tappat bloggsuget

Ja jag har tappat det suget just nu, orkar inte alls :P Så får se hur ofta jag kommer skriva nu.

Men kan iaf säga att Jassa tyvärr gick tom, så det blev inga jämthundsbebisar. Det var synd tycker jag... Annars så är det väl som vanligt, jag pluggar lite när jag känner för det, är i stallet och sen tar hand om mina vovvar.
Jag har inte ridit på någon vecka nu, har fått börja lära mig longera istället. Men det känns som att ryggvärken börjar släppa! Så det är skönt :)

Har tränat lite med Cula också, och har nästan helt bestämt mig för att anmäla mig till en tävling ikväll! Tror vi skulle kunna klara det bara vi tränar lite varje dag :D Hon är duktig min tjej. Men jag funderar just nu på om jag ska ha kommandot "stanna" eller "stå" på ställande undergång. Det lutar åt stå, för det känns som att det är lite enklare. Ska träna lite inomhus på det, få se vad det blir!

Blir inte så mycket mer uppdatering idag tror jag. Om jag inte skulle få bloggsuget tillbaka till kvällen ;)
Kram

.....

Tänkte jag skulle skriva ett långt inlägg om helgen som var, men känner ingen lust till det. Har ingen lust till nåt alls egentligen, bara ligga i sängen och kanske kika på en film eller två.
Försöker plugga, men det går lite halv trögt, tankar går på annat håll hela tiden. Men ska göra ett tappert försök att bli klar med den här uppgiften iaf! Då har jag bara några kvar...

Hmm en dag som såg ut att bli så bra och trevlig, bara kan ändras på en liten stund. Men det är väl så det är! Ska försöka ta nya tag.

Har varit ute och gått en långsväng med mina hundar iaf, det gillade dom :) De var duktiga med!

Nej plugga var det. Skriver kanske om helgen en annan dag när jag har tankarna på "rätt" håll.

Byebye

Kennelhelg

Ja i helgen har jag varit i Södertälje hos Culas uppfödare på kennelhelg. Var riktigt trevligt! Åkte dit i fredags och kom hem idag, så det vart en lång dag med mycket hundträning. Cula var riktigt duktig!

Har gjort iordning en film på Cula och en på Lattja, de finns att beskåda på FB. Men ska lägga in de på youtube med sen, men inte idag för det orkar jag inte. Orkar inte skriva idag heller, skulle bara uppdatera lite så ni vet vart jag varit!

Skriver nog mer imorgon och lägger upp lite bilder och så :)
Nu ska jag ta och sova, imorgon är det skola!

Natti!

Är trött och seg

Jaa, jag känner mig inte direkt på topp.
Gårdagen var som den brukar, typ. Var och red på kvällen, och det skulle jag inte ha gjort för usch vad jag fick ont i ryggen efter det! Fick lov att stå upp när jag galopperade, gick varken att trava eller sitta ner och galoppera, så det vart en ganska kort ridning. Och det är inte träningsvärk, för det när det högg till så tappade jag nästan andan lite pga smärtan. Ingen trevlig känsla alls!
Kan säga att natten inte var den skönaste direkt... Så fort jag vände på mig så högg det till i ryggen, och högg det inte till i ryggen så fick jag ont i magen. Kan säga att jag inte sovit så bra inatt :P

Jag förstår även inte varför folk (läs killar) tror att jag ridit något annat än på en häst, när jag skriver att jag varit och ridit Kan nog bero på killars livliga (läs snuskiga) fantasi ;)

Idag har vi haft hundträning på lektionen, först hade vi hundmöten och det var inga större problem med Cula. Hon skällde lite mot en hund för att den stirrade lite för mycket på henne (tyckte hon). Sen körde vi inkallningar med störnning. Första gången skulle hon springa emellan två matskålar som det låg köttbullar i, inga problem för Culan :) 2ggr körde vi det utan problem. Sen så kampade Helen med Cula och så skulle jag kalla in henne, och hon kom mot mig men vände efter 5m och sprang tillbaka, ropade igen och då kom hon i full kareta!
Sista inkallningen så matade Helen Cula med köttbullar, så där fick jag också lov att ropa två ggr, men hon kom! Jätteduktig var hon ^^ Fina, snabba IPO inkallningar har hon!

Sen var det stallet och hjälpa hovslagaren med hästarna. Det var nemas problemas.

Hem och ta in hundarna, äta lunch och sen åka in till Sturbudär för att träffa Lill-Stig och byta bil. Men han jobbade, så jag fick följa med honom och åka bärgare och bärga en bil. Det var lite roligt :) Trevligt om inte annars! Vi åkte till hans garage och så bytte vi bil, han ska kika på de tvåorna jag fick på besiktningen, så då fick jag ta hans bil istället. Så nu kör jag en Mercedes (märke vet jag inte), men det är en kombi och automat, lyxbil ;) Riktig bil om man frågar Stickan, men jag gillar volvo!

Har ätit lite middag nu, starkt som tusan var det! Hade det varit tecknadfilm så hade det nog sprutat eld ur munnen på mig ;) Men som tur var gjorde det inte det.



Vila resten av kvällen, mysa under täcket för att hålla mig varm. Det är viktigt när man har ont i ryggen, säger mor ^^ Imorgon ska jag försöka plugga lite!
Kramkram

Grattis Pappa!!

Ja idag fyller pappa år, hela 51! Men det är väl ingen ålder ;)
Pappa lär inte läsa det här iaf, men ett stort Grattis vill jag hälsa min pappa som är i Norge och jobbar :)


Pappa och Lattja åker fyrhjuling!

Annars har dagen varit lugn, har slappat och försökt plugga lite. Det har väl gått si så där, har lite finslip kvar och sen är en uppgift klar! Som skulle varit klar för några månader sen ;) Men bättre sent än aldrig!

Har även hittat klipp på Youtube från en dokumentär som gick på tv för 2 år sen, en riktigt bra och skrämmande dokumentär där man undrar vad vi egentligen håller på med? Tyvärr hittar jag inte hela versionen med svenskt text. Men det går att se iaf! Lägger upp de här så får ni se! Tycker att vi borde se dom här i skolan, ska prata med läraren och höra om vi inte kan se den.


Här är en kort resume med svensk text.











Titta vet ja!

Nu ska jag snart ut en sväng med odjuren och sen mysa i sängen och äta upp det sista av daimglassen och sen plugga!

Byebye


Alla hjärtansdag

En dag likt alla andra dagar egentligen, jag har inte firat på något speciellt sätt mer än att ha ätit en god middag. Marinerat älgkött med sås och klyftisar, lika gott som alltid men väldigt starkt!

Men ska ta dagen från början.

Jag skulle ju som sagt följa med Culas uppfödare och kika på när Camrat (Culas bror) skulle gör ett L-test för polisen. Jag ska upp tidigt så jag går och lägger mig rätt tidigt (iaf för att vara mig). Men har jättesvårt att somna, somnar inte förän efter halv 2 och jag ska upp halv 5. Så när klockan ringer är jag nästan som i dvala. Men upp och gör mig i ordning. Knatar bort till skolan, där jag ställt bilen i hopp om att de skulle ploga våran väg idag, sätter in hundarna och ska starta bilen. Men den vill icke, det var för kallt tyckte den. Och det var ju ändå -20 ute, så jag förstår den!
Jag ber om att det ska komma en bil, och det gör det! Men måste nog specificera min önskan nästa gång och önska att det ska komma en bilkunnig person nästa gång ;) För den tanten visste inte hur man gjorde! Så det var till att in och lägga sig igen och sova 2 timmar innan det var dags att gå upp igen.

Skolan var lika tråkig som alltid på måndagar, vi har lite småtråkiga lektioner då... Efter skolan så hjälpte Dessi mig med att få igång bilen, var batteriet som var dött. Så det räckte med startkablar.
Ut och åka en sväng och sen till stallet för att mocka och sen rida.

Då jag red så hade Maria sagt till Ludwig att jag kunde hoppa över bommar, som han skulle göra. Sagt och gjort så hoppade jag över bommarna. Men det är lite svårt att komma ihåg allt som ska göras, stå upp, sitta ned, ta in hästen, släppa, och sen inte ha tyglarna för högt upp osv. Mycket saker man ska få att fungera tillsammans :P + att hästen ska galoppera hela tiden! Men det gick bra, tyckte jag ;) Få se vad Maria säger när jag rider för henne nästa gång. Efter ett tag när jag hoppat på några ggr så känner jag att det hugger i ryggen då hästen "hoppar". Så då fick det räcka. Tror att både jag och hästen var nöjda då!

Hem och sen fixa den sena middagen. Nu ska jag ta och ta upp lite daimglass och äta framför tvn, eller om jag ska sätta på en film?? Ska nog duscha sen med, det dammar så mycket i ridhuset så håret är inte särskilt fräscht nu, men det går att ordna! :)

Det var min dag. Hoppas att ni haft en bra alla hjärtans dag och att era nära och kära bjudit på nå fint ^^ Jag har bjudit mig sjäv på träningsvärk och fin mat! ;)

Ha det bra :)
Kraaam!


Min första kärlek - Yubla <3


Funderar ...

Ja jag funderar på hur jag ska göra i veckan...

Dagen har varit trevlig. Var och tittade när Matilda tävlade lydnad och blev lite tävlingssugen! Så när jag kom hem så körde jag ett pass med Cula, och hon var väldigt duktig! Det märks att hon tycker att det är roligt att träna :)

Hmm jag vill så gärna gå den här ledarskapskursen där Dessi är och praktiserar, men det är lite svårt att hosta upp 2200! Men det jade absolut varit värt vartenda öre! Vill få bukt på problemen som jag har med mina hundar. Vill ändra min livstil för att få det att fungera. Vill helt enkelt gå kursen! Bara jag vetat att jag har pengar till det så hade jag anmält mig direkt. Men i dagsläget har jag inte det. Har inte riktigt pengar till det jag hade planerat i veckan heller! Få se hur jag ska lösa det hela... Väntar på att Sandra ska komma ut på msn, behöver bolla lite tankar och idéer med henne. Hon är så klok ibland ^^

Men de är i Sälen och äter pizza, så jag får vänta ett tag :) Så jag får fundera vidare hur jag ska göra... Ska fixa bilen på fredag är det tänkt, men vet inte riktigt om jag har råd med det heller... Och sen får jag körförbud på bilen 25feb. Har en hel del att fundera på! Men Sandra brukar säga att jag ska sluta tänka på det, släppa det, så löser det nog sig! Jag hoppas hon har rätt :)

Vill ju inte få körförbud på bilen, vore väldigt jobbigt!

Ska nog ta lite fika snart tror jag. Lite daimglass och en kopp te. Blir nog lite ostbågar och choklad ikväll med ^^ Gottegris? Nja, livsnjutare vill jag hellre säga! Njuter av livet och det som det har att erbjuda!

Imorgon ska jag få följa med Culas uppfödare och kika på när Culas kullbror gör att L-test! Ska bli väldigt spännande! :D Det är tänkt så iaf, få se hur det blir! Blir det så, så måste jag lägga mig tidigt ikväll så jag orkar upp imorgon ;) Lär få lov att åka härifrån mellan halv 6-6 för att komma till Södertälje i tid.

Nej jag ska ta en promenad med vovvarna och släppa tankarna lite :)

Hej så länge!

Fantastisk lördag!

Ja lördagar verkar kunna vara väldigt fantastiska, två lördagar i rad nu!

Dagen började som igår, bara mysa lite i sängen med en bok. Sen en riktig brunch, ägg och bacon med två rostade smörgåsar och ett glas juice.
Chattade lite med Vickan på msn innan jag klädde på mig och gick ut.

Insåg när jag började gå med hundarna att jag måste gå vääldigt fort om jag skulle hinna med promenad och sen skotta fram bilen innen jag skulle till stallet. Så jag gick 50minuters rundan (som på vintern tar minst 1 timme) på 45 min, så jag nästan sprang fram och då var det ju inte plogat på en hel del ställen! Så i vart kap svettön! När jag sen kom tillbaka så var det till att skotta fram bilen. Tog sin lilla tid och jag jobbade på mycket effektivt och snabbt! Fick lov att ta av mig jackan innen jag började skotta, tur var väl det.

När jag väl var klar och började åka mot stallet, så inser jag att jag tappat min hörapparat när jag skottat snö! Vänder därför tillbaka för att börja leta. Tar ut Cula, men hon hämtar en pinne istället. Angelica kommer ut med Troja, men hon hittar inget heller och Lattja letade bara godis. Jag går runt och sopar lite här och där och då hittar jag den!! Efter 20min letande! Så underbart :D
Anledningen till att jag tappade den var för att jag lyssnade på min mp3 och då hade jag tagit ut den och lagt den i min ficka som jag har på tröjan. Det kommer jag aldrig göra om ;)

Den fungerade trots att den legat ute i snön i nästan en halvtimme.

Iväg till stallet, lite försenad. Där tog jag in och gjorde i ordning Vera. Jag och Ludwig skulle ta en uteritt med hästarna, och vädret var ju underbart! Så det var riktigt kul!
Vi red upp i skogen och sen galopperade vi en sträcka innan vi stötte på en skidåkare med hund. Då tog vi en stig som sluttade lite neråt och så galopperade vi där med, och fy fan vad fort det gick! Ögonen tårades och jag kunde inte sluta skratta ^^ Det var fantastiskt! Sen var Vera lite långsammare än Ludwigs häst, Evelyn. (Ludwig sa att det var mitt fel, men det tror jag inte ;)). Så vi körde intervall träning, skritt och sen trava ikapp, skritt och sen trav. Men det var kul och bra träning! Nu längtar jag tills snön och isen är borta så man kan ut och rida i skogen mer!

Åkte förbi Willys på hemvägen och köpte en cola, kände att jag förtjänat det! Hem och fixa mat och ge hundarna mat. Jag åt kyckling och pommes med mangoraja sås. Och ett stort glas cola med frysta hallon i! Riktigt mums! Nu sitter jag i sängen och är helt slut! Undra om jag kommer få träningsvärk imorgon med? Det märks väl!

Imorgon ska jag kanske få följa med och kika på hopptävling, de ville ha med en fotograf ;) Och jag tycker att det hade varit kul att se hur en tävling går till, in real life :)

Ska ta det lugnt resten av kvällen och bara njuta! En promenad med hundarna om en stund, ska bara vila lite först ;) Kanske ska ta lite daimglass sen? Få se hur jag gör! Just nu sitter jag där jag sitter :P

Här kommer bilder från igår :)

Snön som föll ner i torsdags/fredags

Fina Culan

Cula med snö om nosen ^^

Söta Lattja

Lattja spanar efter ekorrar ;)

Nu ska jag fortsätta med att göra ingenting ^^
See Ya later :)


Fredag

Ja idag började jag dagen med att ta det lugnt, väldigt skönt! Tog sovmorgon och sen när jag vaknat så låg jag kvar i sängen och läste lite i en bok. Verkligen bara njöt :)

Åt lunch oxh sen ut och fotade hundarna. Det har kommit 2-3dm snö inatt, och de har inte plogat våran väg, så bilen står där den står. Men eftersom Kristina (trådgårds eleven vi bor med), skulle åka hem idag så skottade hon ut till vägen. Så nu behöver jag bara skotta en lite bit imorgon när jag ska ha bilen. Väldigt skönt!

Tog ganska många bilder på hundarna och under tiden jag fotade så kom solen fram! Vart många bra bilder på mina fina tjejor! Men saknar min största goshund ^^

Sen har det varit datorn och tvn hela kvällen. Pratade även med Dessi en stund idag, var trevligt! Så nu är jag ännu mera taggad på att gå ledarskapskursen!

Tittade på en film, Camp rock 2. Gillar låtarna som är med och sen att det är lite av en ungdoms romantik film ^^ Me like!

Har varit en mysig och trevlig kväll!

Har börjat spånat lite på min inflyttningsfest sen som jag ska ha, vilket tung gung det ska bli! Längtar!! :D Kommer bli värsta Venjansfesten, och det är verkligen något speciellt med Venjansfester - de måste upplevas! Få se om inte jag ska försöka åka hemöver om två helger för att ev hämta lite saker, har inte planerat så långt än utan spånar lite bara.

Jaja ä bi fel någe råd min äran ;)

Nu ska jag lägga mig och fortsätta läsa min bok :) Imorgon vankas det ute ritt för första gången! Ska bli spännande :)
Godnatt!


Söta Culan ^^

Massage tack!

Ja det skulle verkligen sitta fint med en massage! Red ju igår och sen igen idag, galopperade båda gångerna. Så jag har tydligen använt lite muskler som jag inte använder i vanliga fall :P Så nu har jag träningsvärk i axlarna, armarna, ryggen och sen magen, börjar även känna av benen och rumpan. :P Kommer blir värre imorgon! ;) Så om det är någon som skulle kunna tänka sig att massera mig, säg bara till! ;)

Idag på hundträningslektionen så skulle hundarna gå i galler spiral trappor. Den första var ganska bred, den andra var smalare och brantare. Den första trappan var nemas problemas sa Cula, den fixade hon lätt! När det var dags för den andra så kom hon ihåg hur kul det var i den första trappan så hon hade liite för bråttom upp i den andra och det gick inte riktigt så bra. :P Men när jag lugnat ner henne så hon tog det lugnt så var det inga problem upp och ner :) Duktig tjej det där!

Sen vart det 1timmes rundan med Angelica, Hilda och Lattja. Efter det lite mat och snack innan jag åkte till stallet. Och nu sitter jag där jag nästan alltid sitter, nämligen framför datorn och tvn i sängen. Ska snart fixa lite mat till mig och ge odjuren lite mat med. Sen blir det fortsatt lugnt ikväll!
Kanske blir det ridning imorgon med, vi får se. Men förhoppningsvis en dejt med Maria iaf!

Vi hörs sen :)

Mitt mål med 2011

Ja jag kom på nu när jag stod i duschen att jag bara har lagt upp mål för hundarna så jag tänkte jag skulle skriva mål för mig 2011

Mina mål är:
¤ Få bättre ledarskap på mina hundar
¤ Få upp konditionen (blir när isen på vägarna försvinner)
¤ Få in en extra inkomst
¤ Äta lite bättre, minska godisintaget något

Ja det är dom främsta målen jag har! Har väl några fler men det där är dom som jag behöver ta tag i mest :)

Nu ska jag sova, hundträningslektion imorgon!
Natti!

Galoppering och prov

Idag har det varit en händelserik dag, eller ganska iaf.

Har fixat lite grann på hemsidan och sen pluggat inför provet vi skulle ha idag (verkligen så här sista minuten pluggning). Sen hade vi provet, och det gick väl si så där, jag hoppas på G iaf! Hundsjukvård sen och där fick vi ett papper med massa frågor som vi skulle svara på och jag och Dessi jobbade på snabbast och var klara med dom först! Lite måste man få skryta iaf ;) Var lite matte frågor, bra att få tänka lite och matte är roligt iaf om man förstår.

Efter skolan vart det en promenad med odjuren, fy fan för två löptikar säger jag bara! De bortskänkes under tiden de löper, bara att säga till om ni vill ha dom ;) Kanske ska köpa en hane nästa gång det är dags för en ny hund? Tål att tänkas på iaf!

Iväg till stallet efter middagen. Mockning och ridning stod på schemat. Maria var där idag och hade lektion för Ludwig så jag passade på att få mig en lektion med. Så jag galopperade idag för första gången typ. Har galopperat en gång innan på en turridning men det är inte riktigt samma sak tycker jag. Red på ridskola när jag var yngre, men hoppade av när vi skulle börja galoppera.
Men det var kul att galoppera iaf! Lite svårt att få in rytmen och hålla balansen, höll på och ramla av några ggr. Men jag satt kvar :) Så har fått i läxa till nästa lektion att galoppera mera! Det ska jag minsan fixa.

Har även hållt på och funderat på att gå en ledarskapskurs med mina odågor, vill få upp ledarskapet på dom! Har en hel del problem med dom. Och sen när det är dags för nästa valp så vill jag ha ordning på dom jag redan har. Så jag har ett projekt framöver :) Ska försöka skrapa ihop 2200 kr på en månad, önska mig lycka till ;)

När jag kom hem så vart det lite kvällsmat, en kopp te, vindruvor, lite ostbågar och sen choklad :P Väldigt gott! Hade jag gjort mig förtjänt av efter min ridtur! Längar till nästa gång jag ska rida! :D

Ska till att ta en dusch snart och tina upp lite, vart lite frusen.


Ludwig i galopp på Evelyn igår.

Hörs sen allihopa :)


Trevlig föreläsning!

Idag har polisen varit och haft en föreläsning på skolan. Det var väldigt intressant! Hade jag inte varit för mesig och inte haft jaktintresset så hade jag absolut sökt till polis! Och sen bli hundförare. Jaga kan man ju gör iaf tänker ni nog nu, men som hundförare så måste man avsätta en del av fritiden till att träna hunden. Och då kan det bli kämpigt att hinna med att jaga också!
Hon var väldigt rolig och bra på att berätta. Fick en hel del tips på hur man kan träna spår. Så nu längtar jag tills snön försvinner så jag kan börja spåra med Cula! :D Det här var en av de intressantaste föreläsningarna hittills! Riktigt lärorikt :)

Vi hade föreläsning på förmiddagen och sen var det dags för pälsvård på eftermiddagen, höll nästan på att somna på lektionen Zzzz... Fruktansvärt tråkig! Men den lektionen var kort (tacka gudarna för det!). Hem och fixa lite saker och sen åka bort till stallet för att rida, var tanken iaf. Men när jag kom dit så red Ludwig på Vera så då passade jag på att träna Cula i ridhuset istället. Hon tyckte det var liite jobbigt att träna när hästen galopperad runt i ridhuset. Men hon skötte det ganska bra iaf tyckte jag! Hon är duktig min tös, ibland iaf ;)

Åkte och handlade lite och sen hem och fixa middag. Sen hamnade jag i sängen framför tvn och datorn, och där sitter jag fortfarande :P Ska läsa lite inför provet imorgon och sen ta ut mina hundar. Har fixat med lite nya bilder på hemsidan också. Ska fixa lite mer sen, men behöver lite bilder på Svea, Mimmi och Alice innan det går. Har några idéer iaf! :)

Cula har börjat löpa också, bra på ett sätt men mindre bra på ett annat då jag inte kommer kunna ha någon hund att träna med i skolan 3v framöver... Men det possitiva att hon sen är färdig löpt så då är det bara att tävla på fram till Augusti! :D Cula åt även lite hästskit när vi var i stallet, och vi insåg att hon nog inte tål det då det kom upp igen några timmar senare.

Nej göra lite nytta. Kanske det blir en film efter promenaden, har icke bestämt mig än...
Märks väl vad det blir!

Byebye so long ^^


Rubrik??

Dagen i skolan har varit fruktansvärt tråkig, höll på att somna på första lektionen! Såå tråkig... Andra lektionen var inte så mycket bättre heller, läraren är ju ganska flummig och det blir inte alltid så mycket gjort.

Efter skolan så kändes det som att min energi var som bortblåst! Kände mig nästan som en zoombie... Men efter att ha tagit ut hundarna en sväng och sen ätit mat (spagetti och köttfärssås) så vart det lite bättre. När jag och Karolina sedan åkte till stallet, så vart jag väldigt pigg igen. Det var där min energi fanns! Så jag hittade den igen ;)
Var riktigt trevligt att ha Karolina med sig i stallet, vi kan prata om det mesta och det gillar jag. Blir en hel del tjejsnack :) Och det är alltid kul! Skönt att ha någon som man kan prata sånt med här omkring. Alltid välbehövligt att ha någon att prata med. Skriver ju av mig en del här i bloggen, men allt kan man inte riktigt skriva om känner jag. Men det mesta iaf :)

Vi mockade, eller jag mockade och Karolina sopade ^^ Gick väldigt fort! Sen vart det en ridtur i ridhuset med Vera, och hon kan trava riktigt snabbt märkte jag idag! Karolina hjälpte mig lite med hur man ska sitta och sen vi sadlingen. Hehe har en del kvar att lära kan jag säga! Man blir aldrig fullärd! Finns alltid något nytt att lära och det är bra :)
När jag ridit klart så fixade vi med kvällsmaten och sen tog vi in de andra hästarna.

Hem och tog lite kvällsmat, glass med hallon och en kopp te :) Nu sitter jag här i sängen och vilar lite, ska till att ge hundarna mat och sen ta ut dom. Efter det blir det en välbehövlig dusch!

Imorgon blir det en lång dag. Det börjar med en föreläsning, en från polisen kommer och ska prata lite. Det ska bli väldigt intressant faktis! Få se vad de säger :)

Nej ta och ge hundarna mat då :)
På återseende alla!


Vera


Fundrar och undrar

Över ganska mycket just nu. Dels mina känslor och sen om annat. Men just nu känns det som att det är mina känslor som jag behöver reda ut... Vad känner jag egentligen? Är det vårkänslor? Lite tidigt för det kanske, men igår var det ju riktigt vårvärder ute. Tyvärr är det inte lika fint idag...

Nej jag vet inte hur jag ska göra med det här... Svårt! Avskyr när det blir svårt :P Förstår inte varför jag alltid ska falla offer för "vårkänslorna". Och sen tycker jag att det känns som en vana att jag blir lite intresserad av en person men att det inte verkar vara ömsesidigt. Det har hänt ganska ofta på senaste åren och jag gillar det inte alls... Vet inte hur jag ska göra.
Mina kompisar säger att jag ska låta det vara, kommer kanske någon bättre. Och visst kan dom ha rätt över det, men det är svårt. Eller egentligen är det väl inte så svårt, det är bara jag som bestämmer om det ska vara svårt eller inte. Men varje gång han loggar in så hoppas jag att han ska skriva. Hoppet är ju det sista som överger människan sägs det, och det stämmer mycket väl! Jag hoppas och hoppas, men inget händer. Kanske jag ska ta tag i det själv dp tycker ni? Men svårt att ta "tag" i det själv om man inte får någon respons när jag skriver till han. Linda säger att det är mitt fel, för att jag dissat han mycket, men det tycker jag inte att jag gjort. Men man vet ju aldrig...

Linda säger så mycket, men jag brukar inte lyda det hon säger. Hon tycker att jag ska ut och flirta eller flirta mycket, men det gör jag inte. Och då får jag kommentaren att jag är en dum unge :P Kan så vara fallet. Men jag har aldrig gillat att ta chanser/risker om jag skulle få "nobben". Har lite för dåligt själv självkänsla för det.

Enda sen jag jobbade på Harrys så har jag  fått känslan av att killar bara är ute efter en sak. Och ibland undrar jag om det inte är så. Ofta känns det som att det är så. Just därför har jag aldrig riktigt velat släppa på mina känslor, utan stängt in dom i en liten ask. Ifall om just den här killen bara skulle vara ute efter just det. Hmm... Får väl se vad det blir med det hela.

Vart ett inlägg om känslor idag, känner att jag behöver skriva av mig lite. Vill inte skriva om allt, men lite grann iaf. En del känns saker känns inte så aktuella att skriva ner här...

Inatt drömde jag att jag var ute och jagade :P Och även att jag fiskade. Var en vädigt konstig dröm. Drömde även att jag var ute och flög med ett jetplan, jag flög själv, inte illa va? ;) Och sen helt plötsligt jagade jag och sen fiskade jag och sen jagade jag igen. Blir väldigt mycket hopp i en dröm ibland har jag märkt! Men en de drömmar kan vara härliga! Finns det något värre än att vakna upp ur en dröm precis när det ska hända något roligt eller spännande? Och så försöker man somna om för att fortsätta drömma :P

Nej om jag ska ta och häva mig ur sängen och rensa skallen med lite bra musik och en promenad med hundarna. Få se om jag ska duscha nu eller om jag väntar tills ikväll efter att jag varit och ridit. Får sätta upp håret i en tofs så ser det kanske inte lika illa ut XD

Skriver kanske mer ikväll :)
Ha en bra dag!

Plugg, plugg och plugg

Ja jag har pluggat på ganska effektivit ikväll, efter middagen så kom min energi tillbaka! Så då satte jag mig med läxan jag fick från praktiken, fick en påminnelse om den igår. Ajabaja på mig! Så nu har jag renskrivit nästan allt på datorn, har fortfarande lite kvar på den uppgiften, men tar det imorgon ;)

Sen började jag lite lätt på Anders uppgift innan jag skippade allt och började kolla på tatueringar istället. Vill skriva något på ena underarmen, så jag har suttit och kollat på vad jag ska skriva i för språk. Franska var väldigt fint. Latin har jag inte riktigt hunnit kolla. Har ni något förslag på ett bra textspråk?

Blir ingen tatuering än på ett tag, men spekulera kan man alltid göra! Hehe jag som tänkte efter första tatueringen att jag inte skulle göra någon mer, men det kommer det absolut att bli!

Nu ska jag gå på toa, ta ut linserna och borsta tänderna så kan jag lägga mig och läsa min bok sen :) En bra bok! Min och Vickans typ av bok ;) Haha

Natti natt!

Underbar start på söndagen

Ja dagen har startat fantastiskt bra!

Den började med att jag vaknade vid halv 9 och kunde inte somna om, så då la jag mig och läste en bok. Hade en härlig känsla i magen redan när jag vaknade :)

Ge hundarna frukost, på med solbrillorna, musik i örat och sen kameran över axeln, så var jag laddad för en promenad. Men att at kort med solbrillor är inte alltid så smart när solen skiner från klarblå himel! Vissa bilder blev väldigt ljusa, men en del vart väldigt fina!

Två timmar tog promenaden, som i vanliga fall tar 1 timme, så jag gick inte särskilt fort. Både Cula och Lattja börjar bli väldigt duktiga på att gå vid sidan nu. Har tagit ett tag och jag har fått bråka på dom väldigt mycket men nu börjar de äntligen gå fint. Vill inte att de ska gå framför mig utan vill ha dom att gå vid sidan, "här" som kommandot heter. Och som sagt, de börjar fatta.

När jag kommer hem till lägenheten så läggar jag ut två kuddar på verandan, sätter för ett bord för utgången och binder upp Lattja i räcket. Lägger även in två cider i frysen (så de skulle bli kalla snabbt). Sen ut och sätta mig med försäljning och service, har prov på onsdag. Hämtade ena cidern (kunde inte hålla mig särskilt länge, drack ju inget igår så jag tog igen det idag istället ;)). Var riktigt härligt att sitta där i solen med musik i öronen, solbrillorna på och sen dricka en cider, nu snackar vi stekare! Wunderfull wunderfull ^^ Miss Li fick också komma ut en sväng, men hon ville ganska snabbt in igen ;)

Det gick riktigt bra att plugga utomhus, fick mycket mer gjort då än vad jag fått om jag pluggat inne. Åt även lite lunch där ute, kyckling med ris och sötsursås + den sista cidern, som hade legat liite för länge i frysen då den hade börjat frysa. Men den tinade ganska snabbt upp i solen, och jag kan ju lova att den var kall! Kan säga att jag drack två Aqua tini, den ena med melon smak och den andra med jorgubbssmak. Nu längtar jag till våren! Idag var det riktigt vårväder ute! Hehe och vårkänslorna med den!
Trist att solen redan nästan har försvunnit, hade kunnat sitta så där i solen hela dagen...

Tog en promenad till med hundarna, på 30 min ungefär, innan jag gick in. Och nu sitter jag här och har totalt tappat motivation till allt. Tänk vad fort det kan slå över! Få se vad jag ska göra nu, men hade behövt göra klart Anders uppgift, så det ska jag försöka samla motivation till! Önska mig lycka till ;)

Några bilder från dagen kommer här :)

Cula

Cula

Flygande schäfer

Igen

Hon hittade en pinne

Flyger

Sen hittade vi ett gosehund som hette Pongo

Lattja

Hon rullar sig som alltid

Stå stor! Eller dansa ;)

Njuter, hon börjar äntligen få tillbaka pälsen och bli fin igen :)

Fina Lattja

Lattjas öga, med mig "i ögat"

Culan

En gruppbild, eller duobild blir det mer

Miss Li

Fina kissen

Steeekare är vi allihop :)

Lattja, jag och Culan njuter i solen ^^

Mys pys :)

Var svårt att få till bra bilder med självutlösaren, men det gick hyfsat bra iaf :) Få se om jag ska ge mig i kast med fortsatt pluggning, men vart helt slut nu. Solen tog på krafterna ^^ Känner mig även varm i ansiktet, kanske jag lyckades få lite färg, var ju ändå ute i solen i nästan 6 timmar.

Få se vad kvällen bjuder på! Men plugg lär det bli, datorn och tvn. Ska ta och fixa lite mat strax, börjar bli hungrig igen. Tyvärr så tog mina cider slut (hade bara två hemma), men det var väl kanske lika bra. Annars hade det nog hunnit blivit någon till innan solen gick ner! Nu blir det nog juice resten av kvällen ^^

På återseende :)

Fantastisk lördag!

Ja gårdagen var riktigt trevlig! Bättre än vad jag trodde att den skulle vara.

Dagen började med att samlas på Segersta för lite genomgång av jaktåret och om dagen. Sen vart vi indelade i grupper och placerad i de 2 minibussarna som de hyrt in. Åkte till Nyköping där det vart stopp på Max för att äta hamburgare och så träffade vi Bosse där. Han bor utanför Nyköping så då hakade han på därifrån. Han hade ju hittat massa skott hos sig som jag fick köpa av han. Så nu har jag skott för hela nästa säsong nästan!

Efter maten åkte vi vidare till Virå - Jakmarkerna http://www.jaktmarkerna.se/
Där skulle vi skjuta på deras skjutbana som de har inomhus. Fy fan vad kul det var! Man skjuter på en filmduk. Riktiga jaktsenarier med olika vilt, t ex älg, kronhjort, dovhjort, vildsvin, räv, rådjur och en del fick även chansen att skjuta på afrikanska djur som buffel och struts. Det hela går ut på att man står (som gjorde) 4st inne på skjutbanan. Där får man ett nummer och innan varje skjutning så talar han som har hand om hur många skott man ska skjuta med på det här senariet och sen vilken som ska börja (det är alltid 1an som börjar). Och när 1an skjutit sina skott så är det 2ans tur osv. Och när man skjuter så stannar filmen upp en kort stund för att visa vart man träffat. Riktigt kul! Och framförallt väldigt bra träning. Och det gick bra att skjuta för mig, var riktigt nöjd! Var bara några bommar på en hjort som sprang ganska fort. Däremot när det kom en gris springandes över en väg i full fart då träffade jag med ett perfekt smäll! Grisarna gick lättare än hjortarna ;) Så det är ju självklart vad jag ska fortsätta med ;) Nej jag hoppas att jag får fler chanser att åka dit.

På vägen tillbaka så bytte jag skjutss och åkte tillsammans med Mange och Bosse i Bosses bil. Var mycket trevligt. Vart en hel del skratt och prat (mest mellan Bosse och Mange då ;)). Men jag hoppade väl in ibland när jag kände för det. Så nu har jag fixat en handler till Alice när jag ska ställa henne ;) Så det är perfa!

Framme på Segersta igen så bytte jag snabbt om till lite tjusigare klädsel, vart mina jeans som ser ut att vara i skinn fast dom inte är det. Och en mörklila topp. Snyggt men enkelt (tycker jag iaf ^^). Vidare till Ekolsund och äta smörgåstårta och sen vanlig tårta. Det bjöds även på ost och kex. Men jag kände att jag fått i mig tillräckligt med gluten för dagen, så det hoppade jag över. Satte mig vid Bosse bord och vart lite halvt om halvt nanny åt Maria och Mathias två bran, men det var bara trevligt :) Sen vart det mer utställningsprat och även hästprat. Vid 12 så vart det hemfärd. Liftade med Bosse till Segersta där jag hade min bil och sen for jag hemåt.

Hehe var helt säker på att jag skulle drömma om skjutningen inatt, men så vart det verkligen inte. Vart något helt annat kan jag tala om! Hehe inge hum hum Linda ;) Men kan väl säga att det är en person som jag inte riktigt kan släppa tankarna om, hehe inte ens i drömmarnas värld tydligen! Vaknade med ett leende på läpparna, säger det mesta va?

Nej nu ska jag upp och äta frukost och sen ta en promenad med mina älsklingar som var hemma i lägenheten hela dagen igår. Angelica och Karolina var så snälla och tog hand om dom så jag kunde åka iväg på lite roligheter :) Idag är solen framme så då kan jag steka lite! ;) Plugga in lite musik i öronen, på med solbrillorna så kan jag gå hur långt som helst! Ska plugga idag med, då jag inte riktigt hann det igår av någon anledning!

Skriver kanske en rad ikväll med, få se vad som hinns med!

Puss å kram!

Tävlingsabbstinens!

Ja jag har fått tävlingsabbstinens! Har skrivit upp närmare 80st tävlingar i min almanacka BH-prov, IPO/BSL, lydnad, agility och bruks, men alla kommer jag inte kunna genomföra, men jag hoppas på att kunna genomföra 10-15st iaf :) Även någon utställning är uppskriven för Alice i första hang. Men vill ju även ställa Lattja och även Cula på någon utställning, men det är inte lika noga. Alice först :)

Har tränat lite med Cula för en liten stund sen, linförighet, fritt följ, inkallning och läggande under gång. Och fotgåendet är riktigt snyggt mestadels! Men ibland tappar hon koncentrationen och kikar på lite annat, men det är en träningssak :) Språng marsch gör hon så jävla snyggt tycker jag, fast ibland hoppar hon lite väl högt med frambenen ;) Långsam marsch är också bra. Inkallning gjorde vi bara en. Och hon kommer riktigt snabbt, är bara positionen när hon sätter sig framför mig som behöver bättras på. För hon sätter sig lite för långt bort, vill att hon ska sätta sig närmare. Får be om tips på det när vi ska på kennelhelg! Läggande under gång är på väg att bli riktigt snyggt, behöver träna liiite mer på det bara.

Jag ska väl till att fixa lite mat strax, kyckling och ris med sötsursås blir det nog :) Och sen om det inte blir någon dejt med Maria så ska jag äta upp sista två bitarna chokladtårta och kakorna ;) Har gått runt i morgonrock hela dagen, innanför kläderna. En siden morgonrock som jag fått av Sandra, kommer från Thailand!

Börjar även bli lite nervös inför morgondagen! Ska bli riktigt kul, men är lite nervös inför skjutningen. Känner lite press på mig och eftersom jag är lite skotträdd så får vi se hur det går. Men det är bra träning iaf! Ska fixa fram lite kläder inför middagen imorgon med, blir nå enkelt men tjusigt. Hehe Maria ville ju som sagt även göra mig så där riktigt snygg sa hon, sminka mig coh fixa håret och så. Få se om hon ska få göra det med :P Men man vill ju inte vara "för" snygg heller, hehe ;)

Nej sätta in kycklingen i ugnen så den blir klar någon gång! Skriver kanske något mer ikväll, vem vet!
Byebye

Skola, pizza och film

Ja så har min dag sett ut.

Började dagen med skoloa, först teori och sen praktiskt. Körde med Cula och vad duktig hon har blivit på att fokusera på mig och träna med mig! Förut kunde hon springa fram till den ena och den andra hunden. Och fick hon en leksak i munnen så kunde hon springa fram till en hund för att visa sin leksak, men det går att hindra henne från det nu! Så duktig tjej! :D Vi vart även dirrigerade i linförighet, och det var mycket störning just då (de flyttade på slalomet och gick runt där vi gick), men när hon väl höll kontakten så gick hon riktigt fint! Språng marsh var riktigt snygg! Då sprang hon och kikade på mig hela tiden + att hon gjorde lite hopp med frambenen ;) Hon sätter sig även fint i halterna, rakt och fint, och så börjar hon få in bakbens rörelserna när man vänder på stället. Det är lite kvar att träna, men det är på rätt väg!

Vi körde även inkallning med störning - vi var två st som kallade in våra hundar fast från olika håll. Jag satte Cula, gick till andra sidan växthuset, där Dessi satt Diego. Och hon hade gått dit där Cula satt. sen kallade vi in. Efter 3e gången så kom Cula direkt till mig, det vart ganska mycket störning. Vi passade även på att lägga en platsliggning precis där de körde inkallning med hundarna, och det var inga problem. Så duktig så!

Hem och åt lite lunch. Jag och Karolina åkte sedan till Bålsta och handlade lite mat. På hemvägen stannade vi i Bro och köpte pizza. Jag har inte ätit pizza på minst ett halvår! En kebabpizza vart det med vitlökssås. Hem och satte på en film, I rymden finns inga känslor, samtidigt som vi åt pizza. Riktigt gott var det! Hehe men jag som är lite glutenkänslig kände av ganska mycket sen att jag ätit en hel pizza, vart väldigt seg och började känna av magen liiite. Men det var det värt ^^

Efter filmen så klippte Karolina mig, bara topparna då. Det var välbehövligt! Men det syns inte så mycket, och det är ju bra :)

När Angelica kom hem sen så såg vi Marmaduke, och nu saknar jag Brallan. Den handlar ju om en grandis. Men snart så har jag min stora skrutt här :)
Lattja valde även att börja löpa idag, väldigt dåligt planerat av henne tycker jag. För jag ska iväg på en kennelhelg här om 2v och hade velat fixa hundvakt till henne då. Men det är svårt när hon löper! För de som jag hade tänkt fråga har ju hanhundar :P Och hon lär ju nästan vara i höglöp den helgen ;) Så sugen är jag inte på valpar!

Men det löser sig nog :) Jag ska nog faktis se en till film nu innan jag ska sova. Ledig fram till måndag nu. Så morgondagen ska jag spendera lite i telefon, då jag har några samtal att ringa. Sen blir det även en lite längre runda med hundarna, få se om jag går med dom en och en.

Fina vinterbilder på mina sötnosar!

Cula

Lattja

Alice

Svea, Cula och Alice busar :)

Nu ska jag se filmen!
See Yaa!

En vanlig dag, typ.

Ja idag har varit en nästan alldeles vanlig dag. Men den började ju bra med Culas röntgen resultat :) Sen så var jag och Cula ute på en promenad med Karolina. Då ringde min farbror, så vi pratade lite om jämthundsaveln (det är han som ska ha kullen som jag skrivit om på hemsidan). För det finns vissa idioter som avlar på hundar som inte ska avlas på och sen mörklägger om den hunden får en avkomma med epilepsi. Helt sjukt!

Sen kom Dessi så då bytte jag hund och så gick vi en timmes rundan med Lattja och Diego. Vi fick se en räv även på denna promenad :)

Skola sen hela eftermiddagen. Hem och åt lite mat, tog ut Cula igen. Och sen iväg till stallet och mocka och sedan en ridtur. Det var min dag i största allmänhet!

Har även ätit ite kvällsmat nu, o'boy och två rostade smörgåsar + lite vindruvor. Ska till att ta en kort kvällsrunda med hundarna strax och sen ta en dusch så kan jag njuta hela kvällen! Men ska nog vänta med att gå ut med hundarna till nästa reklam paus i filmen på kanal 11 - Transformers.

Det var ett kort inlägg om dagen i helthet :) Skriver mer imorgon!

See Yaa!

Resultat från röntgen!!

Ja nu har resultatet äntligen kommit ut! Som jag har väntat :D Och resultatet var klockrent!

Skogsstugan Cula
HD A  ED UA!

Kan ju inte bli bättre! Så nu är det bara att köra på :) En bra start på dagen! :D



Ska ta och gå upp och äta frukost nu, även ge hundarna frukost så de är klara då Dessi kommer.
Skriver nog mer ikväll! Men ville skriva av mig den glada nyheten nu ;)
See Yaa!


Blandat om dagen!

Hej alla glada!
Idag har det varit en ganska lugn dag. Började dagen med skola. Åt Tacos till lunch och sen fikade lite med Dessi och Diego. Diego som blev 5 år idag! Grattis till han :)
Sen var det tänkt att jag skulle ha pälsvårdslektionen, men i slutet på våran etologi lektion som vi hade på morgonen. Så dog med ena hörapparatsbatteri, och självklart var det från den hörapparaten som jag inte hade något nytt batteri till hemma. Och eftersom det är ganska ansträngande att bara höra på ett öra så kände jag att jag skulle skippa lektionen. Pluggade lite istället!

Jag och Karolina tog en promenad med hundarna och pratade om diverse olika saker, väldigt trevligt! :) Vi åt även middag tillsammans, jag, Karolina och Angelica. Brukar inte hända så ofta då vi inte brukar laga mat samtidigt. Så det var trevligt :)

Sen for jag till Bålsta för att köpa batterin + lite mat och även kattsand. Men innan jag kom iväg så lyckades jag köra fast. Det har ju töat hela dagen så det var ju ren isgata. Så när jag backade ut så kom ena framhjulet upp på en snöhöjd och då fick inte det andra hjulet något fäste :P Så Karolina och Angelica fick komma ut och hjälpa mig putta loss bilen ^^ Så då kom jag loss! Grilpower är bäst ;) Var in och kollade på hårfärg med, hårfärgen börjar bli lite urtvättad. Tänkte göra mig lite fin till helgen ;) Få se om jag ska våga Karolina få klippa topparna med! De är ju bara lite jättemycket slitna. Bara man får bort det värsta så :) Blir nog en hårdag på torsdag!

Fick även ett roligt samtal då jag åkte hem från stallet, åkte dit och mockade efter shoppingen i Bålsta. Så nu har jag fått tag på skott till bössan för ett jättebra pris! Skitbra! Så nu kan jag skjuta till helgen ;)

Har även fått ett till trevligt samtal idag från Sara, var så länge sen jag pratade med henne! Hon berättade en mindre kul grej, men det var trevligt att prata med henne iaf :) Får nog bli lite oftare!

Ja just ja! Jag har även sagt upp mitt rum i boendet på skolan! Så snart hoppas jag att jag får flytta! :D Har pratat med folksam idag med, med två olika personer. Och vad hjälpsamma och trevliga dom var! Så nu ska jag ta och skicka in alla papper så pappa får sina pengar någon gång :) Jag är glad att jag har folksam! :)

Funderar även starkt nu på att sälja katten... Så vet ni någon som vill ha en katt och kan erbjuda henne chansen att få vara både ute och inne katt, så hör av er! (för hon vill vara ute katt på sommaren och innekatt på vintern). Hon är ca 1½år, vaccinerad, kastrerad, chip-märkt, försäkrad och registrerad i skk :) Mycket go och trevlig katt! Totalt orädd! Och vääääldigt hundvan ;)



Valpar väntas även från min farbror Anders kennel, Vanådalens (Mimmis och Sveas uppfödare). Läs mer om kullen på min hemsida! http://halltjarnskennel.cybersite.nu

Nu ska jag ta och göra mig klar för kvällen, ta ut hundarna och så. Imorgon kommer Dessi förbi och så ska vi ta en promenad med hundarna!
Natti :)


RSS 2.0