Yeah update! Finally!

Ja det är ett tag sen jag uppdaterade bloggen nu, men har varit hos Sandra i en vecka och inte haft ork eller lust till att skriva i bloggen.

Sen sist så har världens bästa Vickan och hennes (numera kallade) man Marcus gifte sig i Fellingsbro. Jättefint bröllop! Var jättetrevligt att få komma dit och få vara med och fira deras dag.

Efter bröllopet och och maten så åkte jag och Sandra till Södertälje, där jag skulle kolla på en schäfer. Jättetrevliga var de som hade schäfertiken! De var väldigt hundkunniga med. Så vi var där någon timme sen for vi tillbaka till Västerås. Så det vart mycket bilresande den dagen (som var torsdagen den 22april).

På fredagen var jag Sandra och Ida iväg till centrum och åt lunch å hade det trevligt. Sen på eftermiddagen kom Linda med hennes två hundar Flora och Lola. Var väldigt trevligt, vart mycket prat och skratt. Sandra och Linda var ut på kvällen, men jag stannade hemma.

Lördag och hundens dag på djurmagazinet. Sen åkte vi iväg å shoppa lite och åt lite pizza.

Sen har det inte hänt så mycket, det vanliga, promenader, suttit vid datorn och sånt. På onsdag var det dags att åka och hämta schäfern iaf. Var väldigt spännande! Eftersom de fick veterinärbesiktningen så pass sent på onsdagen så vart det ju bra sent innan jag kom därifrån och kunde åka hemåt. Åkte vid 9 från Södertälje och var hemma vid halv 2. Var rätt så segt i bilen sista biten hem, men med choklad och bra musik så gick resan tämligen bra ändå!

Idag har jag jobbat lite med att städa. Men började morgonen med att åka till Birgitta och lämna Alice där på hundpensionat. Ska hämta henne igen på lördag eller söndag. Hon ska bara vara där så pass  att jag hinner få lite kontakt med Cula, som schäfern heter. Men Cula och Alice funkar väldigt bra tillsammans, värre är det med Lattja. Men hon ska väl ge med sig hon å tillslut!

Vart så glad häromdan då jag ringde banken och fick reda på att jag hade 7000kr på kontot! Och då räknade jag ut att jag tom skulle kunna spara undan 3000kr denna månad. Men som ett slag i ansiktiet, en riktigt käftsmäll alltså! Så kom mamma med försäkringen på bilen nu, och den var på 3400kr... Så från att avar plus iaf 3000kr, så kommer jag nog gå back denna månad med... Blir så ledsen och besviken för det. Man ska inte gråta över pengar, men det gör jag ändå... När ska det vända åt mig?? Funderade allvarligt på att sälja bilskrället efter det, bara utgifter på bilen! Men då blir jag ju fast här, tar mig ingenstans... Vill bara lägga mig ner i graven och bara dö, det känns så ibland, vill inte tänka på dessa förbannade pengar hela tiden. Men har bestämt mig för att sätta mig ner imorgon och se vad jag har hemma som jag kan sälja, så jag får in några extra pengar. Så ska det nog gå bra iaf :)

En bild på nytillskottet kommer här!


Nu ska jag sova!
Kram och godnatt!

Om ni undrar

så är jag i Västerås nu och därför har jag inte uppdaterat. Ska försöka göra en update nån kväll här med bilder från brölloppet och så. Men så länge får ni nöja er med det här.

Nu vet ni iaf varför jag inte uppdaterar bloggen :) Ha det bra!!
Kramkram

Idag kommer en ny ängel till himlen...

Ja idag har mina tankar helt gått till Sandra (min tvillingsyster) och hennes hund Lexie. Sandra bestämde sig i förra veckan att det var dags att låta Lexie få somna in, och idag är det dags... Om några minuter så är de på väg till veterinären. Det är det här som är nackdelen med att vara djurägare, när man kommer till den punkten då det är dags att säga adjö. Men det är våran skyldighet att göra det, att hindra djuren från onödigt lidande.

Och Lexie har inte mått så bra på senaste tiden... Så två av våra hundar har hamnat nu uppe i hundhimlen. De kommer ha så kul Yubla och Lexie nu när ingen har ont och de kan leka hur mycket som helst!


Älskade Limpan i full fart!

Så fin tjej, men tyvärr med en hel del problem...

Har även suttit och trixat med en egen film till Sandra och Lexie. Hittade en låt som jag tyckte passade henne bra. Så lägger in den här så får ni kika. Styrkekramar till dig Sandra! Du gör rätt, fast det är svårt!


Nu ska jag ta hand om mina hundar, de har blivit lite lidande för att jag har haft tankarna på annat håll. Fast Lattja ligger just nu under ladan och väntar sina "valpar". Skit kul med skendräktiga tikar!

Nej skriver kanske mer sen!
Kramkram

update

ja jag tänkte göra en liten uppdatering.

Idag har jag varit till grannen och bytt däck på bilen. Tog det lite lugnt efter det, duscha och titta på tv. Bestämde mig för att slänga ihop en kladdkaka och åka å hälsa på Sara och Alex i Sälen. Så jag kom dit till halv 6. Vi pratade en hel del hund och annat skoj. Åt lite kladdkaka och sen tog vi en promenad med alla hundar. Så det var kul!

Kom hem vid halv 11 och gick ut och la mig nästan direkt. Kollade mejlen och såg att jag fått tre svar till på min "annons" om foderhund. Ivrigt öppnar jag upp dom. Det första innehöll en schäfertik på lite över ett år, som de var tvungan för att göra sig av med pga allergi. Andra var schäfervalpar, hanar på 14v. Och sista var en schäfer/husky blandning. Om man läser min annons så vem faan tror då att jag vill ha en blandhund?? Har ju skrivit med att jag vill hålla på med lydnad, bruks, agility och kanske bevakning och skydd. Och allt går ju inte att göra med en blandras... Idioti om ni frågar mig!

Kollade upp de andra två och de visade sig var räkstjärtar. Skrev klart och tydligt i min annons, ingen utställningsmodell. Men de skicka iaf... Idioti igen! Men men, jag är inte intresserad av någon av deras hundar, vill inte ha en blandras eller en räkstjärt!

Ska nog kika på en film nu och sen sova... Har iaf gjort en liiiten update :P
Kram och godnatt!

Allt ordnar sig

Ja allt ordnar sig tillslut. Även om det ser hopplöst ut ett tag så kommer det att ordna sig.

Jag längtar tills på onsdag då jag ska till Sandra och på torsdag blir det bröllop i Fellingsbro. Sen vet jag inte hur länge jag blir kvar, har börjat planera ihop lite grann få se. Måste prata med berörda parter först och höra om mina planer funkar :P Ska kanske åka och titta på en schäfer då, ska bli spännande! Känns bra redan nu, men än har jag inte träffat tiken än :)

Igår var vi och kikade på Anders valpar, pappa har tingat en valp där få se om han ska ha en eller om han ändrar sig. Men grymt söta var de!

           

Alice mamma har fått valpar idag, 10 levande är de uppe i. Så är det nån som är sugen på grandis så kan jag som sagt rekommendera dom.

Skriver inte så mycket mer nu, vill vara lite hemlighetsfull ;) Är bara de närmaste som vet om det som jag planerar ;)

Nu ska jag nog glutta på en film, om jag orkar! Har varit och jobbat i sälen idag. + att igår kväll var jag fyllechaffis så jag kom hem 2, gick och la mig direkt. Somnade nog halv 3 vart väckt 3 av att Sassa ringer :P Väldigt trevligt att hon ringde, men jag skulle upp på morgonen så då var det inte lika uppskattat. Och så gick jag upp halv 7. Så jag har sovit lite drygt 3timmar inatt. Så det har tagit lite på mina krafter! Men imorgon ska jag sova läänge ;)

Hörs vänner!
Kramkram

Gahhh!!

Vad svårt det är!!

Jag har ju lagt ut en annons på blocket och schäfertorget att jag önskar bli fodervärd till en schäfer. Fick ett mejl från en i Falun som jag träffat någon gång, om jag inte ville ha hoffe i stället (Hovawart). För hon sökte efter tävlingsintresserade fodervärdar. Och jag vet ju inte hur hoffen är som tävlings och träningshund.. Så jag har frågat runt lite, och svaret som jag fått är att de är väldigt ojämna. Det är svårare att få tag på en bra brukshoffe än en bra bruksschäfer. Men hon sa att fördelen med hoffen är att den är friskare än schäfern. Så vi skulle iaf höras vid idag, och prata lite få se. Hade ju varit kul att träffa hennes hoffar som är mer arbetsvilliga. För de jag har träffat har varit väldigt loya. Kenneln som jag ska få "ta" en vap ifrån är iaf http://www.hovawart.se/. Och det verkar vara en riktigt bra kennel!

I morse så var det en tjej som ringde och frågade om jag inte ville bli fodervärd åt en dobermanntik på 2år. Men jag kände direkt att jag vill ju ha en mindre hund, helst valp. Så jag har försökt hjälpa henne att hitta nån annan som vill ha en dobermann. Vet ni någon som läser det här, någon som letar dobermann att tävla och träna med så hör av er.

Hade även fått svar på annonsen på schäfertorget. Har kikat på en intressant kennel förr som hade valpar, men de var för långt ner tänkte jag. Men så idag fick jag ett mejl om att de hade en tik att som de ville ha ut på foder. Och det är fina föräldrar och de verkar vara bra föräldrar. Så nu är jag verkligen i valet och kvalet om vad jag ska ha för ras! Kenneln är iaf: http://www.haxsjon.com/Bkullen.htm där är bilder på valparna de har nu som jag ska få ta en valp på foder ifrån. Och valparna är ju sååå söta och ser ut att bli gråa och fina. Vill ju ha en mörk eller grå tik. Så jag ska väl ringa och prata med dom få se. Men de bodde i Trelleborg, och det är ju en bra bit ner i landet. Fast det kan ju vara värt den bilresan :)

Men mor har sagt att om jag ska ha en valp nu så får jag lov att göra mig av med en av mina som jag har nu, så hon syftar väl mest på Alice. Men aldrig att jag kommer sölja den tösen! Hon ligger mig för varmt om hjärtat :) Men däremot funderar jag på om jag ska lämna henne till nån jag känner bara över sommaren. Och till hösten då det blir skola så ska hon få komma till mig igen. Få se hur jag gör, ska fundera lite och höra mig för. Har två riktigt bra tänkbara kandidater, men det vet inte om något än :P Som sagt, än är inget bestämt!!

På tal om valpar, så ska Alice uppfödare ha valpar nu. Så om nån är sugen på en grandis så kan jag varmt rekommendera den kenneln! Alice är en jättetrevlig och go hund! Visst har hon lite olater för sig, men det är ju mitt fel :P Vet inte hur jag ska få henne att sluta öppna dörrar, men hon öppnar bara dörren när hon vill ut, in eller är lite uttråkad. Men oftast bara för att hon vill ut.

Nej nu ska jag fundera vidare få se om det är någon mer som hör av sig! Och om Märit ringer, hon som vill att jag ska ha hoffe på foder :)

Hörs sen!
Kramkram

Spännande!

Ja ikväll ringde jag en uppfödare som jag kollat ett tag, kenneln ligger i Felingsbro och dit ska vi nästa torsdag på bröllop! Så då ska vi kolla på schäfrarna :) De har två tikar och en hanhund som är födda september 2009, så då är de lite äldre. Eftersom jag vill studera till hösten så behöver jag en lite äldre hund, eftersom det är 1års gräns på hundarna att ta in där. Men då säger mor att jag måste göra mig av med en av mina hundar, och det klarar jag inte... Så får väl se hur det blir. Spännande :D

Har även hört av mig till en kennel som har en tik på snart på 1 år i juni, så de får jag svar från efter helgen. Så en schäfer hoppas jag att det blir snart.

Nej nu ska jag nog ta lite glass och te, känner mig fortfarande inte så pigg. Trött och lite ont i halsen.. Glass är bra ;)

Kramkram

Bestämt!

Japp har nu bestämt mig för att det kommer bli en schäfer i sommar. Har som sagt kikat på några äldre tikar men har tingat en valp från Molars och så har jag blivit rekommenderad en kennel av Ellie. Kenneln som en av de äldre tikarna kommer ifrån ska ha valpar nu i vår med, så ska kanska höra mig för där med. Det är samma hane till den kullen som molars använt på deras tik. Har skickat iväg ett mejl till Molars nu för att höra om det syns nå än på tiken, om hon är med valpar. Så jag vet om jag ska höra med andra kenneln med, men det är nog kanske lika bra, gör ju inget om man tingar från olika kennlar det går ju att tacka nej sen :)

Ska ju få tillbaka pengar på skatten, och de kommer att gå direkt till valpen. Så det blir perfa! Har frågat Malin om det finns möjlighet att åka dit och rida lite, hon har iaf 3st. Kommer nog att åka och hälsa på pappas kusin och rida lite. Hade ju varit kul att ha haft en häst iaf i sommar! Men det har jag nog inte råd med just nu, ska bli miljonär först ;)

Har fått en typ av inbjudan från Lina i Åsarna om en inoffeciell hundutställning i Åsarna. Så jag ska ringa och prata med henne strax, för att höra om jag och Brallan får komma upp någon dag tidigare och bo där :) Hade varit kul iaf! Har även skickat i väg ett medelande till Alice uppfödare som bor i Ånge, inte så långt från Åsarna. Hade ju varit såå kul om det varit fler från kenneln som kom dit och ställde. Ska iaf åka och hälsa på dom, de ska få valpar nu i veckan och de lär ju vara runt 4veckor då utställningen är, så de ska jag åka och kika på ^^ De kommer nog var gudomligt söta! :) Men det kommer inte bli någon mer grandis just nu, det ska bli en schäfer.

För övrigt så känner jag mig inte så pigg just nu, är trött och så har jag kännt av halsen hela dagen och huvudet. Så ikväll blir det lugnt. Synd för jag hade velat åka ut och jaga lite mer bäver, var trevligt igår men jag såg ingen. Hoppas på fint väder imorgon med och att jag mår lite bättre, då ska det bli en jakttur :)

Har ringt Gudrun idag och sagt att jag faktis kan jobba på Juntis i sommar. Det ska jag fixa! Då har jag iaf sommarjobb hela sommaren :) Det skulle vara perfa! För om det blir plugg till hösten så kommer jag behöva varje intjänad krona som jag kan få! Så jag slipper ta allt för mycket studielån.

Ja det var lite uppdatering iaf. Ska ge hundarna mat nu och sen ringa Lina. Vi hörs!
Kramkram

Update med bilder!

Jaa nu så orkar jag uppdatera lite :)

Helgen har varit trevlig. Fredagen var väl lugn, vi åt god mat och bara tog det lugnt.

Lördagen började med att jag skjutsade in Hanna, Idas kompis till Mora. Hon skulle med bussen hem, så halv 8 var vi inne. Och eftersom Alice mat var slut så stannade vi kvar tills klockan 10 då djurmagazinet öppnade. Sen en promenad med Sara innan hemfärd. Sen hade vi hade lurat Vickan till oss på lite filmkväll, bara vi och mysa lite. Men eftersom hon ska gifta sig så hade vi tänkt ut annat. Så när hon kom hit fick hon healing av mor och under tiden kom Hanna och Malin hit. Så när de var klara gick vi in allihopa, och OJ vad överraskad hon blev :D Vi tog en alkoholfri drink hos oss sen så åkte vi till Hanna. Åt först våran förrätt: tomatsoppa med vitlöks crossinter till. Varmrätt bjöds det på plankstek, riktigt gott! Efterrätt var det typ nougatglass med hallonsås, riktigt mumma det med :) Drack lite gott med. Men eftersom jag hade haft ont i magen förr idag och redan efter lunchen började det bubbla i magen och jag hade lite ont. Sen vart det bättre, men efter middagen vart det samma visa igen fast värre. Så jag var inte så pigg på att festa, drack en cider. Sen målade vi glas, det var kul och avslutade kvällen med singstar :)

Söndag idag och dagen har varit fantastisk! Underbart väder. Imorse hade jag fortfarande lite ont i magen, men det vart bättre under dagen. Tog en promenix med alla tre hundar (Mimmi, Lattja och Alice), Sandra åkte precis när jag gick upp. Härligt var det. Sen när jag kom hem så har jag varit ute hela dan, eller åtminstonde hela eftermiddagen. Så ska lägga upp lite bilder från idag och från andra dagar.

Det var helgen i korta drag.

Nu bilderna, tar de i miniatyrer så får ni klicka upp dom som ni vill se större. :) Först mina vovvar <3
    
    


Här håller Miss Li på och leker med Lill-Babs och Siwan :) Buskatt
        

Meja, äkta leksing ;) Trots att det inte gick så bra för dom nu i kvalet.
 

Mys en kväll från mitt nya rum, i bagerstugan :) Tänt i öppen spisen och tända ljus.
  

Dåså, då har ni fått se lite bilder :) Tänkte avsluta dagens inlägg med en urtjusig bild på Brallan. Ska ev se en film nu, en tecknad. Sen sova.
Natti! Kramkram


Orkar inte uppdatera

Nej jag orkar inte uppdatera bloggen så mycket nu för tiden, finns andra saker att lägga energi på... Så det här har hamnat på sidan om. Lovar inte att bli bättre då jag inte har någon lust just nu, men ni vet då om det iaf :)

Idag fyller min kära mor år, grattis älskade mor! <3

Nu ska jag ta och sova, kort inlägg :P
Kramkram

Yeah :)

Till hösten blir det plugg, om jag får som jag vill :P Har hittat två utbildningar som är intressanta, en i stockholmstrakten och en i värnamo. Så de ligger på helt olika håll. Ska söka båda iaf, få se var jag kommer in :) Den ena är på två år och den andra på 1. Men som sagt, jag söker båda så tar jag det sen vilken jag ska välja.

Nu ska jag ta vovvarna och gå ut till mig. Första natten i bagerstugan gick bra, andra natten lär göra det med :) Skriver inte så mycket mer just nu. Men då vet ni lite!

Natti!
Kramkram

Sen uppdatering idag

Ja idag uppdaterar jag bloggen sent, har inte orkat eller känt för det. Men nu ligger jag i sängen med datorn i knät, så då tänkte jag passa på att blogga :) Börjar med fredagen.

I fredags kväll så fick Sandra sms från Klick om de kunde komma till oss på fest lite senare, de kunde inte vara kvar där de var nu. Okej skrev Sandra och vi bestämde att vi skulle vara ute i bagerstugan. Eftersom jag inte gjort klart allt där så var det till att ut och börja elda och städa iordning. In och åt mat, grillat älgkött och fläskkött med klytisar, sallad och bea sås. När vi höll på och åt så fick Sandra sms från Klick som sa att de nog inte skulle komma ändå. Men jag gick ut och satte upp ljuslyktorna och tavlorna på väggarna iaf. Tände alla ljusen och på med lite musik, hämtade datorn och bestämde mig för en myskväll för mig själv därute. Men sen så ändrade de sig en tredje gång, så då skulle de komma ändå. Så ca 24pers vart vi i lilla bagerstugan, lite trångt men det gick. Det finns en fördel och en nackdel med att ha festen hemma hos sig. Fördelen är att man kan lägga sig när man vill, nackdelen är städningen efteråt. Och nog vart det städning, men skriver mer om det sen. Skjutsade hem de sista personerna vid 2, kom i säng halv 3.

Lördagen började med att Sandra väckte mig halv 8, för klockan 8 skulle vi åka till sälen för att jobba. Upp och klär på sig, packar i ett ombyte och sen åker vi iväg. Vi hade ju fått låna Nylanders fyrhjulsdrivna bil av Ylva, eftersom det krånglade med bilar åt oss. Det är en automat. Det var nära vi höll på att åa av vägen på väg till sälen, dels för att bilen hade behövt göra en hjulinställning (rätt rejält) och sen dåliga däck. Men fram kom vi. Upp och jobba, var mer folk denna dag. Var riktigt kul! Skönt att komma ut lite. Sen när vi slutat så gick vi ner och bytte om för att sedan gå ner till lammet och grisen. Där skulle vi träffa övriga delen av familjen + mormor, moster, jeppe och adam. Vi åt tre-rätters varmrätt med fläskfilé, lammfilé och oxfilé. Var riktigt riktigt riktigt gott! Efteråt stod magen på trekvart :P
Åkte till Sara för att hämta Meja, Sara hade varit barnvakt. Sen vidare till Birgitta i Venjan som varit hundvakt åt mina två, det hade gått bra. Hem och tog det lugnt resten av kvällen, orka inget annat :P

Söndagen var det jobb på schemat med, men denna gång städ. Vi städade 9hus, började 8 och slutade 16, så det vart några pengar där med - gött! Hem och åt lite mat, städade ur alla flaskor + burkar i bagerstugan från festen (hann inte under lördagen). Och jag fick lov att hälla ut fler halvfulla burkar med öl, blä! Förstår inte varför man inte kan dricka upp allt, men iofs var de flesta rätt fulla kan bero på det :P Tog sen en promenix med hundarna. Var till Vickan så hundarna fick leka och sen kopplat av. Och nu ligger jag här :) Ska nog se en film och sen sova.

Då vet ni hur min helg varit. Hoppas eran varit bra! Vi hörs!
Kramkram


Långfredagen

Idag har det varit långfredag och angling. Jag bestämde mig igår för att inte angla, insåg att jag inte skulle ha råd med det. Så jag tog liite sovmorgon och vaknade vid halv 8, läste lite i min bok innan jag gick upp. Tog det lite lugnt och gjorde lite varm choklad och smörgår, sen åkte jag till tävlingen. Angeltävlingen började klockan 7, jag åkte ut till 10 nästan.

När jag var på väg ut till sjön så ringde Putte (från jaktlaget) och undra var jag höll hus, sa att jag skulle gå förbi där på vägen till pappa. Jag hade både Lattja och Alice med mig, Lattja fick träna lite och dra en pulka med lite grejer i. Tänkte så hon blir lite trött. Jag fick sällskap av Leffe på ispromenaden (en annan från jaktlaget), så vi gick till Puttes gäng först. De hade inte fått någon fisk, stod där och pratade lite sen vandra vi vidare. Såg flera som jag kände så jag stannade och prata med några fler. Sen tillslut var vi framme hos far och Roger. De hade fått en gädda och fick ännu en till medans vi var där.

Igår fick jag rätt mycket feedback för min påskbild med alla hundar, tack för det :) Fick tips av Jerker att skicka in en bild till dt.se, så sagt och gjort så gjorde jag det. Så när jag idag var på isen så ringde dt upp mig. Jag fick lov att mms:a in bilden till dt, så därför hade de mitt nummer. Så de ställde lite frågor och så sa de att de skulle lägga upp bilden på hemsidan. Så här är den nu för er som vill kika :)
http://www.dt.se/nyheter/mora/article619328.ece Väldigt kul!

Var trevligt på isen iaf och hundarna blev nog lite trötta iaf :) Nu ska jag duscha och sen göra mig iordning, ska hjälpa pappa lite med maten med. Ikväll blir det grillat tillsammans med familjen + moster, jesper, mormor och adam :) Ska bli gott och trevligt!

Imorgon blir det jobb och sen ska vi äta på lammet och grisen, så det blir en hel dag i Sälen! Men det ska bli trevligt :) Jag tror att jag ska vara chaffis, har inte råd att dricka just nu. Så imorgon kommer jag inte uppdatera bloggen nå alls.
Avslutar med en bild på mina fina påskkelingar ^^



Trevlig långfredag på er!

Glad Påsk! :)

Ja glad påsk alla som läser detta inlägg :)
Idag är det skärtorsdag och jag och sandra har jobbat i Sälen. Vi stod i kiosken åt Harrys, som står i backen, och sålde korv och annat smaskigt :) Var riktigt trevligt, inte så många som handlade bara. Kan bero på det tråkiga vädret.

Lite bilder på våra fina påskkelingar :)

Lattja, Alice, Mimmi och Limpan

Alla 5 hundar :)

Mina fina påskkelingar :) Lattja och Alice

Alice

Lattja

Dansande keling :)

Nu ska vi fixa middag och sen blir det lugnt. Imorgon fiske, jag ska inte fiska men vara där och kika lite :) Med mina vovvar.

Glad Påsk igen!
Kramkram

RSS 2.0