Venjans veckan, och vilken fantastisk vecka!!

Ja nu är det länge sen som jag skrev något här, men känner nu att det är dags! Mycket har hänt sen sist, men orkar inte gå in på allt, utan kommer mest bara uppdatera från den gångna veckan.

Ja efter mycket väntan så var äntligen v28 här, och min enda lediga vecka på hela sommaren (trodde jag), det enda jag hade planerat var tunnbrödsbakning på Venjans dagen och sen inskolning på spanskgården på torsdagen. Men det brukar inte alltid bli som man tänkt sig...
Det har varit fullt upp heeela veckan, men det har varit kul!

Allt började med att jag åkte på jobb på tisdagen, samma dag som tältet öppnade. Så efter jobbet var det hem och äta innan det bar av på tältet. Där satt jag någon timme, vart en tidig kväll då jag skulle upp och baka dagen efter.
Klockan 7 var jag på plats i bagerstugan där vi skulle baka. Det gick riktigt bra! Vi fick 135 tunnbröds kakor sålda. Hem och duscha, då det kändes som jag hade mjöl överallt. Tältet sen och äta mat, jag ocg Sandra. Fick sedan äran att natta Adam, medans resten av folket var i kyrkan på en uppvisning. Men som tack så fick jag en cider i tältet sen, så då var det lätt värt det ;)

Vart ganska lugnt på onsdagkvällen med, då jag skulle till Mora och jobba dagen efter. Alice fick följa med till tältet på onsdagen, och det resulterade i att hon var dålig i magen under natten. Klockan 3 och sen helv 7 var hon ut. När jag la mig vid halv 7 igen så tänker jag; vad gött, det är 1½ timme tills jag ska upp igen! Jaja, tji fick jag. Strax efter klockan 7 så ringer de från kostenheten och hon som jobbar i köket här i Venjan är sjuk. Så det var bara att pallra sig upp och ge sig iväg till juntis och jobba hel dag. Hem och byta om sen inta tältet.

Fredag jobbade jag med. Först 7-11 på juntis. hem och äta lunch. Sen 12-15 i Mora. Handla på bolaget innan det var dags att åka hem. Hem och duscha, byta om och tjusa till sig innan det bär av till parken där Mikael Rickfors skulle spela. Jag hade lovat att hjälpa till i serveringen, vad gör man inte för att få komma in gratis ;) Riktigt bra show! Synd på vädret bara, men det drabbade inte mig som var inomhus ;)
Tältet när parken var slut. Riktigt trevligt!

Lördag, klockan halv 10 skulle jag, Ida och Sandra vara klädda i kulldräkt och på plats i ordenshuset. Där de hade Venjan reunion. ca 300pers skulle komma dit och äta. Det var både svenskar, kanadensare och amerikanare, alla med härstamning från Venjan!
Vi kom hem vid ungefär 16, och det då var det bara att byta om och fixa lite med hundar. Sen fick vi besök av Johan och några till från Sälen, Lima och Malung. Sassa och hennes kompisar kom förbi med, så det vart en liten förfest på altanen :) Sen fick vi skjuts till tältet i Johans Plymouth roadrunner 1971, kändes ju lite speciellt att åka finbilen till tältet :P Jag fick för övrigt åka i bagageluckan, men det var trevligt! Johan och hans kompisar drog sen vidare till Lima.
Sista kvällen i tältet och Togga skulle spela. Kan bara säga Vilken FANTASTISK kväll! Togga är fan bäst!! :) Sjukt bra drag och bra låtar + lite dans. Nej en riktig toppen kvällen som tog slut lite för snabbt...

Söndagen var inge seg alls, var iväg på dop. Hem och byta om sen ge sig ut i skogen och plocka lite hjotron, vi hittade även lite kantareller :) Alice rullade sig även i bajs, så hon fick sig ett bad när vi kom hem. Jävla äckliga folk att skita i skogen utan att försöka täcka över det ordentligt! Usch usch usch! Men nu luktar hon gott ;)

Veckan har som sagt varit heltisk, men rolig. De som blivit mest lidande är hundarna, då jag inte har hunnit med dom ordentligt. Men får försöka ta igen det nu :)

Men nu laddar jag inför dansbandsveckan (som redan har börjat), på onsdag kommer Mirja upp och sen kommer Ida på torsdag. Ska bli sjukt kul att få träffa tjejorna igen och ha lite kul! :D

Nu ska jag ta och äta lite mat, är grymt hungrig efter ännu en arbetsdag!
Hörs snart igen!!
Kramkram


En bild på Yubla och Lattja :)

RSS 2.0