Nu har jag varit dålig på att uppdatera igen!

Men jag har Varit i Västerås och Enköping i helgen och kom hem sent igår, så jag har inte haft tid eller lust. Fast nu så tar jag tag i saken och uppdaterar!

Var ganska jobbig att ha lilla Svea i Sandras lägenhet på 4e våningen. Eftersom hon ska ju ut när hon vaknat, lekt och ätit. Så nästan hela tiden! Men det gick bra :) Jag och Sandra har bara tagit det lugnt, åt pizza och drack cola i fredags, med lite snacks på kvällen. Och jag sparade en halv pizza, som jag skulle äta på lördagen, men efter min och Sandras promenad så var pizzan uppäten, av en jämthund (gissa vem?) ;) Så hon fick ingen frukost, tyckte att hon hade fått i sig tillräckligt med mat från kebabpizzan.

Lördagen gjorde vi inte så mycket heller, tog det lugnt och skrev klart mitt brev. Så nu är det iväg skickat. Sen åkte jag till Annika i Enköping, där vi skulle spendera natten. Annika visade mig och berättade hur jag skulle lägga ett IPO spår, så jag la ett spår och Cula gick klokrent! Fick massa lovord från Annika, så det känns bra. Nu ska jag bara försöka komma igång med lydnaden mer och skyddet. Men skyddet behöver jag hjälp med, vart erbjuden att komma ner till Culas uppfödare en helg och träna. De har en gäststuga :) Så jag ska försöka planera in en sån helg i sommar!
Såg eurovision på kvällen, tyckte det var rätt låt som vann iaf :)

Söndagen var lugn, Annika bor så fint! Det är bara att ha hundarna ute lösa på gården, skönt det var att slippa att bära Svea upp och ner för att hon skulle gå ut. Nu var det bara att släppa ut henne. Mynta tyckte att det var riktigt kul med Svea. Och vilken liten tuffing det blev! Visst hon var tuff och lite kaxig innan, men det växte! För när Svea hoppade fram och skällde på Mynta så sprang hon iväg, för Mynta ville att Svea skulle jaga henne :P Så där växte hon så hon blev nog lika stor som Alice ;)

Sen när vi åkte hem på söndagen så svängde vi in till Fia, pappas kusin. Så där var jag några timmar. Även där visade lilla Svea vad hon är för en valp! Hon sprang in i hästhagen och gick fram till deras minsta ponny som stod och åt. Och hon gick ju fram till hästens bakdel, så jag vart ju orolig att hon skulle få en spark. Mycket riktigt så gav hon henne en spark, eller hon missade Svea hon sparkade ovanför henne. Svea sprang iväg men sen gick hon fram igen och skällde på hästen ;) En riktigt liten tuffing! Kommer nog bli en bra älghund och kanske björnhund :P

Här är hon i hagen, det var den mörka ponnyn som hon gick fram till :P

Här står hon utanför hagen och är nästan framme vid ponnyn.

Vi kom hem vid halv 11, så det vart ganska sent. Gjorde lite ärenden och sen gick jag och la mig.

Idag har jag tagit hand om hundarna, borstat Lattja så det vart nog en halv Lattja liggandes kvar på gården ;) Ska ta Mimmi sen med. Har varit och jobbat lite med, satt plant i ca 2h. Drygt när det är så varmt ute! Men det gick bra, ska sätta mer imorgon :) Ska åka iväg och hämta lite grejer hos farfar och sen ta tag i städningen här hemma. Ska dammsuga och torka golvet + ta hand om disken. När det är klart så ska finns det 6 hundar som ska ha mat och promenad :P Men ikväll kommer mamma och Ida hem, skönt, då har jag bara min att ta hand om :)
Såg en älg när jag åkte hem från plantsättningen, så jag tänkte försöka åka och hinna spåra den med Lattja, så då blir hon tröö. Och sen kanske lägga ett spår åt Cula :)

Mina tankar finns hos Linda idag som har tagit bort älskade Lola. Hon vart dålig igår och det har inte gått åt det bättre hållet. En jättefin och go settertik på bara 11mån. Faan vad orättvist livet är!! Hon har ju hela livet framför sig! Jävla öde att ta bort en sån fintjej så tidigt. Sist jag pratade med Linda, så sa hon att hon skulle låta henne somna in, men jag hoppas fortfarande att hon inte behöver, att hon piggnar på sig! Och att hon blir frisk igen!
R.I.P Discovery´s Hope For A Kiss "Lola"

Här är Linda med Flora (spaneiln) och Lola.

Lola


Nu ska jag fara en sväng. Hörs sen!
Kramkram


hej hej hemskt mycket hej

Jag känner att mina rubriker börjar tryta, vet inte vad jag ska skriva :P

Idag har jag jobbat lite och tagit hand om hundarna :) Det är så skönt att vara själv hemma, jag sköter mig själv och alla hundarna! Hade varit trevligt att ha någon mer hos sig bara, av manligt kön ;) Men man ska väl inte klaga. Bhaa hatar mina känslor ibland, det går upp och ner. Tänk om man bara kunde stänga av dom, orkar inte med dom just nu. Får spara dom till ett bättre tillfälle :)

Jag har även fiskat brax idag för första gången på säkert 4-6år. Det var kul! Det var jag och Johan som fiskade (alias Diarréhögen ;)). Var som på gamla goda tider! Jag fick de två första braxarna, men Johan fick största och flest braxar. Men det var kul iaf!

Men nej nu får jag nog ta och kyla ner mig lite! Imorgon bär det av till v-ås, ska bli kul! Ska skriva klart brevet då och sen välja ut två bilder. Ska hinna betala lite räkningar innan, men det ska nog hinnas med :) Nej nu längtar jag efter nästa fiske tur! Och lite annat med...

Ska nog ta och sova, men börjar känna mig lite rund under fötterna efter att ha smällt i mig två cider rätt upp och ner :P Men gott var det! Det blir inge mer ikväll, ska ju som sagt upp och köra imorgon :) Nej ska völ borsta tänderna och sen ut till mig och sova lite. Har lite att fixa med innan jag ska fara. Hade ev tänkt att svänga in och våldgästa Ädel me, få se om hon vill ha lite snabb besök av en trevlig tös som jag ;)

Men godnatt nu kära vänner och blogg läsare!
Kramkram


Brallan välter omkull matte :P


Karlar är svåra varelser

Ja jag förstår mig inte på dom! Iofs har jag inte så mycket erfarenhet av dom heller, kan kanske bero på det... Men de karlar som jag har "umgåts" pratat med, hör oftast av sig när de är fulla bara. Fast de är svåra på andra vis med. Har svårt att vet vad de tycker och tänker ibland. Men de tycker nog detsamma om oss. Så det är nog ömsesidigt :P Men vad vore vi utan karlar, inte mycket skulle jag tro! Och de vore inget utan oss ;)

Nej det är svårt. Jag har någon kiölle som hör av sig ibland, men bara när han är full. Så jag svarar inte längre när han ringer. Men folk säger att det är när dom är full som de vågar säga vad de tycker och tänker. Så om man ska ta åt sig nångång så är det då. Men det är svårt. Har jag gjort en gång och det slutade inge vidare, för min del. Fast jag vart en erfarenhet rikare! Jaja, inget att hänga upp sig på nu. Nog tjatat om de här :)

Tur att våren snart är över och alla vårkänslor med den. Kommer säkert komma perioder sen iaf med mer känslor än andra. "Suck" dessa hormoner! Men det ska väl bli ordning på dom i slutändan med, kanske :P Tur jag har hundarna och Miss Li som sällskap, annars så skulle jag nog dö av ensamhet! ;) Nejdå så illa skulle det nog inte vara, man kan ju överdriva lite.

Idag har jag varit till Mora och inhandlat en hundbur som ska stå i bilen, hundmat och en hundkarda. Så jag kan få ur all underull på jämthundarna, snabbt. Den funkade riktigt bra! Sen blev det en sväng till brukshunklubben. Tränade lite agility med Lattja. Lite fotgående, fotposition och snabba läggande med Cula. Inte allt samtidigt utan jag varvade lite. Alice fick träna lite utställningsträning bara :) De var väldigt duktiga!

Nu ska jag nog ta och sova. Imorgon åker hela familjen utom jag och Sandra, till Island. Så jag blir hemma själv till måndag med 6 hundar, 2 katter och en kanin. Men det ska nog gå vägen! :)

Natti!
Kramkram

Helgen

Ja uppdatering igen nu.

Söndag var det lugnt! Emilia kom förbi så tog vi lite bilder. Det var skoj :) Hon är duktig Emilia. Sen ville Ida också ta bilder, så då vart det några till bilder. Har tagit några bilder med vovvarna med, det är kul att ha med alla på (alla mina).

Idag har jag inte gjort något särskillt heller. Bara tagit det lugnt.

Imorgon blir det en tur till Mora och handla hundmat + hundbur.

Så kort update!

Lite bilder nu :)


Jag och Alice :)

Jag och Cula

Jag med Lattja, Cula och Alice (grevinnan ;))

Så nu ska jag hämta in Lattja och sen sova :) Sak försöka åka till klubben en sväng imorgon med :)
Natti!

Update igen

Ja nu är det dags att uppdatera lite, är lite dålig på det emellan åt. Men har inte orkat och har väl även haft lite annat för mig. Men nu så kommer uppdateringen!

Torsdag var jag hemma och var hundvakt på förmiddagen och en liten bit in på eftermiddagen. På kvällen bar det av in till Mora på möte, eller information ska jag väl säga. För sommarvikarier inom äldreomsorgen i Morakommun. Informationen tog 3h ungefär. Ringde Sara när jag var klar så vi tog oss en promenad i solen vid siljans strand. 1h gick vi med våra vovvar, så de var nog rätt nöjda sen :)
På vägen hem fick jag se 3 älgar, älskar älgar! De är verkligen skogens vackraste och ståtligaste djur. Jag älskar älgar på 3 olika sätt:
1. De är väldigt vackra och ståtliga att titta på
2. De är roliga att jaga
3. De har gott kött ;)


Så fina och söta :)

Tycker den här bilden är väldigt häftig! Stora älgar de har i Alaska.

Fredagen började med jobb, städning. Sen hem och då sprack det upp och vart fantastiskt fint väder! Soligt pch gött :) Åkte upp till Buråberg en sväng, såg en älg när vi åkte hem. Var faktis Lattja som upptäckte den först, hon är bäst min tjej <3
Sen vart det en grogg i solen och sen mat. Betsämde mig för en promenad med bara Cula, så vi knata iväg. Kommer på vid Juntis att Lina är ju hemma, så jag ringer henne och hon ville följa med på en promenix. Så vi gick runt Kelinghol och sen hem till mig, hon ville träffa lilla Svea :) Sen bytte jag hund till Lattja, vi följde Lina hem och sen knatade vi hemåt med. Tror att det vart närmare två timmars promenad då, riktigt härligt!

Lördag, idag har det varit lugnt. Njutit av solen på förmiddagen. Var 25 plus när jag kom upp vid 10, hur gött som helst! Men sen på eftremiddagen så vart det mulet och nu regnar det... Tråkigt. Men jag, Cula och Alice tog oss en promenad till kiosken och köpte mig en glass. Sen hem och fixa lite mat, vart bakpotatis med grillat älgkött till. Var riktigt mums! 2 cider till det ;)
Sen avslutade jag kvällen med en 1½ timmes promenad med Lina och alla mina hundar (Lattja, Alice och Cula). Gick bra och nu ligger de och sussar så fint. Ska jag också ta och göra nu, börjar bli lite trött.. Imorgon ska jag ringa Emilia och höra om hon vill hjälpa mig ta kort. Och sen ska jag skriva lite mer på brevet, Sandra gav mig lite mera tips idag på vad jag skulle ändra och lägga till :) Ska bli kul att få skicka iväg det! Men blir nog inte förän efter nästa helg.

Nej nu ska jag sova! Natti!
Kramkram


En heldag i Mora

Ja idag har jag och hundarna haft en heldag i Mora. Har blivit några såna nu för tiden, men det är roligt.

Började dagen med att besöka arbetsförmedlingen, hade blivit kallad till ett möte för oss som är med i ungdomsgarantin. Var ett intressant och kort möte, det var skönt!

Ringde sen till Katarina som skulle hjälpa mig med Alice. Så vi möttes nere på kajen. Så vi tog en promenix med Alice och pratade massa hund, men det var kul! Sen tränade vi lite och hon gav mig tips. Hon sa att Alice var grov och fin. Väldigt fint feminit huvud. Lite brant kors. Men i största helhet positiva "besked". Så det var riktigt kul att höra! Hon gav mig tipset att ställa för nordiska och amrikanska domare som gillar de som inte är så grova. För grandisarna utomlands är mer grova än de nordiska. Och så berättade hon att Alice öron beror nog på att hennes pappa har amerikanskt påbrå. För i USA bryr de sig inte om hur öronen ser ut, utan där kuperar dom öronen. Och då är det nästan bättre att de har lätta öron som Alice har.
Nej så jag fick lära mig mycket nytt och det var kul! Är väldigt taggad inför utställningen nu. Har fått i hemläxa att träna Alice på att "plocka" hennes ben och att folk ska kolla hennes tänder. Så det ska vi nog fixa :)

Sen åkte vi till djurmagasinet och frågade om foder, och jag kommer nog att byta till Eukanuba, eller iaf testa det få se. De är ju dom som ändå har bäst uppfödarrabbat. Efter en stund där så tog jag en mcdrive, var hungrig och det var det som var närmast ;) Åt lite och sen kommer Lisa och Mattias till bilen. Så vi pratade en stund och sen for vi åt varsitt håll.

Visste inte vad jag skulle göra tills klockan skulle bli 6, så jag åkte och våldgästade Tomas. Lika trevligt som vanligt. Där lyckades jag fördriva tiden i 1½h ungefär.

På klubben tränade jag lite lydnad med Cula, agility med Lattja och Alice fick bara vara med :P Lattja var super duktig på agility! Var så stolt över att allt från sist vi tränade satt kvar :D Så kanske det finns lite hopp för henne iaf ;)

Avslutade dagen med en promenad med Sara och Theo, lika trevligt som alltid :)

Nu ska jag nog ta och sova. Ska fråga Emilia om hon kan fota mig, om inte det är så att Linda hinner bli frisk från sin magsjuka. Brevet lär snart skickas iväg! Imorgon ska jag vara hundvakt åt alla 6 hundar igen, men då ska jag nog strukturera upp dagen lite bättre. Då kommer det nog bli bättre :)

Så Natti nu! Avslutar med en bild på en badande Cula ;)
Kramkram


Hunddag

Ja idag har det varit en hunddag!

Har haft hand om alla 6 hundarna och det har inte varit lätt, höll på att gå under några gånger kändes det som :P Men det har väl gått bra iaf, med tanke på omständigheterna.

Har varit och gått med unghundarna i skogen 1h, den vanliga rundan. Så de var nöjda efter det. Har cyklat 6km med Lattja, så hon är väl hyffsat nöjd med. Är bara Mimmi som inte fått så mycket motion idag, men det går nog bra iaf. Ska väl kanske ta en kortis med henne nu, om inte mamma gör det. Är grymt trött och har varit det hela dan! Har börjat fått ont i huvudet med... Men det lär gå över :)

Postat iväg mitt brev till skolan i Bro idad med. Så det kändes gött! Håller alla tummarna för att jag kommer in :) Har avslutat min dag med en stor skål med glass, mums :) Ska väl skriva lite på brevet till Daniel med, ska försöka skicka iväg det så snart som möjligt! Ska bli spännande :)

Imorgon blir det en hel dag i Mora. Har tid hos arbetsförmedlingen klockan 10. Sen ska jag träffa grandis uppfödaren, hon ska hjälpa mig med Alice. Väldigt snällt! Och Carola, kenneln är: http://www.kennelaboveall.se/index.html :)

Sen vankas det fotografering med Linda Lahger! Ska bli skoj! :) Vet inte vad jag ska ta för ombyten bara, hade behövt tvätta med.. Men det ska nog ordna sig :) Sen blir det brukshundklubben och träning! Så en trevlig dag (hoppas jag iaf) står på schemat imorgon.

Nej nu ska jag ta och skriva brevet och sen sova om jag ska orka upp imorgon! Lägger bara in en bild idag på Alice, har tagit fler idag men lägger in de imorgon :)
Natti


Helgens bravader + massor massor av bilder!

har verkligen inte orkat att uppdatera under helgen. Men nu ska jag ta tag i saken och uppdatera bloggen! Börjar med torsdagen.

Torsdag: Var en lugn dag, det regna och var tråkigt väder. Jag tog det lugnt och kikade på tv, film och datorn. Pappa var och hämtade sin valp den dagen med, Vanådalens Wilma :) Men efter mycket om och men så ska hon heta Svea. Så det har blivit lite valp mys :) Kände mig av någon anledning lite molkoen hela dan, men på kvällen gick det över. Och tyvärr har ju hon klämt svansen så hon har fått lov att ta bort 1/4del av svansen. Men det spelar ingen roll :P De jagar inte med svansen iaf ;) 

Vanådalens Wilma "Svea"

Lilla Svea har sökt skydd hos Mimmi

Gos

Busar i vattnet


Sötnos

Hon är såå söt och go.

Svea med Alice, Meja och Cula.

Fredag: Var det förberedelser inför kvällens 50års kalas. Jag har även snickrat i hungården för att fixa lite skugga till vovvarna i ena delen av hundgården. Är så dåligt med skugga där när det är sol och mitt på dan. Men det gick inge bra för spiken bara böjde sig på ena sida jag snickrade. Så jag vart så arg så jag höll på och riva ner allt igen! Men pappa kom ut och och spikade i det sista :) Så då gick det bra!
Sen var det till att duscha och fixa iordning sig. Var mammas sida av släkten som skulle komma och de är lite mera städade än pappassida av släkten :P Så det var ett lugnt kalas med god mat och dricka. Väldigt trevligt! Gick och la mig vid 1, så det vart rätt sent iaf :)

Lördag: Vart det en promenad me vovvarna runt rosshol i skogen, jag och Sandra. Hundarna var glada över att få springa runt lite i skogen!
Sen så efter att ha regnat hela dan, så sprack det upp på eftermiddagen och vart strålande sol och 25grader varmt! Så vi bjöd in oss på mat hos Vickan. Så vi åt och drack lite gott. Mycket snack och lite film tittande. Så när vi var på väg hem så tog vi sällskap med Jonte från kiosken. Så det var trevligt, mycket prat. 2 kom jag i säng den här natten.

Söndag: På lördag kväll så hade jag fått ett sms om att vi skulle gå upp i tid på söndagen för mamma hade en överraskning. Så vi gick upp coh så gick in. Min tanke var att vi kanske ska hitta på något med Marie från Sälen, det var bara en tanke som slog mig. Och sen så kom Marie och Mathilda till oss. Och så kom Inger Solén, och hon bjöd på ansiktsbehandling. Och sen fick vi köttfärssoppa till lunch och kladdkaka till efterrätt, mycket trevligt! Sen hade vi bjudit in oss på middag o Sälen hos Sara, så vi åkte dit. Så där var vi ett tag, och Sara bjöd på god mat! Mycket hundsnack vart det. Lika trevligt som alltid när man är hos Sara :)


Marie och Ida i bakgrunden som får lite behandling :)

Mamma och Mathilda

Och Sandra.

Måndag: Idag har jag varit hundvakt åt 6 hundar. Mina 3 + Meja och pappas hundar. men det har gått bra. Jag tog Cula, Alice och Meja med mig och åkte till skogs, där de fick springa runt och leka av sig. Sen hem och tog hand om de andra. Det har varit fint väder idag med, varmt och soligt :) Hoppas att det fortsätter så här nu! Sen har jag tränat lite med Cula och Alice. Det går bra, de är så duktiga :) Ska bli såå kul att ställa Alice i Mora om 3v! :) Har nujtit av lite egen tid med, mamma åkte vid 11 och Ida kom inte hem förän 4. Det är så skönt med egen tid! Och när dom åker till Island så kommer jag få nästan en hel vecka med egen tid :P Men då kommer jag ha 6 hundar, 2 katter och 2 kaniner att ta hand om! Men det kommer jag fixa :)

    

Gillar den här bilden på brallan :)
    

Full rulle på vovvarna. De tyckte om att plaska runt i det grunda vattnet och hoppa på myrarna :)
    
  
Så här blöt blir man när man plaskar i grunt vatten :)

Föröskte få ett gruppkort på alla jämthundar, men det var svårt! Lattja tycker Svea är lite dryg, som synes på bilderna nedan.
    

Söta Svea. Tycker om att bita i linor och så tycker hon om Alice.
    

Lattja och Meja busar med en toffla. Här nedan busar Svea och Mimmi också med samma toffla :)
    

Sen har Alice nån konstig "knöl" vid ögat, det är ingen knöl direkt heller. Vet inte vad det är riktigt... men får hålla lite koll så den inte blir större än vad den blivit redan. Hon har väl gjort illa sig på nå vis säkert.




Det var allt för idag! Massor av bilder blev det, precis som jag lovade ;)

Dags att sova! Har en liten valp hos mig inatt för att mamma sover borta inatt och Ida ska till skolan imorgon. Så jag lär få lov att gå upp tidigt för att släppa ut lilla Svea imorgon. Alltså är det bäst att ta och sova nu.
Natti!

Avslutar med ett grattis till Lattja och hennes kullsyskon som fyllde 4 (igår blir det nu eftersom klcokan är över tolv).


gårdagens händelse

Ja jag orkade inte uppdatera igår (ovanligt va??). Men jag tar mig tid att göra det nu istället, bättre sent än aldrig ;)

Igår började dagen med jobb på kyrkberegt, är där och städar baracker en gång i veckan. Och eftersom det är lång helg denna helg så städade jag igår. Det gick bra, man gruvar sig för att åka dit men när man är där är det skönt att ha något annat att göra.

Städningen tar 3,5h, så jag var hemma till 13 ungefär. Skönt att komma hem rätt tidigt. Så jag satte mig vid datorn och började spekulera i hur jag ska göra med hundgården. Och nu tror jag att jag löst det! Så bara det blir uppehåll så kan jag börja med min idé. Så då kan Alice och Cula vara i hundgården mer. Men vi hade även behövt fixa en till hundgård, vi har ju iaf 6hundar som kommer sitta i hundgården. Och det går inte att ha 3 i varje. Bättre att ha 2 och 2 i så fall. Så jag har lite att fixa nu när jag är ledig, och det är skönt :)

Sen kom Sandra, pappa och Meja hem. Så vi tog oss en promenad i skogen med unghundarna så de fick springa och leka av sig lite. Sen var de rätt nöjda. Kvällen sen var lugn, vi åt lite mat och satt och pratade lite.

Fick även ett samtal från Per, som köpte Lego. Och han berättade att efter att han sköt sista grisen för Lego så har han blivit JÄTTEskotträdd. Han jagar iaf, men skjuter nån så då sticker han och blir borta ett helt dygn... Så anledning till att han ringde är för att vi skrivit ett kontrak på om han funderar på att placera om Lego så ska han kontakta mig först. Så hans syster var intresserad av honom, så de ska pröva att ha honom i helgen. Så han kommer att bli en aktiv sällskapshund nu. Var väldigt tråkigt att höra, han som verkligen hade visat framfötterna inom jakten! Men han kommer nog trivas som soffpotatis :P Han  skulle höra av sig efter helgen och berätta hur det funkar med hans syster. Han hade försökt att få bort skotträdslan men det har inte hjälpt...


Lego då jag hämtade han, 6månader gammal. Såå söt =)

Sandra och Lego, här 1år :)

En riktig snygging :) Saknar drygskotet ibland.

Här är Lego strax innan han fick flytta till Per. Där har han haft det såå bra! Tills det här hände...

Få se hur det blir med han, min skrutt blandis..
Nu ska jag kika på en film, pappa och Ida lär snart vara hemma med pappas lilla jämthundsvalp. Ska försöka ta lite kort på den och lägga ut på bloggen ikväll :)
Kramkram


dags för uppdatering tror jag

Ja igår när jag kom hem från Mora så hade strömmen gått så jag kunde inte uppdatera bloggen och så. Så jag gör det nu ikväll istället :)

Igår åkte jag och mamma in till Mora, jag skulle till arbetsförmedlingen, veterinären och brukshundklubben. Och mamma skulle jobba, så vi åkte tillsammans.

Jag var först till arbetsförmedlingen och skickade in pappaer till försäkringskassan så jag får lite pengar :) Sen åkte jag till veterinärstationen och väntade tills vi fick komma in. Alice skulle få sin 1års spruta, lite sent tycker en del. Men jag ser det bättre sent än aldrig. Lattja skulle egentligen också ha en spruta, men hon ska ändå inte ut å tävla nå mer så det får vara.

Sen när det var klart åkte vi ner på stan. Jag gick och åt middag på kaffestugan, vart kycklingpaj med en Sarah bernardh till efterrätt (of course ;)). Var riktigt gott! Tycker att det är lite jobbigt att äta själv, men egentligen så är det ju sällan man äter "själv" på en restaurang, finns ju mycket folk där. Så jag gick och åt själv iaf, och det gick bra. Var faktis riktigt skönt :)

Jag for vidare till Tomas på Önaheden för att lämna en lapp till dom. Men Tomas var inte hemma, bara hans son Elias. Så vi stod och pratade ett tag, sen satte vi oss i köket och pratade lite. Efter ett tag kom Tomas hem så då satt vi och prata ett tag till och sen var jag tvungen för att fara vidare. Trevligt folk de där :) Tycker om att åka och hälsa på dom!

Sen var det dags för kurs, utställningskurs. Eftersom vi nu har anmält oss till Utställningen i Mora så är det ju bäst att träna. Och det gick ju bra, stundvis. Men när det vart för mycket stillastående så tyckte Alice att det vart sååå tråkigt så hon började hoppa och bita i kopplet. Men vi fick lite läxa, så ska väl ta tag i saken och träna lite med. Så kommer nog utställningen gå bra. Ska skicka iväg ett mejl till en i Färnäs som föder upp grandisar, för att höra hur man ska ställa de och få lite mera tips. Få se om hon vill hjälpa mig :)

När kursen var avslutade så tog jag ut Cula och tränade lite fotgående. Och det blir bara bättre och bättre! :) Idag har vi även tränat lite mera snurr, och det kan hon nästan helt med. Duktig tjej :) Ska försöka få in lite snabbare läggande, men det kommer. Får bara berömma snabba läggande nu så hon får in det.

Och som sagt när vi kom hem så var det strömavbrott och mörkt. Kallt inne hos mig med! Så jag satte igång och eldade som en tok! Men hann inte få det tillräckligt varmt, men jag stoppade bara Alice under täcket och då vart det rätt varmt ;) Perfa! Och i morse då såg jag att strömmen fortfarande var borta, det tyckte jag var konstigt. Men inne i stora huset fanns det ström, så då förstod jag att proppen gått ut till mig. Så jag bytte propp och då fungerade allt igen :)

Idag har jag gått runt i Knås och delat ut lappar, 1h tog det och under promenaden så var det sol, lite regn och så kom det även lite snö. Snacka om blandning på vädret! Men hundarna vart då trötta och nöjda över den promenaden. Sen har det inte blivit så mycket. Har möblerat om i bilen så nu får alla 4hundar plats i bilen. Men nu finns det bara plats för två i bilen. Men som Lisa säger så används inte baksätet till nåt annat än hundförvaring av leksaker och diverse annat. Så nu tyckte jag att det vart perfa :) Vi har även varit och hälsat på pappas lilla valp. Den är så söt. Ska bli kul när den kommer hem :)

Har avslutat dagen med en kopp te och några negerbollar, det var gott. Nu ska jag ta och ta in hundarna och sen sova. Ska upp och jobba imorgon så då är det bäst att lägga sig i tid. Annars blir det svårt att ta sig upp. Men ni har fått en uppdatering iaf :)

Ses! Natti
Kramkram

 
En bild på min fina grandis :)

Söndagens bravader + massa bilder

Ja idag har jag varit ute en del.

Började dagen med en promenad med Alice och Cula runt en slinga i skogen, tog väl ca en timme att gå runt. Då stannade vi på ett ställe där hundarna badade och sprang runt :) T.o.m Alice badade, men inte med flit eftersom hon hoppade typ ner i en liten vak i myren :P Cula hoppade fram och tillbaka till en liten myrö (en ö gjord av myr). Så de var rätt trötta när vi kom hem.

Sen har jag krattat gården lite, hjälpt pappa med veden lite och varit ut till skogs en sväng. Har varit en bra dag och nu ligger jag i sängen och ska nog se en film. Imorgon kommer det bli en tur till Mora.

Nu bilder från dagen.

Alice och Cula på första myren

Full fart på de här två nästan hela promenaden

Flygande grandis ;)

Lite fjäsk

Det går undan när de sätter fart

Cula

Alice och Cula

Bort

och tillbaka

Lång kliv min kalv tar ;)

Andra myren. Det var här de badade

Cula

Cula och Allice. Strax efter det här så plaskade Alice i en pöl och vart blöt :P

Cula på sin lilla ö

Full fart

Tokhundar :P

Alice och Cula

Alice vill ha pinnen, men når den inte

Bus

Mera bus

Cula på ön

Hittade en pinne

En till pinne

Hopp

Full fart igen

Hittar nåt

En pinne :)

Lite sjögrås

Cula

Cula

Tar lite sats

Hopp!

Och pladask i vattnet

Lite Yubla över henne va?? ;)

Så det var allt från idag! Och Linda har startat en grupp på fb, så kanske man ska söka till bonde söker fru ;) Haha hoppas inte det, jag gör mig inte bra i tv ;)

Kramkram

Uppdatering från igår

Ja jag kom hem rätt så sent från Vickan igår och var totalt slut, så jag tänkte att jag uppdaterar bloggen idag istället. Få se om det blir update 2ggr idag :)

Igår var en ute dag. Jag for till skogs och letade bäver utan resultat, men när jag gick till bilen så råkade jag skrämma upp en Reja (tjäderhöna på svenska). Så jag gick fram där hon suttit och kikade. Då hade hon legat och ruvat på 8små ägg, tog en bild på dom och sen skyndade jag mig därifrån. Inte störa i onödan. :)


Sen hem och släppte ut Alice och Cula som fått sitta i hundgården undertiden. Så vi var ute och plockade hundbajs, en hel systemkasse fick jag ihop och då var inte hela gården gjord. Ska fortsätta idag + att jag ska kratta lite. Så det blir en ute dag idag med :)

Sen fixade jag mat, tacos. Efter vi ätit så sa mamma att det hade varit kul med en fisketävling. Så vi tog varsitt fiskespö, pappa hittade 3 maskar (en var ;)) och sen gick vi ner till tjärn. Alice fick sitta i hundgården med Lattja och Cula fick följa med oss. Det gick bra först, Cula var lugn och gick och kikade. Sen fick hon tokflipp! Hon sprang fram och tillbaka på myren, plaskade i vattnet på myren. Så jag kan ju säga att det inte nappade så bra, undra va det berodde på ;) Men Cula hade jättekul! Och vart blöt såklart :P Skulle ha filmat det så ni fick se, men tog något kort, men det syns inte så bra.
        
Så här blöt och fin blir man när man springer som en tok fram och tillbaka på en myr ;)

Jag och hundarn a+ en chipspåse åkte sen till Vickan. Hon är hemma själv den här helgen så då åkte jag dit för att hålla henne sällskap. Så vi såg på en buskis på tvn och sen tittade vi på transformers 2. En trevligkväll :) Och det funkar bra med alla hundar, hennes hanhundar är lite intresserade av Cula kan hända att det är löp på g snart?? Hundarna fick vara ute och leka lite först, och då passade Evelina på att hoppa lite studsmatta, söt liten tjej det där :)

Nej nu ska jag gå ut till en ledsen grandis som står ute i linan och gråter :P Så ska jag ta och göra lite nytta med. Inte sitta framför datorn. Avslutar dagens inlägg med lite busbilder på Cula och Alice från igår, mycket bilder idag, men det är ju roligt :)

    

Så här fin blir man när man rullar sig i torrt gräs ;)

Kom ju på nu att jag hittade en ny hund i hundgården igår. Väldigt söt ;) Lattja var nog glad över lite sällskap iaf.

Lattja med sin nya hundgårdskompis ;)

Tror Miss Li trivdes ganska bra bakom galler ;)

Sötnos katt ^^

Så det fick avsluta dagens inlägg ;) Skriver kanske lite mer ikväll om vad som hänt underdagen.
Kramkram


Trevlig dag i hundens tecken

Ja idag ahr det blivit en hunddag!

Först en tur till Rättvik och marknad. Men först när jag är på väg till Rättvik, och åker mellan Kättbo och Mora. Så kör jag ju liite för fort och kör ikapp och förbi en gammal skrutt bil. Och så fort jag kört förbi bilen så kör den upp i baken på min bil. Och så kör vi en liten stund och så börjar han blinka med helljusen. Jag fattade Nada om vad den föraren ville. För hade det varit en civilpolis så borde den ha blåljus i bilen och så lär polisen knappast köra en sån där ful skrutt bil. Så jag bli ju lite nervös och saktar ner lite, men hela tiden ligger bilen i baken på mig (och då menar jag verkligen i baken). Så i Siljansfors kör han förbi och vinkar argt med armen att han vill att jag ska köra in till kanten. Så jag gör väl som han vill och kör in till kanten. Och ur bilen kommer det ut en gammal gubbe, pensionär garanterat och börjar babbla på och föreläsa om att man "inte ska köra så fort, det är 90 av en anledning och bla bla" Sen sa han även att han hade fotat mig när jag kört 130, jag kör aldrig 130 på den vägen, så det måste varit han som kört 130 när han gasade upp i rumpan på mig, och ville ge mig en varning. Och så pratade han på om "när jag var trafikpolis". Faaan gubbjäveln var ju ingen polis ju, ingen bricka eller nåt hade han för att stoppa mig. Jävla idiot!! Nej så där vart jag redigt irriterad för att han stoppat mig utan anledning. Vart väl så paff över situationen och allat så inte hade jag nå spydiga kommentarer att ge han heller...

Märit sa att jag egentligen borde kunna anmäla honom, för så där får han ju inte göra. Och Linda sa att hade polisen stoppat oss så hade vi båda åkt dit, han med. Och båda sa att de hade ju inte stannat. Men jag ville ju inte ha den gubbjäveln i baken hela vägen. Så det var väl lika bra. Fick lov att ringa till Linda och gnälla av mig efter det, vart ju väldigt irriterad. Blir det fortfarande när jag tänker på det. Men ni som läser det här, tror ni att det går att anmäla honom? Eller en person som gör så där??
Hahaha Linda sa att han var nog en sån där gubbe som aldrig kunde bli polis och därför håller på så där. Kan säkert stämma!

Men men, kom iväg och gubben svängde av mot Älvdalen i Mora, tur det! Hade inte velat och tuffa bakom han hela vägen till rättvik. Så då kunde jag köra som jag ville igen ;) Parkerade och tog ut Cula och Alice. Gick till bankomaten och tog ut 100kr som skulle spenderas där. Märit var lite sen med, men jag behövde inte vänta så länge. Hon hade sin äldsta hoffe med sig, Tove på 12år. Och vi började traska runt där. Ca 2h tog det att bara gå och kika på alla marknadsstånd, så hundarna fick lite miljöträning. Mycket folk, barnvagnar och hundar. Men Cula skötte sig galant! Alice var lite mera dragig och så, men skötte sig bra med.

När vi kikar klart åker vi vidare till Mora och äter lunch på järnvägsgrillen. Var mums och väldigt uppskattat för magen ;) Åkte till vet och beställde tid för vaccination åt Alice, 1års sprutan. Och sen vidare till klubben. Där jag coh Cula tränade lite fot - gick utmärkt! Hon är väldigt duktig! Alice fick köra lite utställningsträning. Märit körde lite lydnad med sin 2 hoffetikar. Hon hade även med sig en hoffevalp på 13v (tror jag), och hon skulle lämna den i Våmhus. Hon frågade om jag ville följa med dit, och det gjorde jag väl. Så där vart vi bjudna på fika och sen for jag hem. Valpen var en blondhane, och tur han var hane för annars hade jag nog tagit med han hem ;) Såå goo och härlig! Så nästa valp blir en hoffe från Märit :)

Bilder på sötnosen kommer här!

Här har vi lilla charmtrollet, svårt att ta kort på en valp som har myror i rumpan :P


Sötnosen




Sen skulle de ut och gå, och lilla valpen var trött så han och dottern fick åka skrinda ;) Söta va :)

Hehe det var tur de prövade nu när han var trött :)

Nej nu ska jag ta och sova. Är lite seg. Men det har varit en lång men riktigt trevlig dag!
Natti alla!
Kramkram


Sovdags tror jag

Kommer inte skriva så mycket ikväll bara en liten uppdatering.

Idag har jag varit och jobbat en sväng. Sen bakade vi pizza. Och så avslutade jag kvällen i skogen. Det var dagen i korta drag :P

Ska ta och sova nu. Imorgon kommer det bli en lång dag med mycket hund :) Rättviksmarknad först, hundträning på klubben sen och kanske en promenad med Sara. Har inte pratat med henne än, jag planerar ändå ;) Ska höra av mig till henne imorgon.

Natti!
Kramkram

Jag är dålig på att uppdatera igen.

Ja men igår orkade jag inte, hade ingen lust. Har jag egentligen inte nu heller, men känner att det är dags. Ska försöka att uppdatera minst 1gång om dagen iaf. Göra ett försök, inte säkert att det lyckas.

Igår gjorde jag mest hushålls sysslor. Lagade mat, körde in ved, tog hand om disken, eldade och tog hand om hundarna. Var inte så mycket annat än det faktis. En dag med lite att göra, så dagen flöt på i ett. Var ute och jagade bäver igår kväll med, men utan resultat. Nytt försök imorgon.

Idag har det varit lugnt. Är lite seg iblandMen jag kännde för att åka till Mora och handla lite träningssaker till Cula, och eftersom det är onsdagsträning på brukshundklubben så var det ett stort plus till att åka in. Handlade en boll som Yubla också hade, fast en blå de hade inga röda. Och sen handlade jag en boll med snöre, så man kan kampa lite å.
Innan vi åkte ut på klubben så tog jag och Sara en promenad med Theo och Alice. Eftersom Alice inte skulle träna nå iaf. Alltid lika trevligt att ta en promenad med Sara.

Cula skötte sig utmärkt på klubben, hon var väldigt duktig! Fick henne att gå fot i några steg nu. Duktig tjej. Ska träna lite mer här hemma också så kommer det nog bli bra. Hjälpte till med att flytta ut agilityhindren innan jag åkte hem. Så nästa gång vi ska dit så ska vi pröva på lite balanshinder försiktigt. Idag har Cula fått springa genom tunneln bara.

Lite bilder nu :)


Så här fint gjorde haren jag körde på. Observera att regplåten är sprucken och att det sitter en tuss kvar efter haren nedanför regplåten till höger ;)

Så här gosigt har Miss Li och Nisse det ^^ Miss Li gillar Nisse ;)

Spåren jag hittade då jag jagade bäver :) Ser nu vad det är för spår??

Nej det var allt för dagen. Imorgon vankas det jobb, eller om jag ska ta det på fredag... Ska väl surfa runt lite till och elda så det blir varmt och skönt här inne. Så jag blir nog uppe en stund till.
Kramkram


Update

Ja nu kommer uppdateringen för gårdagen. Orkade inte skriva igår, så jag tar det idag istället.

Började dagen med att vakna 6, ligga kvar i sängen och läsa lite innan jag går upp tio i 7. In och fixar och donar med hundarna och annat. Halv 9 hämta vi Sara i stutt innan vi beger oss till Mora. Där det var lydnadstävling och vi skulle heja fram mina kompisar, Nathalie och Lisa. Det gick riktigt bra för dom, de fick varsitt 1a pris i lydnadsklass 2 :) Alice och Cula fick vara med å. Cula skötte sig galant! Lugn och behändig tjej :) Alice fick leka med en Colliehane och sen lånade Lisa henne och tränade lite utställningsträning och vacker tass. Väntar på att Lisa ska lägga ut lite bilder från tävlingen och på alla vovvar. Ädel vart lite förtjust i Cula och sa att om jag inte ville ha henne så skulle hon ta henne. Inte varje dag hon blir så över en schäfer ;)

Sen for jag och Ida vidare till Enviken och dop för Adam. Det var fint och trevligt dop! Han e ju för söt Adam :) Jag och Sandra gick ut på en äng nedanför kyrkan och släppte Alice, Cula och Meja. Så de fick springa av sig lite. Det var väldigt uppskattat från deras sida :) Var kvar sen och hjälpte till med städningen efteråt och tog hand om Adam.

Vid 18.45 åkte jag och Sandra vidare till Falun. Där lämpade jag av henne vid tågstationen och sen for jag vidare till Norsbo. Där skulle jag hälsa på Märit med sina hoffar. Det var riktigt trevligt! Mycket hundsnack, men det är alltid trevligt :) Sen fick jag se när hon körde lite lydnad med sina hoffar, tom jag fick testa med hennes äldsta. Var riktigt kul! Kul att se hoffar med lite go i och inte sån tråkiga hoffar :P Var där i 1½h ungefär, tiden går fort när man har kul!

Efter det var jag på väg hem. I Borlänge ringer jag pappas kusin Fia, och frågar om de vill ha lite besök och det ville de gärna. Så jag svänger in i insjön och hälsar på en sväng. Mycket hundsnack där med + lite annat. Var väldigt trevligt och bör göras oftare. Vi bor ju inte så långt ifrån varandra egentligen. Men Alice tycker att Fias grandisar är lite läskiga.

Kommer därifrån vid halv tolv, och då har jag varit vaken sen 6 och hållt på med olika aktiviteter under dagen, så jag började bli ganska så trött! Skulle ha stannat och sovit en stund på vägen, men ville bara hem. Och då fick jag skylla mig själv om det hönde något, och självklart gjorde det de! När jag närmar mig Venjan, är nästan vid campingen så springer det en harjävel ut framför bilen. Och eftersom jag dels är trött och dels kör alldeles för fort, så hinner jag aldrig reagera förän det var försent. Vart en sjuhelsikes smäll! Och jag tänkte att jag vänder för att ta bort den från vägen, är lite ofräscht med döda och påkörda djur i vägen. Och då passar jag på att kolla bilen lite snabbt, så då har haren gjort så att glaset på ena extraljuset var borta, sprickor på regplåten och plasten som skyddar motorn under bilen hade lossnat på ena sidan. Inte dåligt gjort av en liten harskit!

Så Benke har hjälpt mig att laga plasten under bilen och fått den på plats igen. Tur man har snälla grannar :) Har även jagat lite bäver idag, såg en men den överlevde tyvärr! Tar den imorgon istället :P

Nu ska jag ta och sova tror jag, så jag inte sover bort halva dan imorgob. Gick och la mig vid 1 igår natt, så idag får det bli lite tidigare. Börjar bli trött.

Avslutar med en bild på Cula som Lisa eller Mattias tagit :)


Natti!


Sovdags

Ja nu är det dags att sova lite. Men dagen har varit bra!

Gick en promenix med Cula först. Åkte iväg en sväng med Lattja. Hämtade Alice på eftermiddagen och sen avslutade med en promenad med Lina + Alice och Lattja. Det var dagen i korta korta drag :P

På promenaden så fick Alice och Cula gå lösa hela tiden. Och oj vad roligt de hade! Alice har fått en kompis som vill jaga henne, så de hade världens race på åkrarna och snabbt gick det också. Så nu ligger de i sängen alldeles utslagna :P Så skönt att ha två hundar som man inte behöver ha koll på hela tiden när man har dom lösa. Älskar hundlivet just nu!

Nu ska jag ta och se klart på min film och sen sova. Ska upp rätt tidigt imorgon och fixa och dona innan det bär iväg till Mora på lydnadstävling. Vi ska inte tävla utan bara miljöträna lite. Sen bär det vidare till Linghed och dop för lilla Adam :)


Tyckte den här bilden var lite tjusig :)

Men vi hörs! Natti.
Kramkram

Valborg

Ja idag är det, eller iaf har varit, valborg. Den firade vi genom att äta god mat i goda vänners lag. Sen var det den årliga traditionen med föreställning i ordenshuset. Det var mycket bra och roligt! Avslutade kvällen framför majbrasan.

Det funkar bättre och bättre mellan Lattja och Cula nu, det är väldigt skönt! Det kommer att ordna sig med det med känns det som. Cula har även varit och hälsat på farmor idag. Sen tog vi en promenix, och det gick kalas. Hon fick även följa med ner till brasan och kika. Hon tyckte det var liite väl jobbigt med så mycket folk + några hundar. Men det gick bra och hon skötte sig bra. Knappt en reaktion när de sköt raketer! Det var skönt det med!

Det är iaf en väldigt lätt och mjuk hund. Går enkelt att bryta henne när hon tex jagar kaninerna i deras rasthage, eller katten. Fast katten är lite roligare än kaninerna.

Pappa sa idag att han tyckte att Yubla var bättre mentalt, men jag har ju inte haft Cula så länge. Så det kommer nog bli bättre, bara hon får följa med på lite och märker att det inte är nån fara. På söndag ska vi och kika på lydnadstävlingen i Mora, ska bli kul! Jag, Alice, Cula och Ida ska dit, sen bär det vidare till Linghed och dop.

Och imorgon bitti kommer Birgitta med Alice, ska bli kul att få hem henne, saknar skruttan :) Min stora gos! Sen vankas det promenad med Lina, Alice och Cula. Sen ska jag och Lattja ut på en cykeltur, så hon ska få springa av sig lite!

Men nu ska jag nog sova. Avslutar dagens inlägg med bilder på Cula. Natti!


Cula i full kareta

Här kommer hon igen

Sötnosen Cula

Cula med lång tunga, lite Yubla över det :P

Här med tungan rätt i mun

Står rätt fint, bara jag som sitter i fel vinkel :P

Kliar sig

Culis

Här kommer hon travandes

En riktigt go hund

Sötnosen :)

Godnatt igen!
Kramkram

RSS 2.0