Massa låtar! :)

Ja tänkte lägga upp massa låtar som Galenskaparna gjort som jag gillar! Så bara lyssna och njut ^^

Börjar med låtar från filmen Macken.



Den här är väldigt rolig och skön :)

Tänker på Sandra och Malin som mimade till den här på sista april :)

Den här har Anders sjungit på sista april :)

Jag har för mig att Jonte gjorde den här på sista april.

Nu blir det låtar från filmen Stinnsen brinner, väldigt bra :)

Den här gillar jag!

Den här är skön :)

Nu kommer det en låt från deras föreställning de hade 2000 (tror jag), Allt möjligt.


Många sköna låtar! :)

Fortsättning på låten :)

Njut! Mitt mål med det här året är att försöka kunna se Galenskaparna och after shave live, hoppas det går! :)

Kramkram

Vår och uppställningsbilder!

Ja nu är våren här, igår var det underbart väder varmt i solen. Men idag har det blåst lite grann, fast solen har varit framme större delen av dagen. Tänkte inte skriva så mycket, ska lägga upp lite bilder.

Idag har jag gått med mina hundar en och en, så de har fått lite kvalitets tid med matte. Minst 1 timme med varje hund vart det, så jag fick en del motion iaf ;) Kan vara välbehövligt! Skulle packa och tvätta idag med, men det har inte blivit något av med det. Få se om jag ska sätta på en tvättmaskin nu.

Bilderna kommer här, börjar med vårtecknen:

Lite blomster, tusilago om jag inte är helt ute och cyklar :P

En tisselfjäril :)

Lite mer blomster, vet icke vad detta är däremot.

Närbild


Sista bilden på blomstret  :)

Fina Culan, medans jag tar kort ;)

Lite uppställningsbilder! Bilderna på mig och Alice är tagna med självutlösare så bilderna blev lite som de blev, de bästa vart suddiga. Men lägger upp dom iaf så ska jag försöka ta lite bättre bilder sen när jag har lite hjälp :P Och när det är lite bättre väder, för sen när jag tog kort på Cula och Lattja så var det lite för mörkt. Så de blev lite halvdåliga med. Men jaja ;)


Framtassarna var inte så bra, annars står hon fint!

Den bilden som blev lite suddig, här står hon bra med frambenen iaf :)

Lattja, som inte ville ha svansen uppe :P

Lattja :)

Culas bilder vart tyvärr mest suddiga, men lägger upp de iaf :P

Den här var inte så suddig

Inte den här heller :) Fin tjej!

Men det märks ganska väl att ingen av mina hundar är utställningshundar :P Är väl Alice som är mest utställningshund av mina! Fast ändå har jag inte ställt henne än.

Jaja, nu ska jag fixa lite kvälls fika och sen slänga in en tvättmaskin tror jag.

Kramkram

Drömmare

Ja jag är en drömmare, tänker på Per Gessles låt, "det är tuffa tider, för en del, för en drömmare". Och jag har varit en drömmare större delen av livet tror jag. Men de har handlat om olika saker. På senaste tiden har jag drömt en del om kärlek, och när man kikar på romantiska filmer eller läser romantiska böcker så undrar man varför det aldrig händer som i filmerna och böckerna??
Hehe men varför vara lätt när det kan vara lite svårare?? :) Visst drömmer man sig bort och så, men det går då ingen nöd på mig (inte just nu iaf ;)). Jag har överlevt värre perioder, så då kan jag allt överleva den här med!

Ska som sagt bli skönt att komma iväg på praktik snart, få tänka på annat en stund. Kan vara välbehövligt!

Nu vart det några rader till när jag sitter och fundrar här i huset. Har firat Earth hour med att släcka alla lampor och tänt ljus här i tvrummet. Datorn fick vara igång, för lite liv vill man ju ha :P Nu ligger Brallan i soffan och snarkar som en gris. Ja egentligen behöver jag ju ingen karl, har ju en redan ;) En som tar upp halva soffan, snarkar som en gris och väger nästan som en karl. Ligger och myser lite extra med henne ibland. min stora mys vovve ^^

Ska nog se en film nu, då jag läste ut boken som jag började på igår kväll :P Men har en till som ligger här bredvid och väntar, fast jag tar den nog en annan dag :)

Byebye


Dagen

Hmm kommer inte riktigt ihåg nu vad jag skulle skriva, men skriver väl några rader iaf :)

Dagen har varit lugn, har läst större delen av dagen och det är mysigt. Sen gick jag till skogen och släppte Cula och Alice så de fick springa av sig lite. Vart en hel del bilder och tänkte lägga upp dom här, men eftersom det är så segt att ladda upp bilder här så ligger de flesta på FB. Går snabbare att ladda upp där ;)

Sen så har jag smakat av min isgrogg, riktigt gott :) Men eftersom jag ska iväg imorgon så vart det bara ett glas. Har njutit av tre rätters, toastskagen, älgkött och klyftisar med sås och slutligen fruktsallad med grädde. Riktigt mums! Nu ska jag njuta resten av kvällen, läsa lite och se film. Försöker fixa lite på läxan med, men det är svårt. Men ska spåna vidare och pröva lite så blir det kanske bra.

Några av bilderna :)


<3

Fina tjejen

Ler lite lätt

Lattja är glad :)

Cula

Cula

Alice

Cula :)

Vackra Alice!

Så det var lite för dagen. Vet inte om jag fick med det som jag tänkte från början, men jaja ^^

Kramkram

Grattis Alice Brallis! :)

Ja idag fyller Brallan 2 år! Mina stora tös. Och jag tror att hon är ganska nöjd med sin dag. I maten fick hon lite havregrynsgröt. Slängde in vovvarna i bilen och åkte till Bålsta. In på arken Zoo och köpte några ben och lite hundkex. Sen till Bålsta zoo, där köpte jag hundmat då de hade kampanj på Iams hundfoder. Tänkte ha det till hundarna när jag är på praktik, drygt att hålla på och fixa med färskfoder när man är på praktik. Sen köpte jag 3 märgben. Alice fick följa med in i båda affärerna och fick mycket klapp och uppmärksamhet, så hon var nöjd ;)

Hem och satte ut hundarna i linor på trappan och gav de varsitt märgben. Men efter en stund så vill Alice komma in, för det blåste alldeles för kallt ute! Så hon fick ta sitt ben med sig in :) Sen har hon fått lite ris, grädde, våfflor och annat smaskigt. Hon fick även dra lite däck på promenaden och nu är det mys i soffan som gäller :) Så jag tror hon är nöjd med sin dag!

Då jag gick min promenad så såg vi 10 rådjur, eller jag och Alice såg dom Cula såg nada. Som vanligt ;) Men det är bara bra! Vill inte att hon ska jaga...

Har även kännt att jag är alldeles för sockerberoende så nu på kvällskvisten så har jag gjort en fruktsallad som jag ska ha och smaska på i helgen! Har även köpt lite mörk choklad så jag kan ta en bit efter maten, då det mesta sockersuget brukar komma. Så nu ska det bli ordning på livet!!

Då jag skulle skaka grädde till fruktsalladen (orkade inte vispa), så då går det lilla locket helt plötsligt upp och det skvätter ut grädde på golvet, i mitt hår och hela mig. Jag som duschade igår, men det märks inte nu kan jag säga :P Hundarna fick slicka upp det mesta av grädden på golvet, mina kläder och i mitt hår. Men måste tvätta imorgon och duscha iaf :P

Bilder!

Lilla Brallan som lite skrutt hos uppfödaren :)


Finns det nå sötare än en GD bäbis?? ^^

Söta Brallan

På väg hem från Ånge

Brallan med en leksak, och öronen på sne ;)

Så här liten skulle hon varit jämt ;)

Mys i knät!

Lite nyare bilder.

Alice häromdagen, stor fin tös :)

Min svarta snygging!

Bilderna på mig, som jag bjuder på ;)

Ja finns väl inte så mycket att säga ;)

hade lite mer på längre ner på benet, men svårt det där med utlösare på kamera :P

Vart lite grädde kvar till fruktsalladen med! :)

Så där lite bilder och uppdatering! Nu blir det nog en film, vet inte riktigt vilken bara. Får se vad jag väljer!
Kramkram

Grattis Mimmi :)

Ja ett stort grattis vill jag önska Mimmi, Vanådalens Nadja. Som idag fyller 9år. Tiden har gått alldeles för fort! En underbar hund som verkligen gett oss en hel del gråa hår ;) Men en go och väldigt bra hund!
Så ett stort grattis till henne från mig och alla mina vovvar :)

Ska väl gratta Svea med som fyllde 1år för en vecka sen! Och Alice fyller på fredag. Så hade jag åkt hem i helgen så hade vi kunnat haft kalas ;)

Lite bilder på födelsedags barnet! Har tyvärr inga bilder på datorn från det att hon var valp, de här bilderna är från i jullovet.


Mimmi

Bugar

Vackra Mimmi <3

Kan sitta fint

Rulla runt

Vinka/vacker tass

Och balansera en godis på nosen ^^

Nu ska jag ta och äta sen ska jag och hundarna iväg på hundförar utbildning! Det ska blir spännande och kul :)

Kramkram

Omotiverad

Ja jag känner mig totalt omotiverad till det mesta just nu, vill bara ligga i soffan läsa en bok eller se på film. Har känt så till och från i några veckors tid just nu. När man ska börja drabbas av vårkänslor så drabbas jag av en "depp" period i stället :P Känns ju väldigt motiverande eller inte. Men ser framemot imorgon kväll då jag ska till Segersta och gå en hundförarutbildning! Ska bli väldigt kul :) Så det är min motivation just nu...

Vill även tacka alla vänner som har grattat och stöttat mig efter tävlingsdebuten. Kan ju säga att jag åkte till tävlingen med rätt inställning, att se det som en träning. Och jag var inte ett alls särskilt nervös efter platsliggningen. Men sen efteråt så var jag väldigt besviken iaf, ville ju såklart att vi skulle ha fått ett första pris, och att alla skulle tycka vi var duktiga då. Hehe den här prestationsångesten man har. Vill tacka Dessi som var där och "hjälpte" mig ur situtionen och sa possitiva saker, hon var en klippa! Sen efter att jag pratat med Fredde så kändes det bra igen. Direkt efter tävlingen hade jag kunnat sagt att jag inte var nöjd, efter att Dessi pratat med mig där så hade jag kunnat sagt ganska nöjd. På kvällen efter alla lovord och grattis så kunde jag säga att jag var jättenöjd över våran prestation! Så tack alla :)

Jag går och längtar tills praktiken ska dra igång, det är en stor motivationskälla i mitt liv just nu. Ska bli riktigt kul och lärorikt att åka till Mamima, hoppas jag iaf :) Sen är även praktiken för hösten klar! Så den längtar jag också till. Jag får försöka plocka ut godbitarna i mitt liv och försöka få motivationen på dom, men det är inte alltid så lätt.

Behöver börja kika på ett sommarjobb med, ska på rekryteringsmöte på FHTE på söndag, så jag hoppas att möjligheten att jobba i sommar finns! Annars vet jag inte riktigt vad jag ska ta mig till. Bara det löser sig så tror jag en stor sten kommer lätta från mitt hjärta. Så håll tummarna för att det går min väg :)

Ska nog göra något nu som jag gillar och känner lite motivation till! Nämligen baka :D Me like that. Ska nog göra en fransk chokladtårta, har jag att smaska på ikväll samtidigt jag ser en film eller två :)

Jo jag längtar till jakten med! Att få ut och spåra gris med Lattja, lägga viltspår för Brallan. Sen när det börjar bli dags för att släppa Lattja igen. Längtar som en tok på att jakt säsongen ska dra igång! Men den har ju nyss slutat så det kommer ju att ta ett tag tyvärr, fast jag hoppas att tiden kommer gå snabbt! Har ju ett mål med Brallan att försöka få henne till Viltspårschampion i år, ska jobba så hårt som jag kan för att uppnå det målet! Då kan jag ju ha användning för Alice, mer än som säng och soffvärmare ;) Det jobbet sköter hon annars väldigt bra! Bättre än någon av mina andra hundar. Min stora skrutt <3

Nej baka var det. Jag hoppas för att jag ska få upp motivationen för att skriva lite oftare i bloggen. Det är ju alltid skönt att få skriva av sig lite! :)


Söta Aice och Cula :)

Hörs!
Kramkram


Tävlingssdebut med Cula!

Ja idag gjorde jag och Cula våran tävlingsdebut i lydnadsklass 1. Tävlingen var i Vällingby, det var inte så svårt att hitta dit bara man fick en bra vägbeskrivning. Klockan 11 hade vi samling och jag och Cula åkte dit så vi var där till halv 11 ungefär, så då hade vi lite tid till godo :)

Jag drog startnummer 4. Skriver upp momenten, poängen, domarens kommentar och mina kommentarer här nedanför.

Plattsliggning - 8  Ingen kommentar från domaren, men jag fick lov att säga ligg 2ggr, sen så hade hon rört på sig när jag gick ifrån henne. Jag är glad att hon låg kvar.

Tandvisning - 10

Fria följet - 5  Slarvig sväng, bitvis fel sida. Efter att vi gjort vänster om halt, och börjar gå, så av någon anledning (fråga mig inte varför) så hamnar Cula bakom mig. Men när vi gör helt om så hamnar hon rätt. Bortsett från det gick hon riktigt fint! Så fint brukar hon inte ens gå på träning ;)

Läggande under gång - 0 Ligger ej. Hon vart lite fundersam när jag sa ligg och följde med mig en bit och då sa jag ligg igen och då la hon sig. Men då var det redan försent.

Inkallning - 8 Slår mot föraren, sned avslut. Cula brukar dutta på mig när hon kommer på inkallning, lyfta lite på jackan typ. Men idag var det full fart in och slog till ordentligt! Hehe är glad för att jag inte är kille ;) Det hade gjort jävligt ont!

Ställande under gång - 6,5 Möter. Hon stannade riktigt fint. Sen när jag går tillbaka så ville hon inte stå kvar hela tiden, och när jag ställer mig bredvid henne så sätter hon sig. Vi har inte ens tränat på sättandet när jag kört stanna. Men annars såg det fint ut :9

Apportering - 10  Det vi tragglat med mest pga tugg, tagit den för tidigt och inte viljan att sitta still med den i munnen. Men idag funkade det! Så duktig! :)

Hopp över hinder - 9 något vid avslut. Vet inte vad han menar med det, men hon gjorde det riktigt fint!
 
Helhet - 7,5
Summa 133 poäng = ett 3e pris. Nästa gång går det bättre! Det här var bra träning och nu vet vi vad vi måste träna mer på :)

Glömde även att säga att det var en bekant till Dessi, som är malle uppfödare, som tyckte att det såg bra ut när jag och Cula tävlade. Sånt är alltid kul att höra!! :D

Ja både Dessi och Yessica var där, som stöd ^^ Bra stöd!! Dessi var även bärare av alla leksaker och dylikt som jag hade i träningsvästen ;)



Skriver mer en annan dag!
Kramkram


Finally!

Nu var det ett tag sen jag uppdaterade här..

Jag ligger just nu i sängen och kikar på vasaloppet och längtar hem till Venjan. Vill också vara där hemma och servera blåbärssoppa i risberg, umgås med vännerna och familjen. Men jag sitter här i Bro och kikar på tv:n istället. Jag är väldigt glad att jag åkte hem förra helgen, synd bara att jag inte kunde stanna hemma längre... Men ska nog försöka åka hem om 2veckor igen! Då det är angeltävling :)

Annars så är det lite jobbigt just nu, har hamnat i en depp period här över helgen. Känner mig glad ena stunden och andra ledsen. Väldigt konstigt. Igår hade jag även en dag då jag kände att det hade varit skönt att inte ha haft några djur (då är det illa!!). Känner lite att jag har en sån dag idag med... Men jag ska lyssna på the Monikers låt, för den gör mig glad. Pratade även med Sassa igår, och det hjälpte också. Har så goa vänner som är snälla och försöker liva upp stämningen lite :) <3

Var även förbi och hämtade Brallan i helgen som var, så nu har jag henne här nere. Och det fungerar bra tycker jag! Jag hoppas även på att jag ska kunna flytta idag, eller jag måste det så jag inte får någon hyra för den här månaden med, har nog att betala redan...

Nej nu ska jag fortsätta och kika på tv och drömma mig hemåt...
Hoppas ni får en bra dag!


Fina Brallan <3

Kramkram


RSS 2.0