även tatuera in I kum frå Wenjad som en fotlänk :) Ska bli kul! Men det blir sen när jag får pengar. Sandra hinner nog tatuera sin tatuering först och då ser jag hur mycket den kostar. Kommer nog tatuera på samma studio som henne sen :) Blir perfa! Sandra funderade på att försöka få in I kum frå Wenjad i sol/måne tatueringen någonstans.

Nej skriver nog mer säää :P Ska in till moster och mormor och äta lite mat.
Kramkram

P.S. Har lagt till lite länkar nu så spana in dom och mina vänners bloggar =) D.S.

Idag gick det!

Ja jag försökte uppdatera bloggen igår kväll men då krånglade hela blogg.se så det gick inte. Så jag uppdaterar lite nu istället :)

Igår kväll var det os för hela slanten, måste säga grattis Charlotte som tog Sveriges första OSguld :) Var väl inte så mycket annat intressant på tv. Skulle se damkronorna, men de spelade så sent! Orkade inte sitta uppe utan somnade i soffan och vaknade då de börjat spela. Mendå gick jag in och la mig i sängen istället.

Inatt drömde jag att jag jagade först var det ett rådjur sen vart det en räv.. Och jag fick inte rikigt död på den utan den bara levde och jag sköt och sköt. Det var en dålig dröm :P Djuren ska ju dö när man skjuter på dom. Fast det var ju skönt att inte drömma om det jag brukar, kärlek. Skönt med en annan dröm. Så nu gäller det att fundera på vad räven och rådjuret betyder för mig :) Var faktis och slängde ut lite hundmat igår ifall om räven skulle komma förbi nu ikväll. Skulle kika nu på morgonen om det gått någon räv förbi, men det snöar för fullt ute.

Nu räcker det med snö! Jag älskar snö, men det kommer bli drygt när snön börjar smälta. Fast det är bättre att fokusera i nuet och leva nu :) Inte tänka på och oroa sig för framtiden. Nej lev i nuet!

Nu kommer bilderna från lördagens promenad. Fick en önskan från Linda att jag inte bara ska lägga upp bilder på hundarna, men jag vet att en del som kika nog vill se bilder på vovvarna :) Men jag lova att försöka blanda lite ;) Få se hur det kommer gå. Men nu till bilderna :)


Lattja och Alice

Hela gänget + Ida och Sandra

Alice flyger fram

Limpan pulsar fram :P

Full rulle på mina två :) Iaf den svarta :P

Mimmi kommer och slickar sig om munnen, godissugen kan jag tänka mig.

Lattja

Mimmi lite snöig :)

Fick tyvärr inte med hela Alice, men tyckte bilden var gullig :)

Meja far fram i snön

En vilopaus

Drygt att hålla Alice tempo :P

Lattja

Meja igen

Mimmi, lite kallt om tassarna

Meja, Mimmi, Lattja och Lexie. Alice ville inte vara med

Tyvärr är den här bilden tagen med min mobil, vilket är synd för det hade varit en fin bild annars! Men här sitter då hela hund skaran samlad :)

Mimmi

Lexie

Här springer gänget :)

Så det var bilderna. Skriver nog mer sen! Ska snart ut i snövädret med hundarna.
Kramkram


Mår lite bättre idag =)

Ja det gör jag. Mår fortfarande illa till och från, men det är lite bättre iaf. Var nog bara fyllesjuka :P Och det är stort av mig att erkänna det ;)

Igår sov jag typ hela dan. Gick upp vid 6 och kikade på tough love på 3:an. Det är såå bra :) Sen vart det project runaway, också bra. Sen OS :)

Jag gick och la mig vid 12 ungefär, men insåg snabbt att jag inte skulle kunna somna så jag gick upp och fortsatte titta på OS :) Gick och la mig vid 4, kände att jag fick lov eftersom jag skulle upp och skjutsa pappa idag. Jag levde på skorpor och blåbärssoppa igår, och jag får egentligen inte äta vete som är i skorpor. Men gott var det :)

Idag har jag inte ätit så mycket heller, mår ju inte så bra. Känner mig inte så hungrig, mår mer illa. Funderar på att bli nykterist efter helgen ;) hehe på deltid :P Inte dricka så mycket iaf. Försöka lära sig att man kan ha kul nykter, vilket man kan!

Idag har jag lust atta bara ligga framför tv:n och bara slappa, känner mig såå seg! Men det är underbart väder ute och jag behöver köra in lite ved. Håller på och eldar nu, men veden är snart slut... Nackdelen med att bo hemma, men jag får ju lov att hjälpa till. Så jag ska ta mig i kragen och ta med mina vovvar ut och köra in ved. Blir inte så mycket men någon skottkärra :)

Lägger ut en bild på alla vovvar från helgen :)

Älskar den bilden!

Skriver nog lite mer senare och lägger nog ut lite fler bilder från lördagens promenad senare sen :)
Kramkram


blää

Ja rent utsagt blä. Jag har åkt på magsjuka... Trodde först det var från spriten igår, men har insett nu att det inte är det. Får inte behålla så mycket.. Har inte vågat äta än, för så kul är det inte att spy. Men ska se om det finns nå nyponsoppa eller nåt som jag kan äta.

Så idag kommer det att bli en säng dag. Bara ligga i sängen och ha datorn som bästa sällskap, titta på någon film kanske. Bara slappa.

Annars var gårdagen rätt lyckad, var en trevlig kväll :) Orkar inte skriva så mycket mer just nu...

Skriver kanske lite mer sen när jag mår lite bättre.
Kramkram

Dags för sängen tror jag

Har en hel arbetsdag framför oss imorgon! När det ska bli ett riktigt kalajs så är det mycket saker som ska fixas. Hundar ska motioneras, det ska eldas, fixas mat, städas, köra in ved, duka, fixa iväg alla djuren och duscha. Så det är en hel dag som kommer gå åt. Tur att folket inte kommer föräns vid 18.00. Så det ska nog gå bra :)

Skriver nog inte så mycket mer ikväll. Kryper nog till kojs istället och kanske skriver lite imorgon, om jag hinner. Ha det bra alla bloggläsare.

Kram och godnatt!

Avslutar med en bild från i september på Alice :)

Bilder från dagen :)

Ja det var en härlig tur på sjön :) Vi var nog ute i kanske 30min och gick, alla vovvar fick vara lösa. Tom Mimmi fick vara lös en stund. Har man godis så lyssnar hon bra ;) Hoppas på fint väder imorgon med, sp hundarna får ut och springa innan det är dags att stänga in dom för kvällen imorgon. För då får vi besök av släkten och eftersom några är allergiska så får vi lov att placera ut djuren. Jämthundarna hamnar i hundgården, Alice får sitta med täcke på sig och he en kupevämare i bilen (svårt att placera ut en löptik), Meja fick vara hos Birgitta och Lexie sätter vi in hos mormor. Katterna får vi också lov att stänga in... Men det löser sig :)

Nej nu ska vi ta och fixa lite mat tills alla kommer hem :) Moster, Jesper och Adam kommer till Venjan ikväll så vi ska äta lasange. Inte jag, jag ska äta glutenfri spagetti och köttfärssås. Sen blir det glutenfri kladdkaka till efterrätt :) Mums mums.

Nu till dagens bilder:


Här har vi hela gänget på språng :)

Nu kommer de tillbaka

Alice hade en extra svans i from av Meja, Meja hade lite svårare att ta sig fram i snön :p

Lattja blir liiite sur på Alice, i sekvensen innan så drog Alice Lattja i svansen :P

Alla 5 igen :) Meja flyger på Alice

Meja försöker hålla samma tempo som Alice

Lattja dansar :)

Alla 5 på bild, fast fin bild! Lyckades bara få en bild :P

Andra bilden så försvann Alice



I tredje Meja + att Lexie är på väg.

I sista gruppbilden satt bara de duktiga jakthundarna kvar :P De var lydigast ;)

Lexie och Meja

Meja kämpar sig fram i snön

Mor och dotter / Mimmi och Lattja

Hehe någon mer än jag som ser de små djävulshornen i pannan?? ;)

Alice

Lexie får avsluta dagens bilder :)

Nu är det dags för lite matlagning, och som det ser ut nu får jag lov att göra allt själv för Sandra och Ida är trötta :P Men ska minsan få lite fart på dom igen :)

Skriver kanske mer senare ikväll.
Kramkram

Ang gårdagen

Ja igår hann jag inte skriva någonting i bloggen. Åkte till Mora vid halv 11 och kom hem runt 12 på kvällen/natten. Min dag igår såg ut så här:

Jag hade siktat på att komma iväg vid 10.10 så att jag skulle ha en timme på mig att köra till Mora. Hade tid 11.10 på besiktningen. Kommer ut till bilen, och den vill inte starta. Stendöd. Det hade varit -24 på natten, så min bil hade nog frusit lite. Men den brukar alltid vara en trogen startare. Så jag in och ropa till mamma att bilen inte startar. Och hon snabbt ut. Vi försöker dra igång bilen först, men det gick inte. Och så pröva vi med start kablar, då starta bilen :) Så halv 11 kom jag iväg :P Körde lite för fort med tanke på väglaget, men kom fram 11.15. Så då var det till att rulla in direkt. Bilen gick iaf igenom ombesiktningen, det var skönt!

Sen åkte jag ner på stan för att gå på arbetsförmedlingen, så nu är jag anmälda som arbetslös. Har lite att göra tills jag ska dit igen på "samtal", kom inte på vad det kallades för nu :P Sen gick jag och lämna ett CV på Cubus, order från mamma. Kul att bo hemma - Not!

Jag åkte sedan upp till noret, skulle till dala gummi och göra en toe insjustering. Det var rätt mycket fel så det var tur jag gjorde det! Så nu går bilen rakt och säkert fram igen :) Åkte och lämnade lite fler CV:n på granngården och djurmagazinet med. Hoppas på lite extra jobb där :) Beställde mat på McDonalds åt mig och Klick. Inte visste jag att det gick att få glutenfritt på hamburgarna, en överraskning :)

Åkte till Elina där Klick var och fixade med hennes hår. Så där blev jag lite drygt 3 timmar. Så spenderade lite tid där, skönt. Kl. 17.30 drar jag ner på stan och lämnar in 2 CV:n till, bara så mor ska bli liiite nöjd. Ringde Sara, vart dit bjuden på mat :) De bjöd på vegetarisk köttfärsås och vanlig köttfärsås med pasta till. Jag tog lite av varje, var gott. Sen tog vi två promenader, först med hennes hanhundar och sen med mina löptikar. Vart lite tv tittande innan jag åkte för att hämta Sandra.

Hämtade henne strax efter halv tio. Åkte upp till ICA maxi för att handla bröd till mig. Sen bar det av hem till Klicken och fika :) Hon bjöd på sockerkaka, bullar, kakor och hemmagjorda chokladbollar :) Mumsigt värre! Var där nån timme innan det bar av hem till byn.

Hemma så var mor och far uppe så vi satt uppe och pratade till 2 sen vart det sängen.

Det var min späckade dag :) Nu blir det frukost och sedan ska jag och Sandra åka ut på sjön och släppa vovvarna så de får springa av sig lite.

Skriver mer sen och kanske lite bilder från dagen kommer med å.
Kramkram

En lista

Ja jag har gjort en lista, på order (snarare tips) från Sandra. Så jag har gjort en lista över de saker som jag vill ha och vill göra med mitt liv.

Så det vart 4 punkter.
1. Schäfer valp
2. Jobb
3. Eget boende
4. Förhållande.

Det är schäfer valpen som är mest lockande just nu, vill börja dra igång med mitt ev framtida företag. Och så vill jag komma igång med tävlandet och tränandet igen.

Sen skulle jag skriva vad som krävs för att nå min "mål/önskningar". Så nu har jag fundera på lite träning för att få Alice att komma på inkallning. För att skaffa min schäfer behöver jag få pli på de jag redan har. Och det är Alice jag behöver träna mest med. Fick tips av Lisa hur man kunde göra, så ska pröva det :) Skadar inte att pröva. Fick även lite tips av Linda, så nu har jag lite tips att pröva :)

Ska ta och fixa lite mat nu, det börjar kurra lite i magen :P Avslutar detta inlägg med en bild på Yubla som valp! :) Börjar bli riktigt sugen nu!


Molars Yubla

Vi hörs senare!
Kramkram


Härligt väder idag!

Ja som rubriken lyder så är det kanon väder ute! Strålande sol från en molnfri himmel :) Så jag gick ut med mina vovvar och skulle skjuta in lite ved. Det vart 3 fulla skottkärror med ved. Får skjuta in fler på fredag, om vädret bjuder :)

Tog ett avbrott ibland för att ta lite kort på vovvarna. Försökte även ta kort på Nisse och Miss Li, vart lite somn det blev. Svårt att få katter att vara stilla :P Men någon bra bilde blev det nog :) Tänkte inte skriva sp mycket mer just nu utan lägga ut bilderna istället.


Lattja bugar

Lattja

Alice försöker flyga :P

Alice och Lattja, det är liiite storleksskillnad på de nu :P

Alice och Lattja, ser man även här

Alice

Lattja bjuder upp till dans

Mera dans :)

Fina Lattja

Lattja och Nisse

Nisse har spanat in Siwan :P

Fina Nisse

Miss Li kom ut och hälsade på Siwan med

Nisse och Miss Li har jättekul tillsammas, leker en del :)

Miss Li

Det var lite av bilderna jag tagit idag. Ska försöka lägga upp lite bilder på FB sen få se :)

Hörs senare
Kramkram

funderar...

Över min drömmar. Har haft en del drömmar på sistone som handlat om kärlek typ. Och det är olika personer (killar) som dyker upp i dom. Har väl en person som dykt upp lite mer. Har kollat runt på Google för att försöka hitta en sida att tyda drömmar. Frågade morsan lite lätt, brukar inte vilja prata om sånt med mor direkt. Ska ringa och fråga Sandra imorgon om inte hon har en drömtydar bok :) Det kan vara intressant att veta iaf :)

Drömmarna har varit väldigt trevliga, inte snuskiga alls. De har handlat mest om kärlek, vara kär och sånt. Lite halvt mysiga drömmar. Kanske jag drömmer för att jag saknar nån i livet att dela dessa stunder med? Har faktis ingen aning. Men förstår inte varför det ska dyka upp killar som jag känner i drömmarna, bättre att ta såna som jag inte känner.

Jag har alltid sagt att jag har lätt för att bli kär, trodde jag iaf. Tills Linda sa att hon trodde att jag mer var kär i kärleken. Och det kan nog stämma mycket väl. Har aldrig tänkt på det så förän hon sa det. Och visst måste jag säga att man saknar stunderna som man kan dela tillsammans med någon, lite mys och så. Men jag vet att det kommer, förr eller senare :) Den som väntar på nå gått väntar aldrig för länge.

Så nu har jag fått skriva av mig lite. Jag känner att innan jag är redo för att släppa innågon mer i mitt liv, måste jag själv ordna upp mitt liv :P Så det är bara att jobba på och inte leta ;) hehe

Nej ska kika klart på filmen och sedan sova.
Godnatt alla bloggläsare :)

Myskväll ikväll

Ja har inte haft så mycket att skriva om idag som igår... Eller jo det har jag nog nu när jag tänker efter :P Men har haft lite mer för mig idag. drömde en trevlig dröm inatt, kanske skriver mer om den senare ikväll :)

Har beställt tid nu för att göra en framhjulsinställning  + en ombesiktning på bilen på torsdag. Så jag kommer ha lite för mig på torsdag. Ska även träffa Linda Lahger då, ska bli trevligt. Var ett tag sen som vi umgicks :) Måste ju ha något för mig medans jag inväntar Sandras tåg som kommer runt halv 10 på kvällen. När jag plockat upp henne så skulle vi nog åka och våldgästa Klick :)

Idag har jag varit ute och skottat, tvättat, handlat + slängt skräp. Nu blir det lite lugnt, sen ska jag ta en tur till Nylander och lämna lite papper till Ylva från mor. Sen skulle vi nog kika på en film.

Nu börjar halv åtta hos mig :)

Lägger upp lite bilder från lördagen då jag och Alice var hos Victoria.


Här har vi Ingo, Eddie och Alice rumpa

Alice

Marcus hjälper Tassen över stängslet :)

Eddie och Alice hade jätteroligt tillsammans :)

Evelina brottar ner sin pappa Marcus och Emil

Marcus och Emil som ligger på rygg :P

Alice

Alice letar efter något

Eddie - blandning mellan Schäfer och rottis. Mestadels schäfer

Ingo, en Mischalands (stavningen är nog fel:P) schäfer

Eddie och Alice racar

Alice och Eddie, Marcus lillasyster Ida

Bustroll :P

Tassen letar pinnar :)

Det var en trevlig dag :)

Skriver kanske lite mer ikväll.
Kramkram

Kallt inne idag

Men det har sin lilla förklaring i att ytterdörren har stått på vid gavel nu på morgonen. Ida måste ha glömt låsa den och så har säkert jämthundarna mannipulerat Alice att öppna den :P Hehe nä Alice ville nog gå ut och så var bara jämthundarna i närheten och stack ut med.
Ja men iaf så kommer mamma in och säger att dörren har stått på vid gavel och inga jämthundar är inne. Jaja tänkte jag, de kommer väl tillbaka snart :P

Och mycke riktigt. Lattja kom in själv, duktig hund :) Och Mimmi var inne hos mormor. För mormor hade sett Mimmi komma springandes efter vägen och gåt ut och ropat "Mimmi kom får du kaka". Funkar lika bra varje gång ;) Morfar körde med den jämt när hon var liten, så fort Mimmi smet eller inte lyssnade på oss så ropade han så :P Så det lärde hon sig fort. Ja alla våra hundar vet vart kakskåpet inne hos mormor finns. De brukar springa dit och sätta sig :) Samma sak hos farmor. Där vet alla också vart "godis"skåpet finns. Såna saker lär de sig snabbt minsan!

Idag blir det en lugn dag. Det snöar ute, börjar bli lite less på snön nu... Tycker det kan bli vår och sen höst :P Okej lite sommar kan det bli med :) Så det blir säkert lite skottning idag och annat fix. Elda och så. Kanske en film :)

Skriver mer senare.
Kramkram

Dags att lägga sig kanske??

Börjar känna mig trött, har blivit lite sena kvällar nu sen jag kom hem. Får nog ta och bli ändring på det snart :) Men det är väldigt skönt att vara uppe sent, eftersom då är jag uppe själv, kan sitta i mina egna tankar och fundera. Tänker på allt mellan himmel och jord. Killar, hundarna, valpplaner, torsdagen, morgondagen, ja allt möjligt helt enkelt :P Men det är gött :)

Känner mig väldigt duktig som uppdaterat bloggen hela 4 gånger idag. Händer inte ofta! Lär nog inte hända så ofta framöver heller. Men lite mer förhoppningsvis :)

Avslutar kvällens inlägg med en bild på världens bästa katt :)


Nu ska jag nog snart ta och stänga av datorn.
Vi hörs sen alla blogg läsare :)
Kram och godnatt

Bilder från dagen

Ja jag och hundarna var ju en sväng till skogen, bäst att passa på medans vädret är fint. Så jag tog lite bilder på vovvarna. Mimmi fick gå i lina och Lattja och Alice sprang lösa. Lattja försvann iväg ett tag och var nog borta 30-40min. Men jag hörde int om hon började skälla, så hon var nog bara ute och sprang. då fick iaf hon springa lite grann :) Mimmi var lite besviken över att behöva gå i lina, började bita i linan när vi gick tillbaka till bilen. men jag vet att släpper jag henne så springer hon och jagar.

Så vi var väl i skogen någon timme, det var skönt. Har skickat iväg ett mejl idag till dom som har Hålltjärns Jubel och Hålltjärns Triumf, för att fråga om de har några parningar på G. Hålltjärns Lattjo har parat en tik och fått valpar, men det var ingen bra tik. Tiken till valparna hade D-höfter. Så jag förstår inte riktigt varför han parade den, eller om han inte visste om det. och Jubel och Triumf är riktigt bra älghundar. Jubel hade ingen just nu, de hade pratat med en som hade tik i Ockelbo, men inget bestämt. Triumf har vi inte fått svar från än.

Anledningen till att jag skickade till dom är ju att pappa är ute efter en till valp. Mimmi blir 8 nu i mars, så det börjar bli dags att skaffa en ny hund nu. Få se vad det blir för valp :)

Här kommer bilderna från idag:


Fint väder efter vägen där vi gick :)

Mimmi med Alice i bakgrunden

Alice och Lattja

Lattja

Lattja dansar

Mimmi slickar sig om munnen

Mimmi :)

Alice

Alice

Alice

Mimmi med sin blick :)

Alice i snön

Alice laddar för att flyga ;)

Mimmi

Mimmi och Alice spanar ut i skogen

Mera spaning

Mimmi

Så det var allt just nu. Hörs sen!
Kramkram

Valpplaner??

Saknar den perioden då vi hade valpar... Pappa valde att inte para Mimmi i år. Faan vad synd det är att Lattja inte visat framfötterna lite mer, då hade jag kanske kanske tagit en kull på henne. Men vet inte om det är någon som skulle vilja ha efter Lattja då hon är omeriterad :( Men hon är grymt duktig! Och jag tror att hon skulle kunna nedärva skit bra! jag tycker att Lattja är duktigare än Mimmi.

Lattja ställer oftast direkt i upptaget, och jag tycker det är sällan älgarna står för Mimmi. Lattja skulle passa jättebra för jakter på vargtäta och små marker. Då hon inte håller i så länge. Jag tycker det är jättebra att hon bara håller i i ca 15-30min. Hon kommer alltid tillbaka i bakspåren, sällan hon tar vägarna. Hon har en fruktansvärd jaktlust! Älskar att springa och skäller grävling riktigt bra! Hon skäller även älg det är ju skjutet några för henne.
Ahhh vad svårt det är! Vet inte alls hur jag ska göra. Hade hon bara haft ett J framför sitt namn hade det varit enklare. Men jag vet inte om Lattja kommer kunna bli SEJ(LÖ)CH, eftersom hon inte håller i så länge. Men man ska aldrig säga aldrig. Få se nästa år kanske, med valpar :) Få se hur hon gör i hösten. Sist här då jag släppte henne så fungerade hon som en riktig älghund. Ståndskall i ca 2½timme (sen vart det mörkt), hon kom och hälsa på och sprang tillbaka. Skällde på som bara den! Synd att det vart mörkt bara så jag inte hann skjuta för henne... Men jag hoppas att polletten föll ner ordentligt då. Släppte henne en gång till efter det, men då var det för mycket snö och då ville hon inte riktigt. Tror hon blivit skrämd någon gång så hon är lite mera försiktig då.

Nej ska fundera lite få se... Men det blir nog inget i år, även fast jag vill! Få se nästa år kanske :)


Min bästaste jämthund <3


Nej nu ska jag fortsätta elda och åka till skogs, fundera lite över mina planer :) Hade varit enklare om hon varit meriterad.. Men få se :)

Hörs sen igen!
Kramkram


Godmorgon eller godeftermiddag :P

Det var nog iaf 1½timme sen jag gick upp. Känner mig duktig som skriver nu på morgonen, brukar uppdatera mer på kvällen. Har egentligen inte så mycket att skriva om, bara skriva lite :)

Idag är det också väldigt fint väder ute, har 3 hundar att ta hand om så det blir några promenader idag. Få se om jag kör en latmask grej och åker ut till skogs och släpper mina vovvar så de får springa av sig lite. Annars blir det till att gå iaf 3 olika promenader. Lattja behöver få springa av sig, så det bästa är nog att hon får springa lite själv. Få se vad jag gör :) Åker jag till skogs så slår jag ju 3 flugor i en smäll då jag kan gå med alla samtidigt. Så det blir nog så :) Latmask som jag är. haha

Nej ska gå ner och kika till pannan med, lär få lov att elda lite + att jag ska fixa middag tills Ida kommer hem. Få se vad jag ska laga till henne. Tv tittande lär det också bli, trevligt att kika på tv.

Lägga upp bilder skulle jag göra med, men jag skjuter upp det lite till. Kanske ikväll? Hehe få se hur jag gör.

Vi hörs sen!
Kramkram


Uppdatering :)

Ja en liten uppdatering. Även fast jag har tillgång till internet hela tiden nu så uppdaterar jag inte så ofta. Hinner inte riktigt med att uppdatera och så händer det inte så mycket :P

Men nu tänkte jag uppdatera lite iaf :) Idag har jag och hundarna haft en del för oss. Jag och Alice var på promenad med Miranda och Qaxa. De hade jätteroligt! Sprang och busade och hade sig :)

När jag kom hem så tog jag och Lattja en sparktur på ca 3km, eller Lattja drog och jag sparkade lite då och då :P Men jag märkte att Lattja inte var så trött, så hon hade nog kunnat springa 3km till. Får ta en längre sparktur med henne imorgon.

Sen åkte jag och Alice till Vickan, så vi tog en promenad med Alice och Eddie. Eddie och Alice leker jättebra! De har så roligt tillsammans. Men nu blir det inge mer lek med pojkar på ett tag då min tös har börjat löpa för första gången, 10½månad gammal :) Skönt att hon har dragit ut på det så pass länge som hon har.

Annars har det inte hänt så mycket. Mamma och Pappa åkte somsagt iväg igår kväll så jag och Ida var själva hela gårdagskvällen. Men hade varit skönare att vara helt själv. Det är det jag saknar mest, all egen tid och att inte behöva anpassa sig till någon! Men det kommer nog snart igen :)

Har även gått och saknat att ha någon som kan klia en på ryggen utan att man behöver klia tillbaka. Men det kommer väl :) Vickan sa att hon kom på en kille som skulle passa mig och Linda har hittat en perfekt kille till mig. Snälla vänner jag har som vill hjälpa mig :) Men så desperat är jag inte, det känns faktis väldigt lugnt. Det kommer när det kommer.

Tänkte avsluta inlägget med lite bilder på Miss Li, lägger kanske in lite fler bilder senare ikväll :)




En riktig cooling :)

Så här kan man kika på tv när man är katt :P

Det var allt för denna gång :) Ha det bra alla glada!
Kramkram

Jaa..

Idag har jag varit till buråberg med hundarna, Alice och Lattja fick springa lösa medans Mimmi fick gå i band :) Var härligt ute. Blir kanske en tur dit imorgon med. Tog lite bilder, var mycket snö där uppe.

Idag var det hockeymatch i Mora mellan Mora-Leksand. Stod länge i valet och kvalet om jag skulle åka dit. Men valde att spara mina pengar och åka en annan gång istället.

Annars har det inte hänt så mycket. Imorgon får jag och Ida hela kvällen för oss själva, gött :) Mamma och pappa ska ut. Mamma ska kidnappa pappa och dra med han ut på lite saker. Han fyller ju 50 om någon vecka, ett halvt sekel :P Och till sommaren bilr det kalas.

Här kommer bilderna från dagen.


Buråberg :)

Vackra Mimmi

Alice och Lattja i full action

Stugan, ser lite frusen ut :)

Snö

Mimmi

Alice, rätt mycket snö även för henne

Lattja lattjar sig :P

Fulle rulle

Lite igen frostat

Insnöat

Fin utsikt över byn (en bit bort)

Snö

Mimmi

Vedboden uppe till vänster och Braw Lennarts stuga längst upp till höger

Alice

Alice letar efter Lattja

Här står Mimmi lite halv sur för att få lov att vara i koppel :P

Nej ut en sväng med hundarna nu och sen sova.

Natti natt

Hej alla glada :)

Nu kan jag äntligen uppdatera bloggen. Internetet i Enköping var inte särskillt sammarbetsvilligt i slutet. Ja för alla er som inte vet så har jag sagt upp mig och flyttat hem till Venjan. Kände att jag inte pallade jobbet och tyckte Stephan förtjänade någon som skötte sitt jobb bättre. Så nu letar jag jobb igen, har redan sökt ett i Västerås, ska kolla runt på lite mer få se. Det är skönt och vara hemma men man tjänar inga pengar på det... Ska nog sätta upp mig en rävåtel dessa dagar jag är hemma för att tjäna lite extra pengar :)

I helgen som var så var jag hundvakt åt Sandras cockrar, Lexie och Meja. Det gick bättre än vad jag trodde. Och så har jag packat och städat i helgen. I Måndags bar det av hem efter att jag städat hela lägenheten och packa ut alla grejer i bilen. Insåg att sen att jag hade mer grejer än vad jag trodde så fick lov att ringa Mona i Västerås och fråga om hon kunde komma och hämta lite grejer som skulle ner i Sandras förråd + ta med hennes hundar. Så både hon och Sandra kom och hämtade sakerna. Sen bar det av hemåt åt mig, resan gick väldigt fort! Skönt det :)

Igår mådde jag inte så bra, lite ont i halsen, huvudvärk och seg. Så jag sov middag en stund och då hade iaf huvudvärken släppt. Idag mår jag lite bättre, hostar liite och känner mig lite små förkyld. Mamma säger väl att jag haft så mycket för mig i Enköping och att det är först nu som jag kunnat slappna av och då kom förkylningen. Kan nog stämma bra. Men den börjar ge sig liiite iaf :)

Tänkte lägga upp lite bilder från helgen då jag varit hundvakt :)


F9int väder bjöds det på iaf :)

Sessan och Alice

Alice gör en undanmanöver från Elsa

Alice med ett ben i munnen :)

Ståtliga Alice

Försökte få en fin bild på Alice men lite av Sessans nos kom i vägen :P

Alice leker med benet

Alice

Miss Li leker med Mejas öra :)

Meja och Alice leker, Lexie kikar på mig

Full rulle på Meja och Alice

Bus bus

Hehe en liten ettrig sak

En snöboll blir man med den pälsen + mycket bus med Alice :) Glad jag är över att ingen av mina hundar har sådan päls :P

Alice och Meja, synd att inte Alice kikar in i kameran bara :)

Så det får bli allt för denna gång. Ska hämta in lite grejer från bilen och sedan en dusch :) Ska även baka lite och ta hand om hundarna + elda. Så det är inte så lugnt att vara hemma inte.

Vi hörs sen!
Kramkram

RSS 2.0