Brunett eller blond??

Ja jag funderar på att bli mörkhårig igen, men vet inte. Är så svårt att hålla håret ljust tycker jag... Vad tycker ni? Mörkhårig eller blond??


Mörk eller

Blond? Det är den stora frågan. Hjälp mig!!!

Har även kommit på nu vad jag ska tatuera. Det blir den där tatueringen som föreställer mig och Sandra, för er som glömt hur den såg ut så kommer den här igen ;)

Den ska jag sätta i svanken, tror det heter så. Och så vill jag nog ha solatrålar som går ut lite mera på sidan och några stjärnor. Lite tribal aktigt. Det tror jag blir snyggt! Annars får den vara som den är, har inte bestämt mig än, spekulerar lite grann bara :P
Sen vill jag tatuera in ett schäferhuvud på ena armen och ett jämthundshuvud och en älg på andra armen. Kommer bli snyggt! Älskar jämthundar, schäfrar och älgar + älgjakt med hund. Kanske det blir en bild med en jämthund som har ståndskall på en älg, vet inte än. Men en älg och jämthund på en arm iaf. Och så runt ankeln vill jag tatuera in första bostaven på alla hundars namn, kommer bli några stycken! Vet bara inte vilken av Culas och Yublas huvud jag ska ta som ska representera schäferhuvudet. Jämthundshuvudet är enkelt, det blir Lattja :) Kanske kan blanda Yubla och Cula på något vis... Får fundera på det :)

Men måste bara få lite pengar först så jag kan göra det! Börjar nog med solen och månen, sen får vi se vad det blir, kanske några bokstäver runt ankeln. Iaf efter Yubla, så Y. Och så har jag ju haft Lego med... Vill också tatuera I kum frå Wenjad på något ställe, nacken kanske?? Eller som tillsammans med Solen och månen? Som sagt jag har lite att fundera på! Men ska göra tatueringarna i Mora iaf, hon är duktig säger dom. Längtar :D

Har förresten gått hela dagen och sjungit på Natteravn. Som jag la in i förra inlägget. Älskar den låten!! Och så tycker jag att Rasmus bara blir snyggare när jag ser musikvideon. Han har en sån utstrålning när han sjunger där, på en del musikvideor syns det att de inte sjunger utan mimar. Men det gör det inte på hans video, åhh. Faan måste hålla med Linda nu, tror faan jag är lite karl sjuk. Men det går i vågor, kommer och går. Ibland så bara är det blä, och som nu är det tvärtom... Men men så kan det vara ibland ;) Linda säger att jag får ut och ragga lite då, men one night stand har aldrig varit något för mig. Hur karlsjuk jag än blir så kommer jag nog aldrig gå så långt, men man ska väl aldrig säga aldrig. Det ordnar sig :)

Nu ska jag sova, har lite att fixa med imorgon. Får väl försöka laga bilen själv eftersom min kusin aldrig kommer och kikar på den. kan ingenting om bilar, men vem vet kanske har en dold talang ;) Tvivlar på det... Men ska pröva iaf.

Hörs alla! Nu ska jag lyssna lite på natteravn, förresten den stämmer ganske bra på mig med. Natteravn tror jag ska betyda nattuggla, det är jag med ;)
Kramkram


Nästa update!

Ja nu tänkte jag uppdatera om veckan som varit :) Bättre sent än aldrig!

Måndag var det jobb. Efter jobbet bar det av in till Mora för att handla hundmat och lämna in papper till Lernia. Sen hem och lämnade Ida och hämtade Cula, så for vi till Ädel i Äppelbo. Vi pratade och hade trevligt :) Tränade lite med, men Cula var fortfarande trött efter helgen så hon orkade inte så mycket.

Tisdag, började också med jobb. Sen tänkte jag att jag skulle skriva i bloggen om helgens bravader, men då började det åska och blixtra som tusan! Så den idén slopades rätt snabbt. Så då satt jag inne och myste med vovvarna. På kvällen hade jag lovat att hjälpa till på broarna runt, så det vart till att klä på sig regnkläder och gummistövlar då det regnet hade stått som spön i backen ett tag. På några timmar hade det nog kommit nära 1dm vatten! Men det gick bra att hjälpa till på broarna runt :) Efter broarna runt vart jag bjuden på födelsedags fika hos Emma, var väldigt mumsigt det hon bakat! Men det var typ vetemjöl i allt, men dum som jag var så åt jag iaf. Det var ju såå gott!

Så på onsdagen hade jag lite ont i magen och mådde illa, mitt fel. Och det var ju typiskt då jag skulle stå och baka hela dan! Det var Venjansdagen då, och då skulle det bakas tunnbröd. Men Siri hade en dunderkur som jag fick snappsa, först var den på väg upp igen. men lyckades svälja ner det igen och skölja med lite vatten. Och kanske efter 15min så satte den sprätt på magen, fick nästan springa på toa. Men den hjälpte! Efter det vart jag mycket bättre i magen, fick ur mig skiten ;) haha

Vi stod och bakade tunnbröd från 7-16 ungefär. Så det var ett tag, var rätt trött i benen på kvällen! Men hem och vila lite, äta lite mat och sen duscha. Klädde upp mig och sen bar det av till tältet som öpnnat samma dag. Drack en cider, då jag skulle upp och jobba dagen efter. Men trevligt var det :)

Torsdag var det jobb. Efter att jag slutat det jobbet så åkte jag och Ida upp till kyrkberget och städade, så det vart jobb direkt efter första jobbet. På kvällen var det fotbollstävling. Cula fick följa för att få lite träning, och hon skötte sig självklart bra. Duktig tjej :) På kvällen vart det inget tält, orkade icke.

Fredag var det jobb även då. Var och hämta Cula sista turen jag gjorde på jobbet, så vi gick till ordenshuset där jag skulle hjälpa till lite på klassåterträffen som var där. När vi var klara så åkte vi hem, duschade och gjorde mig vacker ;) Försökte iaf :P Sen packade jag och Sandra i lite cider och gick till Lina. Så där satt vi och prata å drack gott. Efter en stund gick vi till ordenshuset en sväng och sedan vidare till tältet. Där var det drag, och det vart någon cider där. Efterfest vart det i kroken hos Emelie, var riktigt trevligt! Och jag höll mig på en lugn nivå hela kvällen, det var skönt.
Hehe jag gjorde ju värst dissen där på en kille. Jag hade gått ut och satt mig på deras altan, satt och njöt av naturen och luften. Så då kommer det en kille och slår sig ner brevid mig. Och vi pratar lite (kommer inte riktigt ihåg om vad), sen frågar han om han får ge mig en kyss. Okej svarar jag och fortsätter och kikar framåt. Då säger han, men du får väl vända dig hitåt då. Hahaha trodde bara att han ville ge mig en puss på kinden. Men nu i efterhand kan man skratta åt det ;)

Kom nog hem vid 4 tiden, en lyckad kväll!

Lördagen var seeg. Åt lite brunch, kebabtallrik på grillen. Sen åkte vi båt ut till buderön där vi åt lite mat och fikade. Självklart så började det regna, tur Jesper har kapell på båten, så då gick det bra att åka hem iaf. Hem och vila lite, såg en film. Sen vart det middag i tältet och vilken god mat!! Grillbuffé typ, men lamm och revbensspjäll, mums! Kött är nog det godaste som finns! ;) Och jag kände mig inte såå sugen på cider när vi var där. Men sen åkte jag, Lina och Sandra på en förfest, så då var vi hem och hämtade isgroggen och drack upp den. Så då var man på g igen :D Men kvällen vart kortlivad, tyvärr. Brallan kom hem ikväll med! Efter att ha varit på "kollo" i lite mer än en  vecka. Trevligt att ha skruttan hemma igen :)

Söndag, idag, har jag bara tagit det lugnt. Inte gjort något särskillt. Titta på massa fiskeprogram, så nu har jag blivit sugen att åka på havsfiske i Norge! XD Få se när jag ska ha råd med det, nästa år kanske. Har även lagt två spår. Ett till Cula och ett jätte jättekort till Alice. De fixade spåren bra. Tog ett tag för Alice att förstå vad hon skulle görs, men tillslut så! Blir nog ett varsitt spår till imorgon åt dom. Lattja fick ut och springa på kvällskvisten, en tur på ca 13km. Så både jag och hon är trötta nu! Måste ju träna upp kondisen till älgjakten, Lattjas kondis alltså ;)

Det var denna vecka, har tränat lite lydnad med Cula nästan varje kväll med. Hon börjat bli väldigt duktig :)

Det har varit så konstigt denna vecka, det har varit fint väder varannan dag och dåligt varannan. Mysko väder här i Venjan, tråkigt väder om inte annars.

Nu ska jag sova, men lägger in två skitbra låtar som ni måste lyssna på :D


Han är rätt snygg tycker jag ;) Texten gör en del med tycker jag, danska men ändå förståelig. En riktigt jättebra låt! Lov it, I like it! Vet vad Linda kommer säga, att jag är karlsjuk. Har jag inte rätt Linda?? ;)


Den här låten är också riktigt bra :) Like it to!

Så där då! Vart ett till låångt inlägg. Njut av låtarna, jag ska lyssna på dom lite till innan jag släcker för att sova. Ska jobba kväll imorgon.
Natti! Kramkram


Sen uppdatering från en toppen helg!

Ja jag är som vanligt sen med att uppdatera bloggen, men har faktis inte haft tiden till det. Tar ändå en stund att skriva ner allt. Men nu så har jag gjort mig tid. Skriver nu om helgen som var så skriver jag om veckan i ett annat inlägg :P Få se när det inlägget blir ;)

Torsdagen blev det som sagt en tur till Oxelösund. Först åkte vi till Insjön och lämnade kvar Alice, där hon är än idag :) For sedan vidare till Västerås för att lämna av Sandra. Sen fortsatte jag och Cula våran resa till Oxelösund och Linda. Var väldigt fint i Oxelösund, mysig liten stad. Linda bodde väldigt mysigt med. Vi tog en kvällspromenad med vovvarna. Och oj vad med harar vi såg! kanske en 5st. Så många ser man inte här i Venjan på en kvällspromenad ;) Men Cula var duktig och jagade dom inte, fiskmåsarna däremot jagade hon lite. Men inte alls på samma sätt som Yubla gjorde! Där snackar vi fågeltokig schäfer :P Vi åt lite kvällsmat och sen la vi oss.

Fredag gick vi upp hyffsat tidigt. Vi packade lite och sen tog vi hundarna och åkte till Joggersö. Där hjälpte jag Linda med hur vi hon skulle sätta upp sitt utställningstält com hon fått från Royal Canin. Och efter lite om och men lyckades vi slå våra kloka huvuden ihop och få upp tältet :)
Sen var det bara att ta ner det igen och ge sig ut till hundbadet. Även jag doppade mig och Linda. Men hundarna var som galna och badade hela tiden. Har lagt upp de bästa bilderna på fb, orkar inte lägga ut nå bilder här idag :P

Efter att ha varit och badat någon timme så började vi bli hungriga, så vi for till Lindas lägenhet och åt lite gott. Njöt lite framför tv:n innan det var dags för mig och Cula att fara vidare till Södertälje. Där Culas uppfödare bor. Det skulle bli kennelhelg, så det kom några dit som har valpar från dom. Var riktigt kul och lyckad helg! Så på fredagen vart det spårning. Cula fick gå ett spår med sin första vinkel, och den vinkeln tog hon klockrent! :D Duktig stumpa ;)

Hem och åt lite sen mat, lite hundsanck innan det var dags att sova. Träffade Culas mamma då med för första gången. Och tjejen som har henne ska börja sitt sista år på hundsportgymnasiet, så vi pratade lite om gymnasiet, var lite roligt :) sen sova.

Lördagen var det till att gå upp klockan 8, för det var frukost 9. Efterfrukosten kastade vi in alt vi skulle ha med oss + hundarna i bilen och åkte till spårmarkerna. Inte samma som igår, utan på ett annat ställe nu. Och det kändes att det skulle bli en väääldigt varm dag, tur att Helen och Fredde förberett med vatten, så det gick ingen nöd på oss, värre för vovvarna. Men de spårade på fint trots värmen. Cula fick gå två spår, 50steg, vinkel, 50steg. Två såna, och Cula ska visst vara en talang inom spåret, så nu får jag allt ta och spåra lite mera med henne :)

Sen tillbaka till huset och lunch. Vilade lite innan det var dags att åka ut till nästa träning. Då vankades det lydnadsträning och bitövningar/skyddsträning. Vart många korta pass. Fick många bra tips av Helen på fotgåendet så det har vi tränat en del. Sen körde vi lite bitövningar på Culan, för att väcka hennes intresse så jag kan börja träna skydd med henne. Det var inte så kul första gången, men andra blev det roligare :)

När träningarna var klarar åkte vi hem och åt middag. Avslutade dagen med hundbad, så då var hundarna nöjda. Var ändå 30grader under dan då vi tränade. Så de var välförtjänta av bad :) Lite snack och kika på bilder på kvällen innan läggdags.

Söndagen var det till att gå upp ännu tidigare. Efter det att vi åt pizza dagen innan så hade jag lite ont i magen nu. Så jag gick och la mig i sängen efter frukosten för att se om det blev nå bättre. Kom ut lagomt tills det var dags att åka till spårmarkerna som dagen innan. La bara ett spår denna dag då det var mycket varmare nu! Visade redan vid 8 över 25grader ute. Så idag skulle det bli ännu varmare än dagen innan. Men Cula tog spåret bra även vinkeln. Men sen gick spåret lite i motvind, så hon vindade lite, men det var bara att hålla emot tills det hon gick med nosen i backen. Då fick hon fortsätta spåret, så hon spårade iaf sista biten fram till slutet, väldigt duktig :)

Men värmen tog mycket hårdare på hundarna idag, och det märktes... Vi åkte hem till Fredde och Helen och åt lite och badade i deras pool, sen bar det av till lydnadsplanen igen. Där gick jag och Cula ett kort lydnadspass först, och det såg mycket bättre ut än dagen innan :D Så det är bara att fortsätta så. Sen gjorde vi en jättekort bitövning, och hon tyckte det var lite roligare nu än dagen innan. Sen efter ett tag gjorde vi en kort bitövning igen, och nu tyckte hon att det var lite mera roligt :) Så det tog sig!

Åkte tillbaka till huset, tog det lugnt och kikade på lite bilder och film. Tog även en välbehövlig dusch, väldigt skönt! Satt och pratade lite med Helen och Fredde ett tag innan jag for vidare till Enköping. Där vart jag bjuden på mat till Annika och så bjöd jag dom på fika :) Så var där i 4h, så klockan vart lite över 10 innan jag var på väg hem till byn. Pratade med Linda någon timme. Sen Ida för att orka hålla mig vaken, men det gick bra tog mig hela vägen hem utan problem :)

Det var den helgen det! Har som sagt lagt ut bilder från helge på fb, orkar inte lägga upp alla här. Men efter den helgen så vart jag väldigt taggade till att ta tag i träningen! Har tränat lite lydnad sen jag kom hem, men Cula var trött nästan 2dar efter den helgen! Så nog tog det hårt på hundarna minsan. Nu ska jag hjälpa mor och sen äta lite kvällsmat. Skriver om veckan som varit imorgon, har nog lite tid över till det. Ska ta en kvällspromenad med Cula och Lattja nu innan sovdags :)



Avslutar med en bild på Culan.
På återseende!

Kramkram

P.S. några bilder jag tagit från helgen finns på http://skogsstugan.com Culas uppfödare, badbilderna har jag tagit som är på första sidan ;) D.S

rättelse

Tänkte bara säga att i förra inlägget, så var inte min nedstämdhet riktat mot uppfödaren, utan hela situationen. Att behöva fundera på att göra sig av min sin bästa vänn. Och håller med Carola att det går att ordna bara man vill! Och jag har funderat hela bilresan till Oxelösund och även diskuterat med Sandra, så nu lutar det åt att sälja bilen. När jag bor i Bro lär jag ändå inte behöva någon bil. Ska fundera lite mera på det :) Men nu känns det bättre! För om bilen försvinner så försvinner massa onödiga kostnader, och då kan jag nog behålla Brallan :D

Så Carola, inlägget var inte riktat mot dig. Vet att det var dåligt formulerat, men jag var lite ledsen och skrev bara. Tänkte inte på hur jag skrev eller vad jag skrev. Så då blev det väldigt tokigt. Ska försöka tänka lite bättre nästa gång jag skriver :)'

Tack Carola även för insperationen, fixade du det med hus, barn och hundar. Så ska jag fixa det med!

Resan till Oxelösund gick finfint. Alice är hos min pappas kusin över helgen, där får hon det jättebra. Lattja är kvar hemma och Cula är med. Ska äta lite nu och sen ska Linda visa mig Oxelösund.

Tjingeling ;)

Nedstämd...

Trots att jag ser franemot helgen, men just nu tänker jag på att jag har skickat ett mejl till Alice uppfödare och sagt att jag troligen inte kan ha kvar henne. Men jag vill inget hellre! De skrev att de hade väntat mitt mejl, men hade jag haft råd så skulle jag absolut ta henne med. Hade jag kommit in på tjänstehundslinjen istället för jakthundslinjen så hade jag kunnat ha henne med. Det är så svårt! Älskar den stora svarta, trots att hon kan göra mig galen ibland. Ångrar inte det köpet för en sekund! Vill inte behöva lämna tillbaka henne till uppfödaren för att aldrig se henne nå mer, vill ha henne när mig i sängen och mysa. Min gosvovve. Älskar att ligga i soffan och gosa, i sängen undertäcket å gosa. Inget kommer bli sig lik om jag får lov att ta det beslutet som jag kanske måste ta. Sitter redan nu med en klump i halsen och tårar i ögoen, och då är det inte klart en om jag ska omplacera henne. Hur faan ska det gå om det skulle bli aktuellt!

Usch vilket tråkigt och nedstämt inlägg det blev, men det är så jag känner just nu. Fick precis ett mejl från uppfödaren, vet inte om jag vågar läsa det, gruvar mig för vad som står. Faan att det inte går att skita ut pengar! Funderar på annars om det går att försöka hitta ett lite billigare foder så kanske jag kan ha kvar henne iaf. För foder kostnaden nu för 3 hundar ligger nog på 1200kr i månaden och försäkringen på 5-700kr. Så det är nästan 2000 på bara hundarna. Ska fundera nu över helgen få se, vill inte ta något beslut än.

Mamma tycker att jag ska göra mig av med henne, tycker nog nästan hela familjen. Ingen verkar vilja att jag har kvar henne utom jag och Ida. Usch hatar det här.

Nu ska jag packa klart och sen ska jag åka till Oxelösund och bo hos Linda inatt, hoppas att jag hinner bli lite mera glad tills dess! Sen imorgon bär det av till Södertälje och till Culas uppfödare. Ska träna hund hela helgen :)

Hörs.
Kram

Ny layout

Japp har gett bloggen en ny look, är nöjd iaf :) Lite somrigt, tycker jag.

Helgen har varit trevlig, har tagit det lugnt, eller latat mig som Jonte säger.

Fredagen var lugn började med en tur till Mora med Vickan, sen solade jag nästan hela dan. Och på kvällen vart jag chaffis till Boggberget, väldigt trevligt! Det var Ole Ivars som spelade och Billy Opel. Ole Ivars var riktigt bra! Och Billy Opel med, som alltid. Hade först väldigt tråkigt, sitta där alldeles nykter bland alla fylle gubbar. Så jag önskade faktis att det skulle komma någon jag kände som jag kunde umgås med. Och det slog in! Johan var också där som chaffis, så jag hängde med honom resten av kvällen. Han bjöd mig tom på två lotter i lotteriståndet. Och jag fick högvinst! Men vart grymt besviken  när det var två lyktor... Ville ju ha den stora nallen! Så jag beklagade mig när det var slut för en som jag var chaffis åt, och då hade han vunnit en stornalle som jag fick! Så där var min kväll räddad! ;) haha så barsnlig man kan vara ibland ;) Men det är jag stolt över! Kom hem vid 4, tur man är nattmänniska!

Här är han! Sundinkojans nya maskot! ;)


Lördag, låg jag och solade halva dan och läste. Läser Hjärtan i brand, har redan läst den boken en gång, men tycker om den väldigt mycket! Så jag läser den igen ;) Men kunde inte ligga i solen då, usch vad varmt det blev! Så jag och hundarna låg i skuggan och solade, väldigt trevligt. På kvällen hade jag bjudit in Marcus och Vickan på mat, självklart hade de deras lilla charmtroll Evelina med :) Var riktigt trevligt som alltid!

Söndag, sov jag rätt länge. Sen har gjorde jag inte så mycket mer fram till Sandra slutade. Så då packade vi in alla hundar i bilen och åkte till Skejsnäs. Där var morsan, pappa, Ida, mormor, Annika, Jesper och lilla Adam + Svea och Mimmi. Så det var trevligt. Svea vart jätteglad över att de andra hundarna kom! Så de sprang runt och lekte och badade (eller var bara Cula och Meja som badade), men sprang runt och lekt + tuggade på ben gjorde de andra utom Mimmi och Lattja. Vill ju inte ha dom lösa. Så vi åt lite mat och njöt lite. Sen avslutades kvällen med en båttur med Jespers båt, den gick snabbt! Så härligt :D Ska lägga in bilderna sen, Ida och Julia åkte ring efter båten :)
När vi åkte hem så fick vi mublera om i bilen. Och så lyckades vi få se 3 ½ älgar ;) Var riktigt kul!

Det var lite uppdatering. Nu ska jag ta hundarna och gå och lägga mig.
Hörs sen!
Kramar!

Badbilder + hundträning

Ja jag kommer inte skriva så mycket, utan mest ha bilder. Men lite ska jag ändå skriva om vad som hänt dessa dagar.

Måndag var det så varmt och gött så vi var ju bort till ändan av ån och badade, hundarna och så badade jag med. Årets första dopp :) Var lite kallt, men det gick.

Igår jobbade jag och sen gjorde jag inte så mycket mer.

Idag har jag tränat med Cula, två träningspass på kanske 15min med lite blandat. Körde fotpossiton, fotgående, svänger och sättanden. Har även tränat sitt - stanna och ligg - stanna. Och slutligen snabba lägganden och sättanden. Går riktigt bra! Hon är jätteduktig min tös :) Ska försöka be Sandra filma ett fotgående så ska ni få se :) Det ända som går lite trögt är snabba sitt, alltså från ligg till sitt. Men får träna lite mera imorgon få se. Har blivit lite mera taggad för att träna nu när det går så bra!

Under kvällspasset på träningen så ringer Culas uppfödare, så jag ska nog ev ner till dom och träna nästa helg. Ska bli skoj! Kul att få lite tips från folk som kan. Ska försöka hitta hundvakt till Lattja och Alice, är skönare att bara ha Cula med. Det är ju henne som jag kommer träna mest med iaf. Så nu har jag något att se framemot! :)

Nu kommer bilderna, sen ska jag se klart filmen och sova efter det :)


"Var är pinnen?" Tokig schäfer :P

Full fart i vattnet

Plask

Här kommer hon med sin pinne i munnen :)

Vackra Alice

Alice dricker vatten, eller äter vattnet :P

Cula plaskar på

Sötis

Meja badar med

Alice gick ut så långt hon nådde botten

Cula badade hela hon, inte ett dugg rädd för vatten :)

Meja och Svea plaskar lite vid kanten

Alice springer med bollen upp på land

Full fart

Badsällskapet :)

Alice med bollen

Vår nya hund. Är hon inte söt??;)

Galen schäfer!

Snygg schäfer :)

Så det var dom bilderna!
Natti!

RSS 2.0